До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 способів розгладити мімічні зморшки без ін'єкцій

Тоді як для когось ін'єкції на кшталт ботоксу є невід'ємною процедурою в бьютірутині, інші відмовляються від уколів, вибираючи менш інвазивний підхід — і це особистий вибір кожного. Яким би не був ваш вибір, із віком запаси колагену вичерпуються, а тонкі лінії і зморшки стають дедалі виразнішими. Щоб шлях до гладенької і сяйливої шкіри був не таким тернистим, розповідаємо про прості способи, які допоможуть почуватися краще.

Photo: Chris Colls

"Є багато варіантів для тих, хто не хоче робити ін'єкції, але хоче розгладити тонкі зморшки", — каже дерматологиня-консультантка докторка Анджалі Махто. "Серед ключових процедур — лазер, радіочастоти і мікронідлінг. Їхня дія спрямована на поліпшення вироблення шкірою колагену, щоб мінімізувати появу дрібних зморшок і в цілому покращити стан шкіри". Не кажучи вже про цілеспрямований догляд за шкірою, здатний творити дива.

Реклама

Крім якісного зволоження всередині й зовні, є ще кілька способів розгладити тонкі лінії і зморшки без ін'єкцій.

Щодня застосовуйте SPF

Профілактика завжди краща за лікування. Докторка Махто зазначає, що використання санскріну широкого спектру захисту вранці — це перший і ключовий крок, щоб запобігти появі тонких зморшок. "Доведено, що у 80% випадків старіння шкіри пов'язане з пошкодженням від ультрафіолетових променів. Тому сонцезахисний крем справді є важливим кроком для профілактики зморшок", — каже вона.

Включіть відлущувальні кислоти у свій догляд

Відлущувальні кислоти сприяють сяянню, вирівнюють текстуру шкіри і видаляють омертвілі клітини. Альфа-гідроксикислоти — чудовий варіант, якщо ваша шкіра спокійно їх сприймає. Для більш м'якого ефекту придивіться до полігідроксикислот", — пояснює докторка Махто. "Молекулярний розмір цих кислот трохи крупніший, тому вони проникають не так глибоко, як альфа-гідроксикислоти, але при цьому мають чудові відлущувальні властивості".

Застосовуйте ретиноїди

Доведено, що постійне застосування ретиноїдів — ретинол то буде, чи ретинальдегід — допомагає зменшити дрібні зморшки. "Ретиноїди впливають на оновлення клітин шкіри, допомагаючи молодшим і свіжим клітинам підніматися у верхні шари шкіри", — говорить докторка Махто. "Головне, терпіння — ретиноїди можуть підвищувати чутливість і спричиняти подразнення. Зазвичай, потрібно від трьох до шести місяців, щоб ви помітили будь-яке поліпшення, при цьому результат покращуватиметься з часом". Щоб допомогти шкірі адаптуватися до ретиноїдів, застосовуйте їх увечері перед зволожувальним кремом. Попри існування чудових засобів з ретиноїдами, які можна призначити собі самостійно, завжди корисно побувати на консультації у дерматолога й дізнатися, яких саме ретиноїдів потребує ваша шкіра.

Мікронідлінг і радіочастоти

"Поєднання цих методів допомагає створювати мікроканали у шкірі, які самотужки запускають процес загоєння. Але справжнє чаклунство відбувається, коли через мікроголки в шкіру надходять крихітні імпульси радіочастот", — каже Деббі Томас, засновниця клініки Debbie Thomas London. "Шкіра стає більш пружною і гладенькою". Процедура не викликає дискомфорту, не потребує перерви в роботі, а для видимого результату рекомендується пройти кілька процедур.

Спробуйте лікування лазером

Докторка-естетистка Мар’ям Замані є шанувальницею лазерного і світлового шліфування шкіри, які допомагають згладити тонкі лінії. "Лікування лазером запускає природну реакцію лікування, допомагаючи поліпшити зовнішній вигляд ліній, зморшок, пошкоджень від сонця і розширених пор", — говорить вона.

Докторка Томас використовує лазер для корекції зморшок і поліпшення загального стану й зовнішнього вигляду шкіри. Для поверхневих зморшок, щоб швидше досягти здорової текстури, вона поєднує неабляційні лазери з м'якими хімічними пілінгами. Для глибших зморшок найкраще працюють абляційні лазери. "Вони можуть бути дуже ефективними. Але чим серйозніша проблема зі шкірою, тим агресивніше лікування, що означає більший дискомфорт і більше часу для відновлення", — каже Томас.

Текст: Hannah Coates
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.