До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хвороба росту: помилки візажистів-початківців

Про те, які помилки характерні для візажистів-початківців, і як їх уникати, розповідає художник макіяжу, викладач б’юті-ательє Structura Ігор Ігнатенко.

Коли творчий шлях тільки починається, це означає, що буде мільйон невдалих стрілок, неправильно підібраних відтінків помад і неідеально розтушованих смокі. Звісно, постійна практика поступово приведе до бажаного результату, але є помилки, які іноді можуть коштувати втрати клієнта, місця роботи, а може й глобального розчарування в професії.

Реклама
На образ і подобу

Не варто на кожного клієнта бездумно "саджати" одну й ту ж схему макіяжу тільки тому, що вона виходить найкраще за інші або наймодніша в Instagram. Клієнт — не манекен, і завдання візажиста — підкреслити індивідуальність, скоригувати вади, а не створити на обличчях воскові застиглі маски.

50 відтінків

Неправильно підібраний відтінок тональної основи може зіпсувати враження навіть у разі ідеального макіяжу очей і гарної помади. Унаслідок роботу зроблено, а ефект зворотний.

Найкраще — відразу

Не намагайтеся в одному макіяжі продемонструвати всі свої знання й навички. Вологий ефект, сухий, стрілки, пігменти, глітер, аплікації Swarovsky. Варто дотримувати правила "Найкраще — ворог гарного".

З підручних засобів

Не заощаджуйте на матеріалах та інструментах. Робота з обличчям — інтимний і відповідальний ритуал. Рекомендації некомпетентних консультантів у крамниці, блогерів-самоуків, неякісні засоби із сайтів із сумнівною репутацією можуть обернутися проблемами для клієнта. Вибір усього робочого кейса має бути продуманим і ґрунтовним; сумніваєтеся — проконсультуйтеся з досвідченими майстрами.

Чиста радість

Гігієна інструменту — це одне з головних правил візажиста. Клієнти завжди (а особливо тепер) звертають особливу увагу на чистоту робочого місця й інструменти. Якщо тут похибки, то потім уже все одно, які роботи ви виставили в Instagram. Візажистам з низькими стандартами робочої гігієни — не місце в професії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.