До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ольфакторний портрет: головні аромати цієї весни

Vogue.ua вибрав аромати весняного настрою, а ілюстраторка Наталія Тюленева намалювала їхні портрети.

Наталі Портман у промо нового Miss Dior Rose'n'Roses, Dior
Miss Dior Rose N'Roses, Dior

"Зробіть для мене аромат, який пахне любов’ю", — ця фраза Крістіана Діора стала легендарною. Месьєр Діор випустив перший Miss Dior у 1947, який досі вважають флагманським ароматом Дому. Новий Miss Dior Rose N'Roses — це рожевий вибух. Неначе кущі грасських троянд вибухають пелюстками — і випускають на волю абсолютно божевільний запах, від якого паморочиться голова. Головний парфумер Дому Франсуа Демаші намагався передати подив дитини, яка вперше опинилася на рожевому полі в Грассі. Ноту грасської троянди сентифолії він відтінив перцевою гостротою бергамоту й оманливо легким пишним мускусом.

Gabrielle Essence, Chanel

Посвячення Габрієль Шанель, її баченню жіночності й сили, Gabrielle Chanel Essence придумав головний парфумер Chanel Олів’є Польжем. Gabrielle Chanel Essence сповнений переливами білих квітів з дуже сильним, характерним звучанням — туберози, ілангу, жасмину. Концентрація світла в ароматі така висока, що він створює відчутну золоту ауру. "Аромат сонячної жінки", — говорять у Chanel.

Реклама
Gabrielle Essence, Chanel
Kenzo Flower Poppy Bouquet, Kenzo

Нульові обережно повертаються в моду — і Kenzo Flower Poppy Bouquet частина цього явища. Вперше його створили у 2000, причому майстер-парфумер Альберто Морільяс вибудував ідею майбутнього бестселера на ароматі, якого немає в реальному житті, — ароматі маку. Пудровий квітковий Flower став символом часу. Двадцять років потому Морільяс спільно з Дорою Багріш переосмислив ідею: тепер він сповнений фруктових і мигдально-деревних акордів. У серці аромату — гарденія й троянда.

Flower by Kenzo Poppy Bouquet, Kenzo
Sakura Eau de Parfum, Acqua di Parma

Квітка, яку вважають головним символом японської весни; квітка, яка зацвітає першою в українському Ужгороді й віщує швидке настання тепла, — сакура стала головною темою нового аромату Acqua di Parma. Легкий, прозорий, як прохолодний весняний день, Sakura Eau de Parfum може слугувати ідеальним фоновим ароматом, у якому затишно і вдома, і в літаку (скоріше б уже).

Sakura Eau de Parfum, Acqua di Parma
Flora Cherrysia з колекції Aqua Allegoria, Guerlain

Flora Cherrysia продовжує найпопулярнішу лінійку Дому Guerlain — Aqua Allegoria. Кожна нова "свіжа вода" — оммаж легендарному Eau de Cologne Impériale 1853 року. Кожен — з ольфакторним підписом Guerlain, у якому — калабрійський бергамот, знаковий інгредієнт Guerlain. Flora Cherrysia — неспішна прогулянка річкою, на узбережжі якої цвітуть сакури й скидають на воду рожеві пелюстки. Свіжість води, ніжність квітучих дерев — така Flora Cherrysia.

Flora Cherrysia, Guerlain
L'Eau À la Rose, Maison Francis Kurkdjian

Прозорі, дзвінкі, зачепи — і розсиплються, як справжні краплі роси на поки не розкритих бутонах троянд — такий L'Eau À la Rose. Він свіжий і прохолодний, але, гріючись на шкірі, дає оксамитовий і терпкуватий підтон, помітний, втім, тільки своєму власникові. Аромат, що подобається всім: створений з гарячою любов’ю і холодним розсудом.

L'Eau À la Rose, Maison Francis Kurkdjian
Mon Guerlain Bloom of Rose Eau de Parfum, Guerlain

Троянда — головна парфумерна тема останніх ста років. Вона не просто не виходить з моди, а й далі перебуває на піку, закохуючи в себе все нових шанувальників. Mon Guerlain спочатку створювали навколо лаванди Carla — з ласим ванільним підтоном. Bloom of Rose з лінії Mon Guerlain створюють навколо жасмину й лаванди, але це поєднання відтіняють неролі й троянди.

Mon Guerlain Bloom of Rose, Guerlain

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.