До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Супергерої: які інгредієнти в догляді дійсно працюють

У 2020 році PAYOT минає 100 років. Vogue UA продовжує спецпроєкт, присвячений спадщині бренду, відкриттям, досягненням та інноваціям, які забезпечили йому визнання й любов усього світу. Розповідаємо про інгредієнти, які використовує Payot у своїх засобах, щоб вони впливали безвідмовно.

Гіалуронова кислота

Це it-компонент, відомий навіть тим, хто жодною косметикою не користувався в принципі. Гіалуронова кислота є в організмі людини, у внутрішніх органах, у шкірі, слизових, рогівці очей тощо. Її знаменита властивість, що дала змогу "зробити ім’я" в косметології, — зв’язувати й утримувати воду. У чистому вигляді гіалуронова кислота — порошок. Варто змішати його з водою, і вода перетворюється на пружний гель, який тримає форму. Стосовно шкіри це неоціненна властивість: розгладжувати тонкі лінії, усувати сухість, наповнювати й надавати пружності — усе це властивості гіалуронової кислоти.

Реклама

Гіалуронова кислота входить до складу продуктів лінійки Blue Techni Liss, які налаштовують природні біоритми шкіри й захищають від шкідливого впливу блакитного кольору екранів гаджетів. У засобах Blue Techni Liss — два різновиди гіалуронової кислоти: ретикульована й високомолекулярна. Перша розгладжує поверхню шкіри, друга — формує щільний, пружний каркас.

Roselift Collagène, Payot

Склади засобів лінійки збагачені екстрактами шавлієвого дерева й шандри звичайної. Ці компоненти допомагають налагодити обмін речовин в епідермісі й захистити від блакитного світла.

Гіалуронова кислота в поєднанні з освіжними фруктовими й квітковими екстрактами інжиру, кавуна, лотоса, латаття входить до складу засобів лінійки Hydra 24+. Вони зволожують шкіру 24/7, у такий спосіб активуючи її життєві сили й захищаючи від старіння.

Засоби Hydra 24+, Payot
Екстракт корня солодки

Це відомий компонент косметики, який особливо шанують серйозні фітокосмецевтичні марки. Саме Надя Пайо, засновниця Payot, привернула до цього компоненту увагу дерматологів усього світу. До неї солодку використовували травники й фармацевти, цінували за властивість знімати подразнення й набряклість. Експерименти Наді на її паризькій кухні дали світу засіб Crème N°2L'Originale, у якому поєдналися екстракти солодки, кунжуту, кукурудзи, ефірні олії чебрецю й лаванди з їхнім заспокійливим впливом, і оксид цинку. Crème N°2 так ефективно знімає подразнення, що відомий кожному власникові чутливої ​​шкіри. Його можна наносити тонким шаром на подразнені зони, схильні до почервоніння, а можна використовувати як SOS-засіб, щільним шаром, точково, на 30 хвилин.

Crème N°2 L'Originale, Payot
Пробіотики й пребіотики

Наука про мікробіом шкіри стала популярною буквально в останні десять років. Вчені довели, що мікробіом шкіри, який створили десятки мільйонів бактерій на її поверхні, слугує захисним бар’єром. Його можуть зруйнувати неправильне очищення, агресивний догляд, ультрафіолет, дисбаланс гормонів тощо. Захищають і відновлюють — пробіотики й пребіотики. Вони входять до складу вже згаданої лінійки Crème N°2 — наприклад, Crème N°2 Cachemire, який знімає стрес і дискомфорт, нормалізує мікробіом.

Crème N°2 Cachemire, Payot
Фруктові кислоти

Фруктові АНА-кислоти розчиняють зв’язки між клітинами шкіри, що віджилими своє, завдяки чому обличчя набуває свіжого кольору, а інгредієнти із засобів з догляду проникають легше й впливають активніше. Без кислот сучасний догляд за шкірою немислимий. Вони рекомендовані людям з усіма типами шкіри, включно із сухою, і впливають на пігментацію, гіперкератоз, тьмяність. AHA-кислоти також допомагають виробленню колагену й регулюють рівень вологи.

Коктейль з фруктових кислот чорниці, апельсина й лимона та AHA-кислоти малини входять до складу Peeling Oxygénant Dépolluant, нового засобу Payot з кумедним ефектом "живої" хрусткої пінки з бульбашками.

Маска-пілінг Bubble Mask, Payot
Вітамін С

Вітамін С — один з найпопулярніших і найдієвіших косметичних інгредієнтів. На жаль, він не виробляється в організмі людини, тому його треба постачати ззовні. Компонент складний, розпадається від впливу повітря й сонячних променів, тож не кожному виробникові можна довіритися в сенсі технологій та ефективності. У вітаміну С разючі антиоксидантні властивості, суперсила освітлювати пігментацію й надавати шкірі яскравості, а також здатності усувати ушкодження, завдані неправильним способом життя. Ну й вишенька на торті — вітамін С запускає виробництво колагену в шкірі. Фактично сьогодні вітамін С — основа будь-якого протоколу з догляду за шкірою.

Лінійка My Payot з вітаміном С

Вітамін С з ніацинамідом (ще одним надпопулярним інгредієнтом — антиоксидантом, що зміцнює бар’єрні функції шкіри) входить до складу засобів Uni Skin Payot — лінійки, яка бореться проти пігментних плям.

Uni Skin Perles Des Rêves, Payot
Пептиди

Пептиди — споріднені зі шкірою білкові сполуки, що діють у шкірі як стартові кнопки. Вони здатні активувати потрібні процеси: антивікові, обмінні, енергетичні тощо. До складу засобів лінійки Roselift Collagène входять пептиди, що працюють з пружністю шкіри. Вони ущільнюють, підтягують, стимулюють вироблення колагену. Денний крем Roselift Сollagène Jour збагачений екстрактом вівса. Він пахне трояндами й наповнює шкіру життєвою силою.

Roselift Collagène, Payot
Пайо Парі. На правах реклами. Парфумерно-косметична продукція. ТОВ "Егзагон". Тел.: (044) 33-77-000, www.hexagone.ua

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.