До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Курс на здорову шкіру: особиста історія Олени Бурби

Promotion

"Будуємо світ впевненості іззовні всередину" — девіз бренду американської космецевтики DMK. Гарна шкіра — це не тільки турбота про своє здоров’я, але й частина гармонійного самовідчуття, упевненості в собі. Про свій шлях до здорової й гарної шкіри, взаємозв’язок зовнішнього вигляду й внутрішнього балансу розповідає fashion-дизайнерка Олена Бурба.

Реклама

Коли шкіра ідеальна від природи, це менше цінується. І навпаки, у разі проблемної шкіри інтенсивний догляд починається раніше, а після успішного лікування вдвоє цінуєш результат. Від зовнішнього вигляду залежить самопочуття жінки. Звісно, краса починається всередині, але коли ми щодня в дзеркалі бачимо проблеми зовні, це засмучує. Здорова шкіра — істотна, якщо не головна частина образу.

Публічність не терпить вад, але світ змінився, і стандарти публічності стерлися. Успіх не завжди залежить від зовнішніх даних, і цей факт підтверджують нестандартні моделі, телеведучі, які стали популярними завдяки харизмі, а не зовнішнім чинникам.

Проте публічність підвищує відповідальність: люди частіше звертають на тебе увагу, розглядають деталі. Коли несеш певний меседж, людині хочеться подивитися не тільки на те, що ти собою являєш, але і який вигляд маєш. Тому, безумовно, для публічної особи зовнішність важлива.

Стан шкіри однозначно впливав на моє сприйняття себе і на мій внутрішній баланс. Починаючи з підліткового віку, я весь час дбаю про свою шкіру, оскільки вона схильна до висипання. Це засмучувало мене й було причиною поганого настрою. Я дуже довго не могла зрозуміти, як правильно доглядати за обличчям. У мене комбінована шкіра, схильна до висипання і жирного блиску. Цей блиск мені не подобався, і намагаючись його позбутися, я пересушувала шкіру, а проблема не розв’язувалася.

Я побувала в багатьох лікарів і косметологів, використовувала засоби різних брендів і безліч методів, але нічого не допомагало. Можливо, проблема полягала в тому, що я завжди мала різнопланову косметику — маска, тонік і лікувальні засоби були від різних виробників. З брендом DMK я відмовилася від усього, що використовувала раніше, і зупинилася тільки на ньому — для мене це було новиною. І вже через кілька тижнів я побачила результат.

Я звернула увагу, що після професійних процедур мені не хочеться наносити макіяж — я спокійно можу обходитися без декоративної косметики. Хоча раніше я не уявляла собі як можна вийти з дому ненафарбованою. До слова, я люблю фарбуватися, це моя медитація, ранковий ритуал. Але з DMK я почала бачити зміни шкіри, отримувати від цього насолоду, закохуватися в себе і свою зовнішність.

Після курсу лікування космецевтикою DMK стан моєї шкіри покращився: вона стала сяйливішою, здатною дихати, пори звузилися, пройшли висипання, які мене дратували (вони можуть іноді з’являтися, але тепер це не хронічний процес). Раніше в мене було постійне відчуття, що шкіра брудна, попри регулярне вмивання, використання масок і так далі. Зараз ці відчуття зникли.

Мені дуже подобається Solar Damage Gel — я наношу його у вигляді маски. У нього дуже приємний запах, а шкіра після використання зволожена, м’яка й приємна на дотик. Коли я відчуваю, що обличчя потребує очищення наприкінці насиченого дня, мені хочеться скоріше прийти додому й нанести Acu Masque. Після неї шкіра ніби починає знову дихати.

Також мені дуже подобаються спреї. До DMK у мене ніколи не було спреїв, які треба використовувати перед кремом. Я розпорошую спрей, який миттєво освіжає шкіру, а потім наношу заспокійливий і поживний крем — це справжня насолода для шкіри. Оскільки моя шкіра схильна до пігментації, я завжди використовую креми зі SPF. А ще люблю густо нанести Hydrating Masque на все обличчя, під очі, навіть на губи, змити, а потім вже робити макіяж. У такий спосіб шкіра стає свіжішою й підтягненішою.

Я проходжу й професійні процедури в кабінеті косметолога. Особливо запам’яталася ферментотерапія: добре, що я не страждаю на клаустрофобію. Перед процедурою лікарка мене попередила, що будуть незвичні враження: стягненість, пульсація впродовж 45 хвилин. "Що ж, не проблема", — подумала я, що багато разів робила альгінатні маски. Але потім стало зрозуміло, що в разі ферментотерапії відчуття набагато інтенсивніші. А потім я придумала, як ці 45 хвилин вигідно використовувати для занурення в себе. Поки косметологиня наносила маску, я вмикала медитацію в навушниках і лежала в повному спокої, не відвертаючи ні на що уваги.

Я завжди знала, що людина — це справжній усесвіт, а карантин нарешті дав мені можливість познайомитися зі своїм усесвітом. Коли я це зробила, у мене відкрився неймовірний потенціал, з’явилося безліч ідей та інсайтів. Я нарешті подякувала собі за все зроблене в житті, за свої досягнення й усвідомила, що кожна невдача, зрештою, приносить у життя щось добре. Мені карантин пішов на користь. А б’юті-звички не змінилися. З’явилося більше часу на експерименти, і я приміряла різні образи, експериментувала з макіяжем і зачіскою.

Таємниця успіху на шляху до здорової й гарної шкіри проста: де рух і енергія — там життя. Якщо ти бачиш, що в тебе проблеми зі шкірою — опануй себе та подбай про неї. Крім того, потрібно бути готовим присвятити цьому достатню кількість часу. Космецевтику DMK я б порадила близьким. Моя мама вже купила засоби для домашнього догляду DMK, ходить на професійні процедури. Друзі й знайомі бачать зміни в стані моєї шкіри й запитують, чим я користуюся.

Моя робота нерідко потребує макіяжу для заходів і фільмування. Моє обов’язкове правило — знімати макіяж перед сном, наносити сироватки й креми. Хоч якою втомленою почуваюся, я завжди проводжу цей ритуал, не пропускаю вечірнє очищення. Начебто за один раз нічого страшного не трапиться, але за першим йде другий — і ось це вже стало звичкою. Є правила, які не можна порушувати, якщо хочеться зберігати здорову шкіру. Турбота про шкіру — це систематична робота над собою.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.