До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як правильно наносити skincare-косметику для її максимальної ефективності

Чи є правильний або неправильний спосіб нанесення skincare-продуктів? Засновниця бренду Beauty Pie Марсіа Кілгор розповіла британському Vogue про головні нюанси з догляду за шкірою обличчя.

Правильный уход за кожей зависит от последовательности использования продуктов.Photo: Getty Images

Зазирніть на свою поличку з косметичними продуктами. Найімовірніше за все ви маєте відразу кілька продуктів з різними функціями, які становлять ваш догляд за шкірою. Так, гіалуронова кислота є основним зволожувачем. Ретинол обов’язковий для профілактики старіння. Вітамін С — головний інгредієнт в просвітленні, а важливість SPF не обговорюється. Але чи існує якесь зведення правил, як наносити всі ці засоби? Як найкраще використовувати косметику для догляду, щоб зробити її ще ефективнішою? Марсіа Кілгор, яка є засновницею не менш як трьох брендів, що працюють над створенням косметики для догляду, може дати кілька порад, до яких дійсно потрібно прислухатися. Ось настановні інструкції від неї.

Реклама
Робіть мудрий вибір і адаптуйте продукти в міру того, що потрібно вашій шкірі в цю мить

Пошук ефективної skincare-рутини багато в чому залежить від вибору правильних продуктів і використання їх в потрібний час і в правильній послідовності, згідно з потребами шкіри на цю мить. Можливо, ви вже знаєте загальний стан своєї шкіри, але коли йдеться про сироватки й процедури, потрібно вибирати ті продукти, які відповідають конкретним проблемам. Можливо, висипи з’явилися через підвищену вологість? Можливо, ваша шкіра жирніша, ніж зазвичай? Можливо з’явилася суха пляма, якої ви не помічали раніше, або пігментація? Точне визначення того, що потрібно вашій шкірі, є ключовим моментом під час вибору правильних продуктів для нанесення.

Спочатку легкі формули, потім — важкі

Після того, як ви озброїтеся продуктами, що становлять вашу рутину з догляду, наносьте засоби в такій послідовності: спочатку легкі, потім — важкі. Спершу нанесіть на шкіру найлегший продукт, який швидко вбирається, далі нанесіть важчий, а відтак найважчий. Потрібно діяти в такий спосіб, щоб найважча формула опинилася зверху (наприклад, санскрин або крем зі SPF). Зазвичай потрібно застосовувати продукти в такому порядку: очищувальний засіб, тонік / есенція, лікувальна процедура / маска, сироватка, крем під очі, зволожувальний крем, олійка, SPF. Сонцезахисний крем завжди йде останнім, а єдине, що можна нанести зверху, — це пудра, консилер і тональний крем.

Використовуйте заспокійливий засіб

Це ключовий крок після очищення, який не тільки живить, розгладжує й урівноважує pH вашої шкіри, але також дає потрібний заряд іншим продуктам, які ви наносите зверху, пом’якшуючи епідермальні шари шкіри, щоб забезпечити швидше проникнення активних речовин.

Подвійна доза вітаміну С

У вітаміну С безліч переваг для шкіри: він надає сяйва; вирівнює тон; поліпшує текстуру шкіри; допомагає в боротьбі з тонкими зморшками й шрамами постакне; просвітлює шкіру й допомагає відновитися після ушкоджень від ультрафіолетових променів; покращує зовнішній вигляд пігментації; у довгостроковій перспективі вітамін С допомагає в природному підвищенні виробництва колагену.

Якщо ви використовуєте сироватку з вітаміном С, то наносьте її вранці й увечері на обличчя, шию й зону декольте після очищення і перед зволоженням. Якщо ви вибрали зволожувальний крем з вітаміном С, то наносьте його вранці й увечері на обличчя, шию й зону декольте як останній крок вашої skincare-рутини перед SPF або тональною основою. Я подвоюю споживання вітаміну С влітку, використовуючи капсули вранці і/або ввечері перед зволожувальним або сонцезахисним кремом і після ретинолу відповідно. Думаю, коли сонячно, ніколи не може бути занадто багато антиоксидантів.

Гіалуронова кислота

Гіалуронову кислоту можна знайти в усьому, від сироваток і кремів до капсул і масок (а також у деяких ін’єкційних препаратах). Гіалуронова кислота — це досить потужний засіб, тому вам не потрібно більше одного шару вранці або ввечері. У чому користь? Гіалуронова кислота забезпечує швидке зволоження; допомагає з функцією відновлення шкірного бар’єра; захищає шкіру від запалень (що, за словами експертів, пришвидшують старіння); сумісна з усіма типами шкіри; не комедогенна; і робить ваше обличчя більш фігурним, молодим і сповненим.

Використовуючи сироватку з гіалуроновою кислотою, наносьте її на очищену шкіру перед зволожувальним кремом уранці або ввечері. Якщо ви вибираєте крем з гіалуроновою кислотою, то використовуйте його перед SPF і/або тональною основою. Також використовуйте маски з гіалуроновою кислотою після глибокого очищення шкіри й перед використанням заспокійливого тоніка або сироватки. Ще гіалуронова кислота абсолютно геніально проявляє себе на сонці. Перевірте.

Ретинол — золотий стандарт у боротьбі зі старінням

Для оптимального ефекту використовуйте ретинол двічі на день — завжди наносячи SPF уранці. І так, ретинол завжди потрібно використовувати влітку, якщо ви користуєтеся максимально високим захистом від сонця. Послідовне використання дасть найкращі результати! Комбінувати ретинол з кислотами — нормальне явище, якщо ваш засіб з ретинолом досить м’який.

Ніколи не пропускайте санскрин

Фотостаріння відповідає за більш ніж 90% дегенерації вашої шкіри, отже незалежно від того, скільки чудових skincare-продуктів ви використовуєте, жоден з них не матиме оптимального ефекту без щоденного нанесення гарного SPF.

Текст: Jessica Diner

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.