До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому "твідове" фарбування – новий хіт сезону

Висвітлені пасма – відомий прийом, що створює ефект "поцілованого сонцем" волосся і здатний освіжити будь-яку зачіску. Цієї осені така процедура в техніці балаяж вийшла на новий рівень – почала додавати зачісці ефекту заплутаності і легкості, а світлі пасма, що вибиваються то тут, то там, тепер називають твідовими.

Photo: @gotye_athens_newyorkstylesalon

Колорист з Чикаго, Рекс Джимісон стверджує, що тренд на твідове фарбування волосся поступово стає звичною процедурою у салонах. Найчастіше його клієнти, які роблять балаяж, просять робити темне коріння з дуже контрастними, світлими кінцями. Однак нещодавно ця тенденція змінилася на запит приглушеної техніки виділення окремих пасм. "Контраст все ще присутній, але він не настільки яскравий, як в останні сезони, – каже Джимісон. – Приглушені відтінки зміщені всередину, щоб злегка доповнювати світлі пасма білявок, а світлі пасма у брюнеток, навпаки, розкидані подекуди зверху, щоб зливатися з основною масою темного волосся".

Реклама
Photo: @hannahludlamhair

Стиліст і колорист Гай Тан підкреслює, що техніка досягнення твідового волосся існує вже давно і натхненна мистецтвом плетіння. "Ця техніка схожа на шиття, – розповідає Гай. – Ви робите невеликі "шви" через кожну секцію, щоб досягти плавних переходів у волоссі. Чим їх більше, тим сильніший контраст". Але що і вирізняє тренд, так це складність. "У твідовому фарбуванні використовують менші ділянки, аби розкрити натуральний відтінок волосся, а не перекрити", – пояснює Джимісон. За словами майстра, для твідового фарбування характерна присутність світлих відблисків до самого коріння, тоді як стандартне освітлення пасм починається з середини довжини волосся.

Photo: @hairstyle_byhasmik

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.