До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Короткий шлях до сяйливої шкіри: особистий досвід

Б’юті-редакторка VOGUE UA Олена Пономаренко тестує нові засоби, які поповнили гаму-бестселер брендуYves Rocher Anti-Age Global.

Курс для Сяяння й Вирівнювання Тону Шкіри, Yves Rocher

Не знаю, як ваш січень, але, сподіваюся, кращий за мій, що виявився провальним. Серйозно, я намагаюся згадати приємні події й моменти, які він приніс, — і не можу. Своєрідною кульмінацією всього стало те, що я підхопила Омікрон, — якраз у період виходу номера. Long story short, номер я здала. Але якою ціною. Сон пішов, натомість з’явився апетит. Найприкріше спіткало шкіру: вона стала тьмяною, а на дотик більше не була шовковистою.

Реклама

Довелося згадати правила, що здатні повернути сяйливе обличчя.

Берегти природний колаген

Колаген — білок, що надає пружності й еластичності шкірі. Підсилити його вироблення в організмі допомагають темні ягоди, капуста, спаржа, гриби.

Не забувати про вітамін С

Найправильніше джерело вітаміну С, який, як відомо, не синтезується в організмі людини, — цитрусові та квашена капуста. Все згідно з рекомендаціями МОЗ щодо сезонного харчування.

Більше бувати на вулиці

Сидячи в чотирьох стінах, було б дивно сподіватися на те, що обличчя набуде ніжного рум’янцю. Кисень підстьобує регенерацію клітин, активує вироблення колагену й еластину, допомагає протистояти вільним радикалам.

Пити чисту воду

30 мл на кожен кілограм ваги — норма споживання рідини для дорослої людини на день. МОЗ радить вживати воду з географічного регіону, в якому ви перебуваєте. Нутриціологи рекомендують вживати різну воду: і газовану, і натуральну, і воду з різним мінеральним складом — просто заради різноманіття.

Рухатися

Регулярні заняття спортом дають ефект gym skin — сяйливої, рум’яної шкіри. Що робити тим, хто байдужий до спорту або відновлюється після травм? — ходити пішки. Норма в 10 тисяч кроків на день — потрібний для здоров’я й краси мінімум.

Їсти овочі й фрукти

Овочі й фрукти — джерело клітковини, що слугує запорукою здоров’я кишківника. Свіжовичавлені соки шкідливі (всю клітковину в них забрано, а в залишку — глюкоза й кислоти), а ось цілі плоди — те, що треба.

Використовувати домашній догляд

Тут без зайвих коментарів: тільки скрупульозний домашній догляд здатний принести результати.

Звістка про те, що Yves Rocher поповнили гаму Anti-Age Global, надійшла вчасно. А потім я краєм ока побачила в описі: "шовковиста живильна текстура", — і це вирішило все. Я авторитарно прибрала до рук нові (до речі, неймовірно інстаграмні) білі баночки — і вирішила тестувати їх сама. Зрештою, хтось же має робити цю роботу.

Емульсія для Сяяння Шкіри SPF30 й Курс для Сяяння та Вирівнювання Тону Шкіри, Yves Rocher

Якщо без жартів, то текстура й аромат б’юті-засобів важливі майже так само, як і ефективність. До того ж вони пов’язані. Тут все просто: якщо людині подобається засіб, вона користується охоче, насолоджуючись сенсорними властивостями. Трохи довше тримає в долонях. Трохи довше масує обличчя. Трохи сильніше вірить в ефект. Все разом це дає результат.

За новими засобами Анти-Аж Глобаль для Сяяння Шкіри — десять років досліджень у галузі рослинних біотехнологій і фотостаріння шкіри, 5 зареєстрованих у Франції патентів. Що роблять засоби:

  • розгладжують зморшки,
  • роблять шкіру пружнішою й еластичнішою,
  • активізують відновлення,
  • вирівнюють колір і рельєф шкіри,
  • надають сяяння.
Емульсія для Сяяння Шкіри SPF30 й Курс для Сяяння та Вирівнювання Тону Шкіри, Yves Rocher

Компонентний склад — звісно, рослинний: нектар бруньок і нектар тагуа. Перший отримують за допомогою рослинних біотехнологій (докладніше про них ми писали тут — і це захопливо). Науковці екстрагували клітини однієї (ОДНІЄЇ!) бруньки дерева, що росте в ботанічному саду в Болоньї. І цього виявилося досить, щоб виробити сировину для всіх засобів нової гами, не вирубуючи дерев, не вирощуючи нових, не виснажуючи ресурсів планети. Нектар рослинних бруньок стимулює оновлення клітин.

З тагуа теж цікаво. Це горіх, який можна знайти в тропічних лісах Амазонки, Південна Америка. Його шкаралупа — надзвичайно тверда, а ядра — яскраві та світлі. З горіха Тагуа екстрагували нектар і з’ясували, що він впливає на рівні меланоцитів — клітин, що виробляють пігменти шкіри. Екстракт тагуа пригнічує синтез меланіну й не дає йому поширюватися за межі конкретної клітини. Це означає, що ризик появи нових пігментних плям дуже обмежується.

У парі ці два нектари відповідають за те, щоб колір обличчя був рівним, а шкіра — сяйливою.

Емульсія для Сяяння Шкіри SPF30 Анти-Аж Глобаль, крім іншого, забезпечена SPF30. Тобто вона не просто працює з віковими змінами й світловідбивними властивостями шкіри, а й захищає від ультрафіолету. Нинішньої зими, коли багато снігу, а сонячні дні — не рідкість, — це неоціненна перевага. А для весни — і поготів знахідка. Текстура легка, аромат ледь відчутний, покриття — немов перлисте.

Емульсія для Сяяння Шкіри SPF30 Анти-Аж Глобаль, Yves Rocher

Курс для Сяяння й Вирівнювання Тону Шкіри Анти-Аж Глобаль у капсулах я наносила і на ніч, і вранці під тональні засоби. Тон лягав легко, рівномірно, а обличчя було на вигляд сяйливим.

Курс для Сяяння й Вирівнювання Тону Шкіри, Yves Rocher

За 10 днів після початку мого ЗСЖ-експерименту я готова доповісти: обличчя до мене потроху повертається. Капсулами з Курсу для Сяяння й Вирівнювання Тону Шкіри я навіть поділилася з колегами. Як поділилася? — дуже просто: у скляній баночці — капсули, які можна носити в косметичці, брати з собою в дорогу, класти в багаж тощо. Ніжна текстура засобу, що міститься всередині, — оліїста й свіжа водночас, — настільки полонила, що мені хотілося ловити людей в офісному коридорі й, утримуючи їх за ґудзик, довго розповідати про всі її переваги. На щастя, свої емоції мені вдалося виплеснути тут. І під час написання матеріалу ніхто не постраждав. А я вже за крок від того, щоб викладати свіжі селфі в інстаграмі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.