До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вічна молодість: секрети здоров'я японок

Гладка шкіра, підтягнуте тіло і щаслива усмішка на обличчі – такий вигляд мають більшість японок. Мешканки країни сонця, що сходить, не відмовляються від смачної їжі, а найкращим спортом вважають ходьбу. Vogue UA дізнався кілька секретів вічної молодості і здоров'я японок.

Їсти смачно і корисно

Жодна справжня японка не відмовиться від щільного сніданку і десерту ввечері. Цей факт може шокувати прихильників дрібного харчування і постійних дієт, але головна таємниця харчування японок в тому, що саме вони їдять. Основна частина раціону японських дівчат складається з морепродуктів і овочів. Замість хліба вони їдять рис, а коли заправляють салат – не відмовляють собі у спеціях. До самої трапези японці ставляться з не меншою серйозністю, ніж французи: сніданок, обід і вечеря минають за красиво накритим столом, їдять неспішно, смакують кожним шматочком, а закінчують трапезу з легким відчуттям голоду. Щоб їжа приносила не тільки насичення, але й задоволення, її подають маленькими порціями в гарному посуді.

Реклама

Обов'язковим атрибутом на столі є зелений чай або будь-який трав'яний. Японці вірять в очисні властивості чаю, а завдяки кофеїну він швидко підбадьорює. Важливе й ставлення японок до харчування – в межах піклування про власне тіло та дух, дівчата вживають тільки те, що принесе користь організму. Так, наприклад, піклуючись про стан шкіри, японки щодня їдять продукти з вмістом Омега-3, а саме, рибу, морепродукти, зелені овочі, боби і фрукти.

10 000 кроків у день

Саме в Японії підтвердили, що якщо проходити десять тисяч кроків в день, людина знижує ризик серцевого нападу і атрофії м'язів, а до того ж стає стрункішою і свіжішою. Жителі Японії педантично ставляться до свого фізичного здоров'я, тому нерідко відмовляються від машин і громадського транспорту, замість цього їздять на велосипедах. Крім цього, японських жінок легко зустріти на заняттях айкідо або карате. Бойові мистецтва складають значну частину культурної скарбниці нації, а японки не тільки не соромляться відвідувати секції дзюдо, але і активно практикують свої навички під час занять в парках і на спортивних майданчиках.

Таке фізичне навантаження не просто дає більше впевненості в собі, але також формує тіло з красиво промальованими м'язами. Важливе місце в житті японок займає розтяжка. Стретчінг так само обов'язковий, як і сніданок. З маленького віку японці звикають розтягувати м'язи, і з цією здоровою звичкою йдуть по життю.

Гаряча ванна

Що не може не захоплювати в японцях, так це їх повага до своєї культури і вміле використання доступних дарів з метою залишатися здоровими і красивими. Через вулканічну активність на території Японії розташована величезна кількість гарячих джерел. Купання в такому джерелі збагачує людський організм необхідними мінералами і киснем, завдяки чому знижується рівень стресу і поліпшується сон. Зайняті японки замінюють таке традиційне купання гарячою ванною з ароматними солями і маслами, що так само благотворно позначається на стані тіла і шкіри.

Під час вибору косметики для догляду, дівчата воліють більш натуральну. Завдяки здоровому раціону і відсутності цукру, шкіра японок не втрачає красивий білий відтінок, а залишається в чудовому стані на довгі роки.

Здорові звички жителів Японії сформувалися й у зв'язку з життям на так званій "пороховій бочці". Життя японців перебуває в постійній небезпеці через загрозу землетрусів. Саме тому японки і японці краще за інших уміють цінувати зараз, а до свого тіла і душі ставляться, як до скарбу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.