До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Come back: олівці для губ повертаються

Олівці для губ, як у 90-х, повертаються. Досліджуємо явище в деталях.

Фото: Kim Reenberg

У кліпі Even If It Hurts колумбійсько-канадської співачки Tei Shi – безліч пам'ятних моментів. Але проникливі глядачі, ймовірно, помітили, як на 45-ій секунді Tei Shi, вона ж Валері Тейчер, з'являється на екрані з високим хвостом і абсолютно натуральним макіяжем, в якому виділяються сміливо окреслені губи. "Іноді я таким зловживаю", – розповідає співачка, яка з'явилася на весняному подіумі Collina Strada в ролі моделі. Олівець для губ L'Oréal Lip Liner відтінку Truly Burgundy схожий на той, що вона тягнула у мами в дитинстві, в 90-х. Зараз такий колір можна знайти у Guerlain під назвою Rouge Dahlia. Після багатьох років забуття олівець для губ – той самий, що не дасть улюбленій помаді вийти з-під контролю, – знову в центрі уваги.

Реклама
Олівець для губ Le Stylo Lèvres відтінку Rouge Dahlia, Guerlain

Кім Кардаш'ян втілила ностальгію за 90-ми в серпневій лінії KKW Beauty Matte, до якої увійшли олівці для губ з промовистими назвами: 90's Icon, 90's Supermodel, 90's Runway. Естетика 90-х витала на весняних шоу в Нью-Йорку: сіро-бежевий контур губ на показі Lou Dallas; чорнильно-чорний – у Gypsy Sport.

Gypsy Sport

А ще була Белла Хадід, яка опублікувала в "Інстаграмі" фото з губами, нафарбованими блідо-рожевою помадою і обведеними коричневим олівцем.

@bellahadid

Сама Бейонсе заявила про повернення олівця для губ на фото, де демонструвала блиск для губ у поєднанні з коричневим контуром.

@beyonce

"Люди підкреслюють губи не так, як п'ять років тому", – підтверджує візажист Марсело Гутієррес, візажист Tei Shi у кліпі "Even If It Hurts". Але чим більше змінних, тим більше постійних. Гутієррес полює за олівцями для губ MAC відтінку Spice – насичений, рожево-коричневий, легенда серед поціновувачів. Сінді носила цей відтінок. Лінда носила цей відтінок. Джей Ло.

Олівець для губ відтінку Spice, MAC

А незадовго до запуску власної лінії косметики красуня-мільярдерка Кайлі Дженнер задала тренд на контуринг губ. "Проведіть олівцем трохи вище природної лінії губ, саме це створить додатковий об'єм", – пояснює Гутієррес і нагадує, що важливо підкреслити і центр нижньої губи. Ця техніка знайома і Вікторії Бекхем. У час Spice Girls її обведені по контуру губи відігравали таку ж важливу роль в образі Posh Spice, як і витягнутий утюжком боб, і гардероб, що складався з чорних мінісуконь.

Вікторія Бекхем

У жовтні минулого року Бекхем запустила лінійку з шести тілесних олівців для губ під власним брендом косметики. Однак сьогодні Вікторія воліє використовувати їх інакше. Вона заштриховує ними всю поверхню губ, а зверху наносить зволожувальний тінт. "Це збільшує губи краще, ніж помада, яка може розмазатися", – пояснює Ана Марі Ріцціері, давня візажистка Мері-Кейт і Ешлі Олсен. Ешлі використовує олівець для губ Chanel відтінку Rouge Noir, – каже Ріцціері і додає: "Попелястий олівець для брів у поєднанні з тілесною помадою теж працює прекрасно".

Олівець для губ відтінку Nude Brun, Chanel
Олівець для губ №8, Givenchy
Олівець для губ №532, Dior

За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.