До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Без скальпеля: нові технології для скульптурування тіла

Після буму в естетиці обличчя лікарі пропонують високотехнологічні процедури для тонусу, моделювання та покращення контурів тіла. І це все без хірургічного втручання.

Ринок неінвазивних процедур для обличчя зростає. Сьогодні такі процедури, як ін’єкції нейротоксинів, становлять 9 з 10 косметологічних втручань. І хоч у 2020 році переважали незначні косметологічні маніпуляції, що не потребують хірургічного втручання, експерти погоджуються: діапазон процедур розширюється. Серед сучасних трендів — нові неінвазивні процедури для тіла, які здатні дати такі ж разючі результати, як їхні хірургічні аналоги, до того ж набагато швидше.

Реклама

"Ми спостерігаємо збільшення популярності неінвазивних методів лікування, оскільки відновлення після них потребує набагато менше часу. Тож клієнтам простіше передбачити для них час у своєму щільному графіку", — каже медсестра-практик Шилах Мадан з лондонської клініки косметології та естетичної медицини Mallucci London. "У багатьох випадках ми можемо досягти хірургічного результату за допомогою нехірургічного підходу, — продовжує цю думку доктор Трейсі Маунтфорд, засновник і директор косметологічної клініки The Cosmetic Skin Clinic. — Ми можемо впливати на все тіло від голови до п’ят, працюючи з трьома головними групами: м’язами, жиром і шкірою".

Технології прогресують, і це означає, що клієнти можуть досягти ліпших результатів, ніж кілька років тому. Незалежно від того, хоче людина схуднути чи змінити контури тіла, чи вдосконалити форми, вона тепер вибиратиме комплексний підхід догляду за тілом. Адже нині це норма. Принаймні так стверджує Шейн Купер. Його однойменна лондонська клініка регулярно застосовує комбінацію із 16 різних медичних апаратів для розв’язання таких проблем, як целюліт, а також пропонує зменшення розтяжок, згладжування шкіри на внутрішній поверхні стегон, на животі й тильній стороні рук.

Одне з найцікавіших технологічних досягнень ґрунтується на нашій колективній одержимості фітнесом. Пристрої нової хвилі можуть нарощувати, зміцнювати й тонізувати м’язи, впливаючи на них так само, як і фізичні вправи. Проте, вони не замінюють фізичних навантажень, а лише підтримують і підсилюють наявний режим тренувань. TruSculpt Flex — це пристрій для м’язів живота, ніг і спини, який може одночасно обробляти до восьми зон, використовуючи електром’язову стимуляцію (EMS). Фактично, він повторює ефект від 54 000 скручувань, випадів або присідань за один 45-хвилинний сеанс. "Це як електронний персональний тренер, який справді спонукає вас і далі самостійно нарощувати м’язи й водночас спалювати жир", — пояснює доктор Пріма Віг, яка практикує такий підхід у своїй лондонській клініці.

Втім процедура годиться не лише для відвідувачів спортзалів, які прагнуть швидко досягти разючого преса. ЕМС може допомогти пацієнтам, прикутим до ліжка, відновитися після атрофії м’язів, а також матерям після пологів. EMsculpt — ще один пристрій стимуляції м’язів, що допомагає поліпшити стан справ, використовує високоінтенсивну електромагнітну стимуляцію м’язів. "EMsculpt може сформувати плаский живіт, гарні сідниці та литки, — каже доктор Маунтфорд. — Такий підхід має додаткову перевагу, адже може зменшити біль у стегнах і спині, оскільки зміцнює м’язи торсу й сідниць.

Поєднання нових методів нарощування м’язів із традиційними процедурами зниження відсотку жиру стає дедалі популярнішим. Coolsculpting, який допомагає позбутися небажаних жирових складок, роками робиться без додаткових процедур. І лише нещодавно його почали проводити в комплексі з іншими маніпуляціями для реконструкції найпроблемніших зон тіла. "Ми лікуємо багато випадків впертих жирових валиків, — каже доктор Ніла Раджа, лікарка-косметологиня й засновниця Medispa, маючи на увазі подвійні складки, які можуть утворитися на стегнах під сідницями. — Використовуємо комбінацію: Coolsculpting — щоб зменшити жир, а EMsculpt — для підтягнення й тонусу".

Технології, які покращують якість шкіри, дедалі частіше використовуються для всього тіла, а не лише обличчя. "Підсилювачі пружності шкіри й колаген нині застосовуються для всього тіла", — зазначає доктор Бенджамін Кауфгольц, лікар-естетист із клініки Dr Dray clinic у Лондоні. Такі методи лікування, як Teosyal PureSense Redensity 1, розроблені в лабораторії Teoxane, для боротьби з ознаками старіння застосовують ін’єкції гіалуронової кислоти, тоді як метод Ultherapy використовує мікрофокусований ультразвук з візуалізацією (MFU-V) для розв’язання проблеми в’ялості шкіри. Привабливість технології в тому, що вона дає змогу ультразвуку проникати на ту саму глибину шкіри, що й хірургічна процедура, але за менший час. Водночас Medispa Cheshire стала першою британською клінікою, яка випробувала Ultracel Q+, ультразвуковий апарат для покращення тіла, що обробляє зморшки й підтягує шкіру втричі швидше, ніж будь-який інший аналог.

Нові технології такі прогресивні, що неінвазивні методи трансформування тіла використовуються як доповнення до традиційної хірургії. SkinPen, перший у світі пристрій для мікронідлінгу, схвалений Управлінням з питань якості продовольства і медикаментів США (FDA), стимулює вироблення колагену й використовується для поліпшення здоров’я та зовнішнього вигляду шкіри після косметологічних процедур. Potenza — це абсолютно новий пристрій, що покращує стан шкіри, поєднуючи радіочастоти з мікронідлінгом, щоб проникнути глибше в дерму для ліпшого результату. "Рубці традиційно сприймаються як наслідок хірургічного втручання, але нам вдається мінімізувати їх, а також лікувати гіпертрофічні або келоїдні рубці, які інколи можуть виникати після операцій", — говорить доктор Навін Кавале, пластичний і реконструктивний хірург Real Plastic Surgery. Новітні технології — ковток свіжого повітря в галузі естетичної медицини. Адже пацієнти легко переносять косметологічні процедури нового покоління, а їхній результат вражає.

Текст: Джорджія Дей

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.