До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найцікавіших лютневих виставок у Києві

Унікальна ювелірна виставка Van Cleef & Arpels, проєкт Микити Кадана про історичну пам’ять і важлива виставка про здоров’я — присвятіть майбутні вихідні мистецтву.

Ювелірна виставка Art of Clip

У Національному художньому музеї України з 3 по 28 лютого

Реклама

Такого в Києві ще не було: ювелірний бренд Van Cleef & Arpels показує в Національному художньому музеї рідкісні брошки з приватної колекції, які створено в 1910—1970 роках. До Києва привезли 85 унікальних прикрас: від брошок 1920-х у єгипетському стилі, який став популярним під впливом численних археологічних відкриттів, до прикрас сучасніших, наприклад, ефектного кольє Barquerolles — подарунка Річарда Бертона Елізабет Тейлор з нагоди народження її першого онука. У межах виставки Art of Clip також влаштують освітні лекції з історії брошок від викладачів знаменитої школи L'Ecole, записатися на які можна за покликанням.

"Розкопки з майбутнього"

У Voloshyn Gallery до 14 березня

Перша за шість років київська виставка Миколи Рідного — харківського художника, учасника артгурту групи SOSка, який двічі представляв Україну на бієнале у Венеції. У новій серії графічних зображень художник замальовує тези й думки теоретиків, таких як Владислав Стржемінський, Мішель Фуко і Браян Массумі, перетворюючи на ребуси все, що потрібно розгадати глядачеві. На виставці представлена скульптура, відео та графіка.

"Скалічений міф"

У галереї The Naked Room до 7 березня

"Скалічений міф" — новий проєкт одного з найяскравіших молодих художників України Микити Кадана. У фокусі уваги художника — історія масового насилля й Голокосту на українських територіях у 1930-ті—1940-ві. Кадан бере за точку відліку документальні світлини з радянських і польських архівів, зокрема, фото львівського погрому 1941 року, і відтворює сюжети вугіллям на великих аркушах паперу.

"Точка і краєвид: Народний музей Авдіївки"

У Щербенко Артцентрі до 20 лютого

"Народний музей Авдіївки" — довгограйний проєкт художника з Донецька Петря Армяновського, який у 2019 році став фіналістом конкурсу молодих українських художників (МУХ). Головний герой фільму — народний музей прифронтового міста Авдіївка, який став для жителів місцем, де оживають найдивовижніші ідеї й куди, зокрема, можна втекти від реальності. Тривала робота художника з музеєм почалася з відвідин фестивалю "Авдіївка ФМ", події якого відбувалися в Народному музеї та на інших локаціях. Тоді бажання Армяновського брати участь у театральній частині переросло в прагнення зафіксувати вир життя культурного центру у фільмі. Виставка в Щербенко Артцентрі підготовлена ​​спільно з художницями Народного музею, серед яких Христина Скрипниченко, Ольга Корба, Лілія Мережко, Зугайрат Новикова, Даша Бережна та Діана Паліна.

"Смертельно гарна виставка"

З 5 по 7 лютого в Київській картинній галереї

До Всесвітнього дня боротьби проти раку в "Київській картинній галереї" відкрилася "Смертельно гарна виставка" Тетяни Клименко. Проєкт присвячений проблемі раку легенів в Україні. "Тетяна — не художниця, а те, що ви бачите, — не її роботи. Це стократно збільшені фотознімки з гістологічного дослідження забарвлених клітин її легені, ураженої раком, — розповідає кураторка Катя Тейлор. — Виставка спонукає бути свідомими й стежити за власним здоров’ям. Це своєрідні ліки проти безпечності, яка може призвести до фатальних наслідків".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.