До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Взяти правильний тон: як вибрати тональну основу й зробити макіяж без помилок

Розпитуємо українських візажистів про головні помилки в макіяжі. Продовжує проєкт Vitalia, яка розповідає про головні помилки в створенні ефекту ідеальної шкіри та радить, як вибрати ідеальний тональний крем.

Valentino

Підготування шкіри

Реклама

Шкіра — як чисте полотно для художника. Напевно, головна та найпоширеніша помилка — наносити тональний засіб на непідготовлену шкіру. Її треба скрабувати, очищати, зволожувати й у разі потреби — наносити матове покриття. Тому макіяж краще починати з демакіяжу. В іншому разі покриття вийде нерівним, буде видно лущення або зайвий блиск, а вади, які хотілося приховати, стануть помітнішими.

Anteprima
Вибір тонального засобу

Тут є кілька нюансів

Колір шкіри

Важливо вибрати тональну основу, що максимально відповідає відтінку й типу шкіри. Тестуйте! — бажано на виличній западині. І оцініть відтінок з різним освітленням для правильнішого вибору. Не купуйте тон відразу, походіть з ним до вечора, щоб подивитися, яким він буде впродовж дня. Якщо потрібний відтінок підібрати так і не вдалося, рекомендую перевірений спосіб: змішувати різні відтінки. Так можна створити свій ексклюзивний колір. А з огляду на те, що шкіра змінює відтінок залежно від сезону, це ідеальний лайфгак.

Givenchy

Тип шкіри

Зволожувальні тональні засоби, у складі яких є олійки, гіалуронова кислота, вітаміни А та Е, рослинний гліцерин тощо — ідеальне рішення для сухої та вікової шкіри.

Rochas

Дівчатам із жирною шкірою рекомендую матувальні тональні основи з легким покриттям, які не містять олій, натомість мають компоненти, які прибирають і блокують шкірний жир. Але в повсякденному житті раджу комбінувати матові й сяйливі текстури: повністю матове обличчя має неприродний вигляд — так само як і надмірне сяяння.

Dries Van Noten

Щільність покриття

Вибір за вами, але не забувайте: натуральність завжди в моді. Не перевантажуйте шкіру. Інакше замість того, щоб приховати вади, ви їх підкреслите. Краще вибирати легшу текстуру: так шкіра матиме здоровий і природний вигляд.

Celine

Сезонність

У макіяжі теж є поняття сезонності. Якщо влітку ви можете використовувати матувальні й пудрові текстури, то з настанням холодів віддавайте перевагу кремовим (це стосується не тільки тональної основи, але і рум’ян, і помад).

Isabel Marant

Розтушовування

Щоб уникнути різкого розмежування, "протягніть" залишки тонального засобу на шию та зону декольте.

Забудьте про графічні й чіткі лінії, жорстке контурування: у повсякденному житті це обтяжить макіяж. Зверніть увагу на техніку моделювання. Іноді її називають зворотним контуруванням, оскільки в ній акцент не на затемненні, а на роботі з об’ємами обличчя за допомогою висвітлення і відблисків. Так можна домогтися потрібного рельєфу.

Elie Saab

Знадобиться кремовий, рідкий або сухий хайлайтер з дрібнодисперсними відбивальними частинками. Але й тут потрібно відчувати міру, щоб не перетворитися на дівчину, яка виринула з басейну.

Прийоми для вікової та жирної шкіри

Моделювання не годиться для власниць занадто жирної, проблемної або вікової шкіри. З віком природні об’єми зникають і, якщо використовувати занадто багато хайлайтера, брак об’єму стане ще помітнішим. Краще використовувати більше розтушовування, легких і кремових текстур — до того ж в усій косметиці.

Oww-White

З пудрою теж важливо не перестаратися. Якщо потрібно прибрати блиск, потрібно наносити її тільки в Т-зоні за допомогою пензлика. Упродовж дня можна використовувати матувальні серветки. Консилер ліпше вибирати на тон-два світліший за відтінок шкіри. Дуже люблю консилер Estée Lauder Double Wear: у них всього три відтінки. Сам консилер досить легкий, але добре пігментований і стійкий.

Estée Lauder Double Wear

Якщо маєте яскраво виражені темні кола під очима, віддайте перевагу консилеру з рожевим, а не із жовтим підтоном. Якщо ваша проблема — синці під очима, то треба нанести світлий консилер під припухлість — туди, де завдяки світлотіні шкіра завжди має темніший вигляд. Наносьте коректор після тональної основи, вбивайте пальцем або вологим спонжем для рівномірного й тонкого покриття, візуально створюючи трикутник зі спрямованою донизу вершиною. Краще відмовитися від темних рум’ян на користь свіжих, напівпрозорих відтінків.

Рідкі рум’яна No Makeup Blush, Perricone MD
Пензлики

Тональні засоби й декоративну косметику краще наносити пензлем і добре розтушовувати. І не забувати про гігієну. Якщо ви страждаєте на запалення або закупорення пор, не поспішайте шукати проблему зі здоров’ям: іноді висипання можуть бути пов’язані з неправильним доглядом за інструментами. Пензлики треба мити й дезінфікувати регулярно: з рідкими кремовими текстурами — після кожного застосування; із сухими пудровими — раз на тиждень.

Засіб для чищення пензликів, Dior

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.