До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Їсти, щоб жити: особистий досвід в Rixos-Prykarpattya

Promotion

Комплекс для оздоровлення Rixos-Prykarpattya в Карпатах, де очищується не тільки тіло, а й розум.

Реклама

Текст: Аліса Ілієва

Я – давній адепт всіляких детоксів і чисток – вважаю, що вони допомагають мати свіжіший вигляд і почуватись краще. Здивувати мене складно: по-перше, я пробувала вже багато, по-друге, до всього ставлюся скептично. Але якщо бачу, що система дає хороші результати, то готова їй слідувати – і повертатися до неї знову і знову.

Детокс може передбачати зовсім різні програми і системи. Цього разу я вирішила спробувати курс очищення за системою Маєра. Австрійський лікар Франц Ксав'є Маєр задовго до модних лікарів і дієтологів, включно з доктором Перриконе, почав розробляти теорію "Ми – те, що ми їмо". Він посилався на те, що здоров'я залежить від стану шлунково-кишкового тракту, і розробив власну систему, яку сьогодні застосовують лікарі по всьому світу.

У прикарпатському Rixos систему Маєра доповнюють лікуванням водами (щоб "вимити пісок" з нирок), обстежують організм, щоб виявити всі його "слабкі" місця, і пояснюють, як їх "посилити" за допомогою харчування.

Все починається з повного обстеження: загальний і біохімічний аналізи крові, УЗД внутрішніх органів, розгорнута консультація терапевта. У останнього мене чекало відкриття: органи черевної порожнини (ШКТ, печінка, нирки) і грудної (легені і серце) розділені між собою мембраною – м'язовою перегородкою, яка називається діафрагмою. Звичайний огляд за допомогою нехитрих маніпуляцій дозволяє зрозуміти, чи стоїть вона на місці чи піднялася вгору. Піднімає її шлунок, що розтягується. Це призводить до того, що місця для нормального функціонування серця і легенів стає недостатньо. Саме тому людям з великим животом так складно зробити вдих на повні груди. Як наслідок, вони частіше страждають від серцевих проблем. По завершенні курсу очищення майже у кожного діафрагма опускається – завдяки тому, що органи травлення очищаються і зменшуються.

За результатами аналізів призначають індивідуальну дієту з розрахунком калорій. Тим, хто не терпить певні продукти, наприклад варену моркву або шпинат, дієтолог складе окрему програму. Мені як вегетаріанці підібрали спеціальне меню.

Важливо дотримуватися системи: вчасно снідати, обідати, вечеряти – і обов'язково дотримуватися режиму дня. Він такий: 6 – 6:30 ранку – підйом, мінеральна вода з гірким смаком. Звучить неприємно, але на ділі нічого, до того ж допомагає очистити кишечник. 8:30 – сніданок, 13:00 – обід і 17:00 – вечеря. Всього три прийоми їжі, ніякого дрібного харчування і стрибків інсуліну в крові. Дивно, що голодною я, при цьому, не була зовсім. Виявляється, за умови прийому їжі в один і той же час максимально ефективно розподіляється навантаження на травний тракт, всі органи отримують енергію вчасно. Побічний ефект – не тягне на солодке.

Тут вважають, що останній прийом їжі повинен бути до шостої вечора. Пов'язано це з тим, що пізніше шлунок виділяє недостатньо соку, щоб переварити з'їдене, і вся їжа, особливо в сирому вигляді, шкодить організму. Проблема в тому, що неперетравлена їжа осідає на стінках кишечника і виділяє спирти, токсичні для організму. Надалі це призводить до газоутворення і напруги гладкої мускулатури кишечника. Це одна з причин, чому навіть астенічні люди скаржаться на живіт.

За два тижні програми можна перебудувати харчування, навчитися правильно пережовувати їжу, а не механічно її ковтати, забути про голод ввечері і завдяки порожньому шлунку придбати звичку легко прокидатися вранці. Якість сну, як відомо, залежить від того, чи вільні внутрішні органи від напруженої роботи вночі.

Суть очищення за Маєром полягає в тому, щоб максимально розвантажити шлунок і кишечник. Досягається це завдяки виключенню з раціону грубої клітковини. Вся їжа, яка дозволена протягом програми, – приготовлена ​​на пару, на грилі або зварена. Свіжі фрукти та овочі під забороною. Вранці на сніданок пропонують йогурт, оскільки кишечнику потрібні пробіотики. Цукор виключений. Тим, хто без солодкого не може ніяк, вранці можна з'їсти невелику порцію кленового сиропу. Замість кави – цикорій.

Програма навчила мене деяких принципів правильного харчування. Раніше на вечерю я воліла салат, але, виявляється, корисніше буде з'їсти термічно оброблені продукти – наприклад, суп-пюре або овочі гриль. Про фрукти і говорити не варто. Також я звикла правильно пити воду: не разом з прийомом їжі, а за 30 хвилин до і через годину після їжі.

Щоб проходити програму було приємніше, можна підключати косметичні процедури і детокс-масажі. Я робила обгортання з водоростей, сольовий скраб, перлинні ванни для зволоження шкіри і сольові – для очищення, чергувала лімфодренажний масаж і обгортання.

Якщо коротко, то суть програми проста: їж менше, відпочивай більше, рухайся. Якусь її частину можна починати втілювати в життя прямо зараз.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.