До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 шедеврів Леонардо да Вінчі

Архітектор, музикант, учений, математик, інженер, винахідник, анатом, геолог, картограф, ботанік і художник — італієць Леонардо да Вінчі був справжнім генієм. Людина настільки багатьох талантів — рідкість навіть для епохи Високого Відродження.

"Туринський автопортрет", 1513 (Королівська бібліотека, Турин)

Нині да Вінчі вважають головним прикладом "універсальної людини" завдяки його досягненням у різних галузях. Однак упродовж чотирьох століть після смерті його слава спочивала насамперед на лаврах художника. Як один з найвизначніших художників да Вінчі створював новаторські роботи. Він вивчав анатомію, щоб точно зобразити людське тіло, а психологію, щоб точно передати характер героя. Він експериментував із методами зображення тривимірних об’єктів і розробив техніку сфумато (плавний перехід від світла до тіні), а також розвинув техніку к’яроскуро (використання сильних контрастів між світлом і тінню для досягнення тривимірного ефекту). Його робота впродовж століть впливала на різних майстрів і стала еталоном і стандартом в образотворчому мистецтві.

Реклама

<b>Da_Vinci_Masterpieces</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.