До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що таке lifestyle-старіння і як з ним боротися

Lifestyle-старіння: що його викликає і як протистояти йому за допомогою ритуалів краси? — Розповідають експерти Comfort Zone

Реклама

Зморшки, сухість і втрата еластичності — звичайні ознаки природного старіння шкіри. Це не патологія. Старіння не треба лікувати, його не треба боятися. А ось лайфстайл-старіння — поєднання чинників стилю життя, які багаторазово підсилюють прояв біологічного старіння, — зовсім інша річ.

Негативний вплив довкілля та шкідливі звички пришвидшують процес в’янення шкіри, змінюючи нормальні клітинні процеси. Які чинники додають свою лепту в lifestyle-старіння? До списку головних лиходіїв входять забруднення, ультрафіолетові промені й синє світло екранів, стрес, неповноцінне харчування, сидячий спосіб життя і куріння.

З якимись із них можна боротися впровадженням корисних звичок і силою волі; у боротьбі з деякими потрібна підтримка. Б’юті-бренд Comfort Zone розробив стратегію, як пом’якшити руйнівний вплив чинників лайфстайл-старіння за допомогою грамотного догляду.

Як спосіб життя впливає на шкіру

Забруднення

Тверді частинки, гази й побічні продукти природного походження утворюють токсичні речовини, які можуть погано впливати на здоров’я шкіри. Наприклад, забруднювальні частинки, які опиняються в повітрі через вихлипи автомобілів, можуть призвести до появи зморщок і пігментних плям. А аерозольні частинки викликають окиснення й запалення, що стимулює ферменти, які руйнують колаген. Результат — втрата еластичності шкіри.

Ультрафіолет

Про шкоду ультрафіолетового випромінювання відомо, мабуть, найбільше. Ультрафіолет впливає на функції шкіри, спричинюючи підвищену пігментацію і порушуючи антиоксидантний захист. Не обов’язково перебувати під відкритими сонячними променями, щоб нашкодити шкірі. Щоденні виїзди на роботу, прогулянки із собаками або походи до крамниці мають накопичувальний ефект. З роками шкіра, що зазнала впливу сонячних променів, старітиме набагато швидше, ніж зони, які його не зазнали.

Блакитне світло

Гаджети — одне з благ сучасності. Але надмірне захоплення ними може нашкодити. Зокрема, небезпечне блакитне світло екранів, з яким ми взаємодіємо впродовж дня годинами. Випромінювання спричинює зневоднення, появу пігментації та руйнування колагену, що призводить до появи зморщок і в’ялості шкіри. Безпосередніх доказів шкоди блакитного світла в авторитетній медичній пресі не опубліковано. А проте, з особистого досвіду ми знаємо, який вигляд має обличчя після робочого тижня за ноутбуком. Тьмяніє шкіра, затиснення в шийному відділі провокують втомлений вигляд, обличчя марніє, залягають тіні.

Психологічний стрес

Разовий стрес може бути корисний для здоров’я: він акумулює сили, дає змогу зібратися й відреагувати на загрозливу ситуацію. Але ось хронічний стрес травмує організм на десятках рівнів, включно з рівнем шкіри. Він може викликати й підсилювати запальні шкірні захворювання, знижувати поновлюваність бар’єра, впливати на імунну функцію шкіри та змінювати співвідношення води й ліпідів. На шкірі це проявляється у зневодненні, появі плям, підвищеній чутливості та висипах.

Порушення дієти, сну й тренувань

Основа здорового способу життя — раціон, достатній нічний відпочинок і рух. Систематичні порушення будь-якого із цих складників шкідливі для шкіри. Наприклад, велику кількість цукру в дієті асоціюють із запальними процесами шкіри, утворенням зморщок і порушенням цілісності епідермісу. Недосипання може призвести до опущення повік, появи синців під очима і заломів на шкірі. Але тут є хороша новина: виспавшись, ви зможете усунути ці зміни.

Чим може допомогти косметика

З комплексною проблемою і боротися треба комплексно, вирішили в Comfort Zone. Бренд протиставляє викликам стилю життя програми, вибудувані на трьох принципах:

— "чистий" компонентний склад, в основі якого — рослинні інгредієнти;

— терапевтичні аромати продуктів;

— нанесення за допомогою масажних технік.

Які ефекти в цього поєднання? Клінічне дослідження, що ґрунтується на записах ЕКГ, збиранні зразків слини та поведінковому тестуванні учасниць, зафіксувало що використання таких програм зменшує стрес-реакцію і в короткостроковій, і в довгостроковій перспективі. За результатами дослідження, учасниці продемонстрували знижені рівні кортизолу, зменшення тривожності, поліпшені стратегії протистояння стресу й настрій.

Компонентний склад косметики Comfort Zone — рослинна хімія і чисті формули. Вони функціональні, засвідчують чудовий ефект і безпечні як для шкіри, так і для довкілля. Чистота й екологічність — цінність бренду, яку він активно пропагує: зокрема, у грудні в Києві відбулася спільна sustainable-вечірка Comfort Zone і дизайнерки Ксенії Шнайдер, однієї з посланниць усвідомленого та стійкого способу життя.

<b>шнайдер и комфорт зон</b>

"Чисті формули" — це передусім про високу концентрацію рослинних інгредієнтів. Потужних омолоджувальних і ліфтинг-ефектів зволожувальній сироватці для обличчя Hydramemory Serum надають екстракти магнолії, сочевиці та яблука. Косметика Comfort Zone не містить силіконів, інгредієнтів тваринного походження, мінеральних олив і синтетичних ароматів.

Останнє — особливо важливе у філософії Comfort Zone. Запахи — один з інструментів, які бренд використовує, щоб домогтися максимального ефекту в боротьбі з лайфстайл-старінням. У бренді це називають "функціональними ароматами". Ефірні олії в компонентному складі засобів Comfort Zone забезпечують відновлення сил та енергії, потрібне для того, щоб впоратися з викликами часу.

Наприклад, один з улюблених інгредієнтів бренду — олія ялівцю. Вона цілюще впливає на нервову систему, усуваючи симптоми стресу, тривоги й загального виснаження, і допомагає впоратися з негативними емоціями. Делікатний аромат рожевого дерева заспокоює розум, дарує почуття щастя та сили.

Одна зі знакових лінійок Comfort Zone — програма для догляду за тілом Tranquility. Вона створена якраз для того, щоб боротися зі стресом і розвивати резильєнтність, здатність долати стрес конструктивно. У букеті аромату Tranquility — солодкий апельсин, дамаська троянда та кедр, що заспокоює й усуває тривожність. Олії і лосьйони Tranquility забезпечують відчуття благополуччя вдень і відпочинок вночі — і все завдяки правильно складеному букету запахів.

Ще один важливий нюанс, який перетворює б’юті-ритуал на терапевтичний досвід, — текстури засобів. Такі, що дають змогу усвідомлено й уважно наносити їх, отримуючи тактильну насолоду. Зразки цього прийому в лінійках Comfort Zone — есенція з мікроводоростями Comfort Zone Skin Regimen Microalgae Essence, зміцнювальний і зволожувальний крем Tripeptide Cream і маска Night Detox. Незвичайні текстури дають змогу вгамовувати запалення шкіри й охолоджувати її.

Нам не уникнути викликів цивілізації — зрештою, поряд зі стресом і забрудненнями в ній є багато приємного й прекрасного. Що нам до снаги? Змінити звички й додати в б’юті-ужиток засоби, покликані захищати від лайфстайл-старіння.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.