До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Докладний посібник з вітаміну С в догляді за шкірою

Один із найпопулярніших активних інгредієнтів у догляді за шкірою, вітамін С заслуговує місця на кожній б'юті-полиці. Але існує багато дезінформації, пов'язаної з інгредієнтом, і багато нюансів, які важливо знати — вони допоможуть зробити догляд ефективнішим, а шкіру — здоровішою. За допомогою експертів Vogue досліджує інгредієнт, здатний надати яскравості і сяяння шкірі.

Що таке вітамін С?

У догляді за шкірою вітамін С вважається потужним антиоксидантом, який забезпечує ефективний захист від забруднень, факторів навколишнього середовища і шкоди від сонячного проміння, пояснює Паула Бігун, засновниця Paula's Choice. "Це найпоширеніший антиоксидант, який природним чином міститься у шкірі, але він вичерпується з віком через сонячні ушкодження і старіння шкіри".

Реклама

Чим вітамін С корисний для шкіри?

Окрім потужного антиоксидантного захисту, особливо необхідного міським жителям, хороша сироватка з вітаміном С стимулює вироблення колагену, який відповідає за щільність і пружність шкіри, розгладжує її, підвищує ефективність сонцезахисного крему, поліпшує загоєння, зменшує запалення, бореться з фотопошкодженнями й пігментацією. Це диво-засіб з мільйоном корисних властивостей. "Він надає шкірі сяяння, — додає лікарка-естетик докторка Маріям Замані. — Це обов'язковий інгредієнт для догляду за шкірою". Місцеве застосування засобів із вітаміном С допоможе заповнити його природний рівень, відновити, захистити від подальших ушкоджень і зберегти шкіру сильною, здоровою і сяючою.

На які форми вітаміну С варто звернути увагу?

Так, різноманіття форм вітаміну С може збивати з пантелику. "L-азорбінова кислота — чистий вітамін С. Це найстабільніша й найефективніша форма, яку можна знайти в засобах для догляду за шкірою", — говорить докторка Емма Крейторн, дерматологиня-консультантка SkinCeuticals. Але Пола Бігун також радить звернути увагу на аскорбінову кислоту, аскорбілфосфат натрію, аскорбілпальмітат, ретініласкорбат, тетрагексілдеціласкорбат, 3-O етиласкорбінову кислоту і аскорбілфосфат магнію у переліку інгредієнтів.

Який відсоток вітаміну С варто вибрати?

"Щоб сироватка з вітаміном С була ефективною, вона повинна містити чисту L-аскорбінову кислоту (вітамін С) при pH від 2,0 до 3,5 і мати концентрацію від 10 до 20%", — пояснює д-рка Крейторн (усі продукти SkinCeuticals з вітаміном C розроблені відповідно до цих стандартів).

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.