До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що слід знати про проєкт Fooditation

Promotion

В Україні стартує проєкт Fooditation, який обіцяє культивувати здорові звички у людей. Його засновниця, велнес-коуч Аліна Палкіна, розповідає, що потрібно знати про нього.

Реклама
Що таке Fooditation

Перше і головне: не слід плутати Fooditation з дієтою. Дієта, як і її результат, – явище тимчасове. Fooditation розвиває healthy-звички – раз і назавжди. Спосіб життя безпосередньо впливає на наше самопочуття і зовнішність, тому так важливо привести в норму щоденне харчування. Fooditation допомагає зрозуміти, яка їжа, в якому форматі і коли є ліками для організму, поліпшує його природне здоров'я та подовжує молодість. Цей проєкт – не про підрахунок калорій і обмеження, а радше про розуміння себе і процесів у тілі. Як не крути, є правила, за якими функціонує організм, і певна система харчування з урахуванням індивідуальних особливостей може стати рішенням багатьох проблем.

Fooditation – не лише про харчування, а й про стиль життя в цілому. Одних людей я супроводжую як коуч, з іншими ділюся досвідом у соціальних мережах і особисто. Результати і зворотний зв'язок мотивують. Саме тому я розробила різні форми взаємодії: індивідуальний повноцінний супровід, разові консультації, універсальні програми харчування, кулінарні івенти, освітні public talk, а також низку товарів для підтримання здорових звичок.

Особистий досвід

Слово Fooditation співзвучне з Meditation: у процесі можна знайти гармонійні відносини – з їжею і тілом. Цей проєкт – результат мого власного шляху. Спочатку я була маленькою дівчинкою в сім'ї адептів правильного харчування і способу життя. Потім дівчиною, яка мріє про вічну красу і молодість. Тепер я мама і дружина, яка створює здорове середовище проживання для своєї сім`ї. Мої діти отримують не тільки любов, а й навичку турботи про себе.

Усвідомити цінність цього підходу я змогла, коли опинилася на межі життя і смерті. Правильне харчування і спосіб життя допомогли мені стати на ноги після коми і повноцінно відновитися.

Поділюся особистим досвідом. Щоб спростити свій побут, я дотримуюся простої і ефективної схеми: у мене розроблене меню з різних страв на кожен день тижня, а на вихідних я зазвичай тестую нові рецепти. Під час вихідних ми з доньками готуємо корисні солодкі страви, це наша сімейна традиція. Я роблю закупівлю двічі на тиждень по списку і не купую зайвого, тому продукти у мене завжди свіжі. Коли є заплановане меню, складно з'їсти зайве або некорисне. У мене дуже щільний графік, тому я з вечора роблю потрібні заготовки, а вранці готую їжу, яку беру з собою. Це дає можливість не залежати від обставин – заторів на дорозі, відсутності кафе поблизу або затримки на зустрічі. І допомагає дотримуватися одного з головних правил моєї системи харчування – приймати їжу в один і той же час.

Кому необхідний Fooditation

Всім, хто піклується про себе і рідних, вміє планувати, думає про завтрашній день. Молодим мамам, які намагаються правильно вибудувати раціон – свій і дитини. Людям з активним графіком, яким складно вписати здорове харчування у свій режим. Тим, у кого змінився гормональний фон і порушився обмін речовин. І всім, хто хоче зберегти молодість.

ЗСЖ – спекуляції чи ідеал?

З погляду сучасної науки і здорового глузду правильний спосіб життя не передбачає обмежень і крайнощів, як у час монополії дієт. Він передбачає турботу про себе і розвиток правильних звичок. Саме вони дають довготерміновий результат. Втрата ваги більше не в моді: це не головний шлях до здоров'я. Сьогодні люди звикли, що зайва вага – не причина, а наслідок.

На жаль, більшість не задумується про те, що дієти і різні детокс-програми – часто маркетингові трюки. Маркетологи прагнуть заробити на одержимості. Як практик я знаю, що крайнощі є згубними, а успіх – у балансі. Саме тому дотримуюся правила 90:10. 90% – це дні чистого раціону в будні, а 10% – святкові і вихідні дні, коли можна розслабитися.

Про БАДи

Важливо не лише те, що ми їмо, але і як ця їжа засвоюється. У сучасному світі їжа бідна на нутрієнти через погану екологію, брудний і бідний ґрунт. На це накладається стан шлунково-кишкового тракту у людей і виходить, що більшість нутрієнтів з продуктів не засвоюються або їх просто недостатньо. Тому я щиро і обґрунтовано раджу БАДи. Питання лише в їхній якості: на ринку багато фальшивих і порожніх марок.

Як мотивувати себе змінитися

Важливо просто спробувати: будь-яка зміна можлива тільки після особистого досвіду. Іноді можна відкрити в собі несподівані пориви – бажання готувати корисну і смачну їжу, відновити смакові рецептори (і потім виявиться, що не потрібні приправи чи сіль). Всі програми Fooditation дарують те, чого не зробить жодна дієта, – здорові звички, які залишаться на все життя. А разом з ними і здорова вага, чиста шкіра, ясний розум і багато життєвої енергії.

Презентація проєкту Fooditation відбудеться 5 грудня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.