До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 способів зберегти свіжість у спеку

Чим вища температура на вулиці, тим складніше мати бездоганний вигляд з ранку до вечора: макіяж під гарячим сонячним промінням починає "плисти", волосся постійно в'ється від вологості, а відчуття свіжості залишає, як тільки переступиш поріг квартири. Vogue.ua знає, як скоригувати свій б'юті-режим у таких обставинах.

Рекламна кампанія H&M
Використовуйте праймер

Праймер у спеку працює як "клей" вашого макіяжу. Візажист Vichy, Руді Гаммер розповідає: "Ви можете вибрати засоби, що матують, вони стануть надійним підґрунтям макіяжу і допоможуть йому зберігати свіжий вигляд якомога довше". Можна використовувати не лише праймер для шкіри обличчя, а й для губ – інакше в жарку погоду від потрібного насиченого відтінку помади не залишиться і сліду.

Реклама
Відмовтеся від кремів

Звичні насичені креми в спеку краще не використовувати. Вони зроблять шкіру ще більш слизькою і макіяж не буде стійким. Краще в цей час перейти на більш легкі есенції і сироватки. Цим прийомом активно користуються мешканки Японії і Кореї, де значно вищий рівень вологості, а шкіра у них все-одно залишається матовою.

Рекламна кампанія Dior Hydra
Консилери в стіках

Кремові або рідкі консилери за високої температури швидко зникають з обличчя. Краще використовувати в цьому випадку більш щільну текстуру, наприклад, як у консилера у стіках. До того ж, їх зручно носити з собою в сумці і, якщо є потреба, коригувати макіяж протягом дня.

Блотери

Прихильницям розсипчастих пудр у середині літа краще відмовитися від них, адже є ризик ще більше забити пори і потім боротися з небажаним висипанням. Альтернативою стануть блотери (матувальні серветки). Вони легко поміщаються в сумку і допоможуть освіжити обличчя навіть у дорозі.

Рекламна кампанія Michael Kors
Правильна пудра

Якщо життя без пудри неможливо уявити навіть влітку, то головне вибрати правильну. Ідеальною в жарку погоду буде саме компактна пудра. Її потрібно використовувати зовсім трохи, а її формула має бути без олій.

Постійне зволоження

Пити воду влітку варто не тільки, щоб втамувати спрагу, але і щоб допомогти власній шкірі. Крім внутрішнього зволоження не завадить ще й зовнішнє – тримайте пляшечку з термальною водою завжди під рукою. Вона допоможе освіжитися і зберегти макіяж. Бонус – кілька "пшиків" допоможуть зволожити і шкіру під очима, яка потребує особливого догляду, у спеку теж.

Рекламна кампанія Biotherm
Живлення волосся

У спеку страждає не тільки шкіра, але і волосся. Догляд за ним повинен складатися з легких, але інтенсивних засобів. Не варто забувати і про олії. Також багато фахівців з волосся рекомендують влітку замінювати звичний кондиціонер на маску. Вона ще більше зволожить волосся і допоможе йому впоратися з найспекотнішим днем.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.