До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Масаж голови: 5 секретів здоров’я довгого волосся

Три хвилини на день, тричі на тиждень. Це той час, який потрібен для масажу голови, щоб наситити шкіру киснем і створити ідеальне середовище для росту волосся. Волосся буде довгим і здоровим від верхівки до кінчиків. Ось 5 простих кроків від експертів з волосся.

Массаж кожи головы для здоровых длинных волос.Photo: Getty Images
Вихідне положення

Щоб зробити масаж голови, встаньте або сядьте так, щоб ваші лікті лежали на твердій рівній поверхні — так вийде натискати пальцями на шкіру голови з додатковим тиском. Також переконайтеся в тому, що ви перебуваєте в спокійних і тихих умовах — це потрібно для максимального розслаблення під час процедури.

Реклама
Ранковий масаж для стимуляції шкіри голови

Аврора Браха, експертка з процедур у Dessange, розповіла про ідеальну ранкову рутину, яка допоможе стимулювати шкіру голови й поліпшити ефект процедур з догляду за волоссям.

  1. Починайте з масажу шиї спочатку однією рукою, а потім другою.

  2. Покладіть всі десять пальців на голову й виконуйте тверді кругові рухи. Увага! Шкіра голови має злегка рухатися по черепі, а не тільки пальці, що роблять масаж.

  3. Покладіть середній палець у центрі маківки й тисніть на це місце впродовж трьох секунд. Повторюйте цю дію кожен сантиметр, спускаючись прямою лінією від маківки до шиї.

  4. Покладіть всі пальці на голову ще раз і виконайте кругові рухи в зоні скронь, за вухами й униз потилицею.

Вечірній масаж для розслаблення шкіри голови

Наталі Дегалле, експертка з масажу волосся в René Furterer, пояснює, що вечірній масаж м’яко стимулює шкіру голови, забезпечує легке проникнення в шкіру засобів з догляду за волоссям і сприяє гарному сну.

  1. Нанесіть на внутрішню поверхню кистей рук краплю ефірної олії, розітріть її й вдихніть. Переконайтеся в тому, що аромат має розслаблювальний ефект.

  2. Енергійно розітріть долоні, щоб розігріти їх.

  3. Покладіть долоні на потилицю трохи вище шиї й міцно притисніть, роблячи невеликі масажні рухи. Почніть знизу й плавно рухайтеся до чола. Повторіть цей крок двічі.

  4. Покладіть лоб на руку, а другою рукою обережно натисніть на основу шиї. Зробіть глибокий видих. Повторіть, повільно пересуваючи руку від шиї до чола.

  5. Покладіть долоні на шию пальцями вгору. Зробіть три вдихи й видихи, натискаючи одночасно долонями.

3 аксесуари для професійного масажу голови
  1. Високотехнологічний аплікатор

Щітка для шкіри голови Scalp Brush Cure від японського бренду S Heart S — це найкращий засіб для розплутування волосся, масажу шкіри голови і якісного нанесення спеціальних продуктів для волосся від маківки до кінчиків.

Высокотехнологичный аппликатор Scalp Brush Cure от S Heart SВисокотехнологічний аплікатор Scalp Brush Cure от S Heart S
  1. Нефритовий гребінець

Натхнені літотерапією — лікуванням за допомогою кристалів — цей нефритовий гребінець не тільки розплутує волосся, але й знімає напругу на рівні шкіри голови. Різні кути гребінця дають змогу також використовувати його як масажер гуашу, роблячи лімфодренажний масаж обличчя.

Нефритовая расческа Jade Comb от Cecily BradenНефритовий гребінець Jade Comb от Cecily Braden
  1. Очищувальна щітка

Для одночасного очищення й масажу шкіри голови в Leonor Greyl винайшли силіконову щітку, яку можна використовувати, приймаючи душ. Крім того, що ця щітка допомагає якісніше наносити на волосся шампунь і в такий спосіб дає нам змогу використовувати формули зі зниженою кількістю активних речовин, що спричинюють піну, вона також видаляє лущення й мертву шкіру.

Очищающая щетка Brosse Massante Spécial Shampoing от Leonor GreylОчищувальна щітка Brosse Massante Spécial Shampoing від Leonor Greyl
3 очищувальні формули для здорової шкіри голови
  1. Знакова формула

Упродовж багатьох років формула René Furterer's Complexe 5 була першим кроком для зміцнення волосся перед миттям. Розумний дозатор допомагає використовувати потрібну кількість продукту, а також допомагає під час масажу шкіри голови.

Укрепляющая формула Complexe 5 от René FurtererЗміцнювальна формула Complexe 5 від René Furterer

2. Ремінералізувальний спрей

Збагачений мікроелементами, вітамінами й мінералами, цей спрей такий же ефективний для пробудження сонних волосяних цибулин, як міцний еспресо. Тонізувальний і стійкий, спрей робить волосся дедалі кращим з кожним застосуванням.

Спрей Spray With 10 Minerals от Phytodess ParisСпрей Spray With 10 Minerals від Phytodess Paris

3. Відновлювальна сироватка

Бренд Dr. Barbara Sturm розробив сироватку, збагачену гіалуроновою кислотою й портулаком, для боротьби із сухістю й подразненням шкіри голови. Комбінація цих двох активних речовин сприяє врівноважуванню процесів, що відбуваються в конкретній зоні, і запобігає випаданню волосся.

Восстанавливающая сыворотка Scalp Serum от Dr. Barbara SturmВідновлювальна сироватка Scalp Serum від Dr. Barbara Sturm

Текст: Mélanie Defouilloy

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.