До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що таке Ghetto Nails: пояснюємо на прикладах з подіумів

Один з головних nail-трендів осені – ghetto nails: манікюр, який можна коротко охарактеризувати словосполученням 'too much'.

Koché

Довгі, з вигадливим декором нігті ввели в моду діви класу Бейонсе, Ріанни і Cardie B. Строго кажучи, такі завжди були в моді у темношкірих дівчат з бідних околиць. Можна згадати Гарлем або nail-art салони в 10 окрузі Парижа, де на фотографіях у вітринах з три десятки років красуються оздоблені блискучими стразами і переливчасті всіма кольорами веселки акрилові нігті довжини XXL.

Реклама
Chromat

Спокуса запозичити такий яскравий елемент образу була занадто великою. Першою на це зважилася сім'я Кардаш'ян – і, як від дотику царя Мідаса все перетворювалося на золото, від їхнього "дотику" мода на надмірно декоровані нігті рухнула лавиною на весь світ.

@badgalriri

Ghetto nails увірвалися і на подіуми – вони панують у моді вже добрі два роки.

Архів Vogue UA, манікюр: Наомі Ясуда

Найяскравіші приклади такого манікюру можна знайти в Instagram-акаунтах стилістів з манікюру – Наомі Ясуда (@naominailsnyc) і Дженні Буї (@ nailson7th), постійною клієнткою якої є Cardie B.

@nailson7th

У новому сезоні подіуми знову наповнені прикладами щедро декорованих нігтів. Подивимося, як трактують тренд nail-стилісти модних шоу.

<b>вопиющие</b>

Тенденція очевидна. Зайвим буде говорити, що ghetto nails навряд чи доречні в офісі. Їх також складно уявити на обличчях монархів (так, існує етикет у манікюрі). Але є й інші аспекти. Можливо, варто припинити вживати термін ghetto nails – і з обережністю цитувати образи з іншої культури. Звинувачення в культурній апропріації – питання на часі. Але часто вони до болю справедливі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.