До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Індустріальна революція: що нового в б'юті

Promotion

Що нового в догляді за шкірою, які прориви сталися за останній час, і куди рухається б'юті-індустрія, розповідають експерти американської професійної марки HydroPeptide: phD, епігенетик Ніл Кітчен і дерматолог Ерін Ларсон.

Реклама
Лікар-епігенетик Ніл Кітчен і дерматолог Ерін Ларсон – експерти HydroPeptide
Що нового в світі догляду за шкірою?

Мабуть, найважливіша тенденція в індустрії – більш глибоке розуміння того, як і чому відбувається старіння, а також нові технології, які можуть уповільнити цей процес. В останні роки з'явився і розвивається потужний тренд – велнес. Вчені шукають "довгограючі" рішення, які могли б забезпечити здоров'я клітин шкіри. Нові технології, наприклад, складання карти ДНК; кастомізація особистих ритуалів по догляду за шкірою; пристрої, які видають щоденні звіти про вплив навколишнього середовища і зовнішні чинники. Все це визначає – і змінює майбутнє індустрії.

Чи можна очікувати, що засоби для догляду стануть більш ефективними?

Безумовно. Справа не тільки в нових інгредієнтах, які відкриють, а ще й в тому, що ми навчимося розуміти, як пристосувати їх до різних проблем шкіри. І це зробить справжню революцію в догляді. Більш того, холістичний підхід, коли засоби для догляду за шкірою поєднуються з технологіями і здоровим способом життя, гратиме все більшу роль.

Чи можуть засоби для догляду мати ефект ін'єкцій?

Насправді, правильніше не протиставляти їх один одному, а комбінувати. Уколи краси та інші інвазивні процедури можуть покращувати стан шкіри, приносити їй користь. Те, як шкіра реагує на них, багато в чому пов'язано з фізіологією – і різниться у людей. Треба ще розуміти, що якщо шкіра у хорошому стані завдяки правильному догляду, то ефект від різних процедур і маніпуляцій (того ж ботокса) буде значно кращим.

Подвійна сила від генетиків HydroPeptide в anti-age догляді – Power Serum & Power Lift
Чи можливо запобігти старінню або відстрочити пластику, якщо сподіватись тільки на догляд?

Так! Зрозуміло, багато що залежить від особистих переваг людини – як вона сама бачить себе в тому чи іншому віці. Але з адекватними профілактичними заходами багато хто зможе відкласти або мінімізувати серйозні процедури завдяки використанню лише правильних засобів для догляду.

З погляду ефективності та мінімальних побічних ефектів, найбільш багатообіцяючі компоненти в догляді – це пептиди. Вони продовжують залишатися найбільш дієвими; до того ж вибір їх – дуже широкий. Пептиди можуть давати найрізноманітніші команди клітинам шкіри, не викликають роздратування або ефекту плато.

Ми в компанії HydroPeptide особливо пишаємося нашою останньою розробкою – технологією Nimni™ в денному і нічному кремах Nimni. Креми містять запатентований комплекс підтримки колагену на рівні ДНК, який суттєво покращує стан, здоров'я і зовнішній вигляд шкіри в найкоротші терміни. Засоби діють на епігенетичному рівні – тобто борються не тільки зі старінням, яке неминуче з віком, але і з так званим поведінковим старінням, яке викликане способом життя людини.

Nimni Cream від генетиків HydroPeptide
Як HydroPeptide тестує ефективність своєї продукції?

Марка інвестує в подвійне сліпе плацебо-контрольоване тестування, щоб клінічно підтвердити ефективність ключових продуктів. Також ми проводимо безліч досліджень до/після з нашими клієнтами по всьому світу.

"Контрольоване" означає, що беруть участь дві групи: експериментальна і контрольна. Перша застосовує власне засіб, що підлягає перевірці, друга – нейтральний крем (плацебо). За результатами замовник дослідження повинен переконатися, що нова розробка не просто ефективна, але і працює краще, ніж аналогічні засоби на ринку. "Подвійне сліпе" означає, що ні випробовувані, ні сам бренд не знають, який засіб яка група використовує – плацебо чи нова розробка. На відміну від часто використовуваних спекуляцій "тест за результатами самостійної оцінки 26 жінок, 95% з яких відзначили, що зморшок стало менше на 14%, а зволоженість шкіри збільшилася на 48%", це золотий стандарт перевірки. Він дає змогу зрозуміти, наскільки новий засіб об'єктивно кращий. – прим.ред.

Чи існує програма-мінімум для тих, кому не підходить виснажливий багатоступінчастий догляд?

Очищення завжди залишиться важливим етапом догляду. Воно допомагає усунути забруднення, які накопичуються на шкірі протягом дня. Важливі сонцезахисні засоби – вони мінімізують шкоду, що завдає шкірі сонце (руйнування колагену, зморшки, пігментація). До них в компанію добре включити засіб для вирішення конкретних проблем шкіри. HydroPeptide Nimni Day Cream, наприклад, працює з фібробластами і дає їм сигнал виробляти колаген. Для цього до складу крему входить спеціальна суміш амінокислот та інших молекул, своєрідні цеглинки, з яких будується в шкірі здоровий колаген.

Які компоненти особливо важливі в догляді за різними типами шкіри?

Для юної шкіри – антиоксиданти. Для жирної – саліцилова кислота. Для сухої – оклюзивні (створюють на шкірі плівку) компоненти – наприклад, масла ши і жожоба. Для шкіри, схильної до акне – пептиди, здатні нейтралізувати бактерії, що провокують запалення. Наприклад, Oligopeptide-10. Для вікової шкіри – Nimni Collagen Support Complex (він входить до складу крему-бустера HydroPeptide Nimni Cream) і пептиди з ботулоподібним ефектом (ті, що розслаблюють м'язи). Для шкіри, схильної до пігментації –відновлювальні пептиди – наприклад, Dermal Rx® SRC і стабільний вітамін С Tetrahexyldecyl Ascorbate.

Що треба мати на увазі, поєднуючи в догляді активні компоненти?

Деякі інгредієнти не завжди успішно поєднуються в догляді – навіть в процесі виробництва. Вони можуть викликати роздратування на шкірі. Найчастіше проблеми виникають через високу концентрацію певного компонента. Наприклад, при високій концентрації в складі вітаміну С або ретиноїдов підвищується ризик того, що останні конфліктуватимуть з іншими активними інгредієнтами. Тому важливо розуміти, що входить до складу продуктів.

Колекція засобів HydroPeptide для проблемної шкіри

Instagram: @vogueua_beauty

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.