До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Питання гладкості: 6 запитань про лазерну епіляцію нового покоління

Promotion

Якщо ваша мета — перманентна гладкість, то лазерна епіляція нового покоління саме те, що потрібно спробувати. Про лазерну епіляцію, правила підготування й нову технологію InMode розповіла хірург-дерматолог, експертка в галузі апаратних і лазерних методик, засновниця й головна лікарка клініки Dr.Dudikova Катерина Дудикова.

Реклама
Екатерина ДудиковаКатерина Дудикова

Як нові технології вплинули на усунення небажаного волосся?

Важливо сказати, що велике значення має розвиток технологій у бік багатофункціональності, коли один апарат може запропонувати цілий спектр різнопланових естетичних процедур. Лазерна епіляція — одна з тих процедур, якою обладнаний InMode — один з найпрогресивніших апаратів на сьогодні. Серед його функцій: омолодження й підтягнення шкіри, зменшення целюліту й жирових відкладень, корекція судинних порушень. Вплив апарата на шкіру безпечний і неінвазивний. Що стосується усунення небажаного волосся, то ця процедура є однією з найпопулярніших. На другому місці після неї — мікроголчастий RF-ліфтинг.

Чи допомагає лазер InMode позбутися особливо жорсткого волосся? Чи бритва все-таки наше все?

Лазер InMode вирізняється потужністю, яка не тільки ефективно бореться навіть з найміцнішим волоссям, але й скорочує курс процедур до 6—7, замість звичних 10. До того ж апарат обладнаний кількома насадками, кожна з яких спрямована на вирішення конкретного завдання. Для лазерної епіляції передбачено кілька взаємодоповнювальних маніпул, які впораються з усуненням тонкого й світлого волосся, а також темнішого й жорсткішого на різних відтінках шкіри. На сьогодні цей лазер вважається найпотужнішим, найефективнішим і найбезпечнішим.

Photo: Getty Images

До яких побічних ефектів або негативного впливу потрібно готуватися? Яка ймовірність негативного досвіду?

У налаштуваннях апарата InMode все продумано до найдрібніших деталей для різних маніпуляцій. Інноваційність апарата відповідає за те, щоб процедура проходила максимально безпечно й безболісно, ​​а лікар — за правильне добирання налаштувань, згідно з показниками й потребами пацієнта. З мого досвіду, це перший апарат, який не дав жодного побічного ефекту.

Варто зазначити, що мій позитивний досвід роботи з апаратом зумовлений передусім правильним підготуванням пацієнта до процедури й професіоналізмом лікаря. Оскільки перед початком проходження будь-якого курсу процедур потрібно комплексно обстежитися й підготуватися, а фахівець зобов’язаний пройти відповідне навчання й опанувати докладними знаннями для роботи з апаратом. У такому разі ефективність апарата буде бездоганною й пацієнт зможе не хвилюватися про наслідки.

У такому разі, як правильно підготуватися до процедури лазерної епіляції?

Перед початком проходження будь-яких апаратних процедур важливо унеможливити вплив активного сонця за два тижні до процедури й на два тижні після. Лазерну епіляцію можна робити весь рік, але завжди потрібно пам’ятати про правила додаткового захисту: відмовитися від засмагання на пляжі, обмежити перебування на сонці, використовувати максимальний SPF-захист, не приходити на процедуру за день до відпустки в теплих країнах. Також перед процедурою важливо ретельно позбутися волосся в тих зонах, де планується вплив лазера.

Серед загальних рекомендацій — не має бути аутоімунних і онкологічних захворювань, новоутворень і захворювань шкіри. Не можна робити апаратні процедури вагітним і жінкам-годувальницям.

Photo: Getty Images

Наскільки важливо консультуватися з фахівцем перед процедурою?

Дуже важливо. Я непохитна в переконанні: всі первинні пацієнти мають обов’язково проходити консультацію, діагностику шкіри, збір анамнезу, заповнити всі потрібні документи — це все задля безпеки пацієнта. Тільки після обстеження призначається план лікування або догляду. Це дуже важливо, тому що початкове завдання лікаря — не зашкодити.

Алергії, захворювання, раніше пройдені процедури, вживання певних ліків і навіть перебування на активному сонці напередодні — все це може вплинути на результат і проведення процедури. Під час спілкування з лікарем пацієнт має максимально чесно розповідати все про своє здоров’я, щоб лікар зважив на всі нюанси й призначив відповідний до потреб пацієнта курс лікування.

Як вибрати гарного лікаря? На що звертати увагу?

У нашій клініці працюють лише лікарі-дерматологи. Звісно, тільки пацієнт вирішує, кому довіряти своє здоров’я й зовнішність, тому я настійно рекомендую вивчити всю доступну інформацію про клініку й фахівця, до якого ви збираєтеся звернутися. Обов’язково звертайте увагу на наявність ліцензії МОЗу; якість використовуваного обладнання (оригінали або дешевша альтернатива); спеціалізацію лікаря (має бути дерматологом) і досвід роботи; приклади робіт (до і після) тих процедур, які цікавлять саме вас; наявність сертифікатів, що засвідчують опанування відповідних апаратних методик в офіційних представників компанії. Якщо все це є, тоді сміливо можна записуватися на консультацію.

І ще одне: апаратні процедури за прогресивною недешевою методикою не можуть відрізнятися в кілька разів нижчою ціною, ніж у більшості клінік. Якщо ви з таким стикнетеся, на процедуру не погоджуйтеся, оскільки є велика ймовірність неприємних наслідків.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.