До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

140 українських художників на виставці в Трієсті

З 29 травня по 2 вересня в італійському місті Трієст можна побачити роботи 140 українських художників – від Влади Ралко і Іллі Чичкана до Нікіти Кравцова. Проект називається "З'єднати точки" (Join The Dots) – це міжнародна виставка фонду Inago Mundi ( "Картини світу"), який курує меценат і колекціонер, Луччано Бенеттон. Колекцію Бенеттон зібрав за роки подорожей по світу: сьогодні в неї входить понад 25 тисяч картин зі 150 країн. До творів художників є тільки одна вимога – формат: він не повинен перевищувати 10x12 сантиметрів. У колекції є роботи як молодих художників, так і зірок сучасного мистецтва – Захі Хадід і Девіда Бірна.

Відкриття виставки в Трієсті

Мистецтво кожної країни у фонді Imago Mundi координує локальний куратор. Українських художників вибирала Соломія Савчук, куратор і керівник відділу програм сучасного мистецтва Мистецького Арсеналу. "У колекції Imago Mundi багато тем і сюжетів пов'язані з актуальними подіями в Україні: Революцією Гідності, анексією Криму і війною на Донбасі, – розповідає Соломія. – У розмаїтті стилів і технік, від оптичних ефектів до об'ємних скульптур, особисті історії художників стають креативними фрагментами сучасної історії України. Драматичними, іноді іронічними, іноді руйнівними ".

Реклама

"З'єднати точки" – велика виставка, яка об'єднує шість тисяч художників від України до Марокко. Її ідея полягає в словах "єдність в розмаїтті": вона про подолання кордонів: етнічних, географічних і політичних. Більшість робіт з української серії зроблені художниками в 2014-2015 роках. Коли куратор Соломія Савчук просила їх зробити роботи невеликого формату, важливим було, щоб автори залишилися впізнаваними навіть в такому форматі і зберегли свою творчу манеру.

Відкриття виставки в Трієсті

Так, Ілля Чичкан зробив роботу, яка продовжила його відомий проект Monkey Business ("Бабло"): це портрети вже відомих людиноподібних мавп Чичкана, які намальовані на купюрах різних країн світу.

Робота Іллі Чичкана

Влада Ралко, в свою чергу, створила роботу на тему, особливу для її творчості – безперервної боротьби, як зовнішньої (яка триває в Україні), так і внутрішньої – в душі художниці.

Робота Влади Ралко
Робота Нікіти Кравцова

Виставка працюватиме в Трієсті до 3 вересня 2018 року в приміщенні павільйону Salone degli Incanti.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.