До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Руки вгору: як доглядати за шкірою, щоб уберегти її від антисептиків

Більшість людей сьогодні стикається з однією й тією ж проблемою — сухість рук. Багатьом пощастило менше: до цих проблем додався контактний дерматит у відповідь на вплив антисептиків і рукавичок, — каже лікарка-дерматологиня, косметологиня Ірина Літус.

З одного боку, переконувати мити руки нікого не треба. З іншого, миття й антисептики негативно впливають на мікробіом і гідроліпідну мантію шкіри. Від першого залежить здоров’я й імунітет шкіри, другого — бар’єр, що захищає проти сухості й агресії зовнішнього середовища. Тому так важливо зволожувати шкіру після кожного миття. Але в складних умовах недостатньо звичайних зволожувальних лосьйонів; потрібні бар’єрні (ізолювальні) засоби. Вони виконуватимуть функцію гідроліпідної мантії й доглядатимуть за шкірою. На ніч краще наносити зволожувальний крем і надягати рукавички, щоб він увібрався й працював ліпше. Якщо за дотримання цих заходів стан не поліпшується, знайдіть дерматолога для онлайн-консультації.

Реклама
@sarashakeel

Бар’єрні й ізолювальні креми — це один і той же клас засобів, призначених для ушкоджених зон шкіри. У їхньому складі — спеціальні компоненти, які створюють на поверхні шкіри захисну плівку, що імітує водно-ліпідну мантію. Саме вона захищає шкіру від розчинників, хімікатів, дезінфектантів, температури тощо. У звичайному житті ці засоби добре знайомі тим, у кого є контакт з агресивними речовинами на роботі, а також пацієнтам з холодовою алергією. Ну а тепер, в умовах пандемії, — усі ми використовуємо антисептики.

Є ще один клас засобів, які не варто плутати з бар’єрними (ізолювальними). Це засоби для атопічної шкіри. Ідеться про складний, хронічний, алергічний стан. Засоби для атопіків у період ремісії — емоленти за складом. У період загострення вони знімають запалення, відновлюють мікробіом шкіри. Але вони не унеможливлюють застосування бар’єрних засобів на деяких зонах шкіри.

Ультразволожувальний крем для рук, Topicrem

Щоб гарантовано вберегти руки від подразнення, почервоніння та інших неприємностей у світлі активного використання антисептиків, потрібно шукати креми з певних компонентів, які ізолюють і захищають шкіру. Наприклад, запатентований комплекс Poly-2P у кремі Bariederm. Також шукайте в складі засобів сквалан, гліцерин, вазелінове масло й мікрокристалічний віск, тригліцериди, бджолиний віск.

Ізолювальний відновлювальний крем для рук Bariederm, Uriage

Може виникнути запитання: чи не буде шкоди, якщо наносити крем після кожного миття рук? — Можливо, шкірний бар’єр зовсім розучиться працювати? Відповідь: ні, шкоди не буде. Постійне миття рук з милом плюс нанесення спиртових антисептиків — те ще випробування для шкіри. На якій, до речі, мало сальних і потових залоз. Все це призводить до висушування шкіри. Унаслідок вона швидше старіє, а хвороботворним мікроорганізмам легше проникнути всередину.

Крем для рук Ultimate Strength Hand Salve, Kiehl's, зі скваланом, оліями авокадо й ши, диметиконом та екстрактом евкаліпта

Homeoplasmine — знаменитий французький гомеопатичний препарат для загоєння шкіри. Я б його і той же Traumeel наносила за потреби. А на ніч ліпше використовувати гарний живильний крем, який допоможе відновити водно-ліпідну мантію. І дасть максимальний ефект надовго.

Homeoplasmine

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.