До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 шедеврів художника-новатора Іва Кляйна

Ів Кляйн був провідним учасником французького художнього руху Nouveau Réalisme (Новий реалізм), який став "французькою реакцією" на американський. Картини Іва Кляйна досі сприймаються як революційні в історії післявоєнного європейського мистецтва. Його знамениті монохромні полотна отримали високу оцінку за використання одного-єдиного основного кольору: синього. Пізніше цей специфічний відтінок, який Кляйн зрештою запатентував, став відомий як International Klein Blue (IKB).

Ів Кляйн, 1959

Французький художник також відомий своїми сміливими експериментами з новими техніками. Кляйн став одним з піонерів виконавського мистецтва не тільки у Франції, але й у всьому світі. Експерименталізм Кляйна — це роботи, у яких він використовував оголені жіночі моделі як живі пензлі, покриваючи їх синьою фарбою й перетягуючи полотнами для створення зображення. Цей різновид робіт художник назвав антропометрією.

Реклама

<b>Yves Klein Artworks</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.