До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що ви хотіли знати про висвітлення брів (може, й не хотіли, але тепер знатимете)

Вибілені брови в усій своїй невидимій красі можуть бути найрадикальнішим б’юті-кроком, який ви можете зробити. Не треба далеко ходити, щоб переконатися в цьому, – просто подивіться осінній показ Marc Jacobs 2022, де весь "акторський склад", включно з Беллою та Джиджі Гадід, майже скасував свої нещодавно такі надвиразні брови.

"Вибілені брови надають обличчю футуристичнішого ефекту", — пояснює візажистка Даян Кендал, яка, на прохання Джейкобса, поєднала стерті брови з нейтральним кольором обличчя та плинними поглядами, щоб надати красі "готичного елементу". Річ у тім, що вибілені брови, хоч би які вони були дивовижні, виходять за межі подіума легше, ніж ви думаєте.

Реклама

Від висвітленого макіяжу брів Кендалл Дженнер, що вона зробила лише на одну ніч для Met Gala 2022, до недавнього занурення Джулії Фокс на територію взагалі без брів і з графічними очима, зірки наводять аргументи на користь того, щоб узяти коробку з вибілювачем і спробувати.

Julia Fox and Richie ShazamPhoto: Getty Images

Порада дістала 125 мільйонів переглядів у TikTok, тож юне покоління вже цілком спіймало образ #BleachedBrows.

Візажисти Ісамая Френч і Вільям Скотт розповідають Vogue про красу вибілених брів і про те, як безпечно застосувати перекис водню вдома, незалежно від того, в якій точці діапазону від ніжно-жовтого до арктично-білого спектра ви хочете опинитися.

У чому полягає безперечна принадність вибілених брів?

"Ви не усвідомите, який вплив мають брови на обличчя, поки не позбудетеся їх, — каже Ісамая Френч. – Брови висловлюють безліч емоцій і віддзеркалюють особистість". Для професіоналів, які часто знебарвлюють власні брови, це інструмент для зміни форми. "Здебільшого, коли я освітлюю чиїсь брови вперше, вони не впізнають себе, — продовжує візажистка. – Це створює порожнє полотно, і, я думаю, що більшості людей подобається це хвилювання через відчуття, що ти можеш бути іншою людиною".

Як вибілені брови впливають на обличчя?

Хоча все ваше обличчя набуде зовсім нового вигляду, найрадикальніше зміняться очі. "Наші брови надають структури нашому обличчю, визначають лінії кісток під ними, а вибілені брови роблять очі круглішими або більшими, тому що ми можемо бачити весь простір, який вони займають, не окреслений бровами, — пояснює візажист Вільям Скотт. — Цей образ — чудовий спосіб побачити себе зовсім по-новому, адже він здатен розкрити ті аспекти нашої краси, які ми не завжди можемо побачити чи підкреслити густими бровами, наприклад, глибину очних ямок".

Як вибілені брови змінюють загальний ефект макіяжу?

"З погляду макіяжу, стирання брів, байдуже, за допомогою консилерів чи завдяки повному вибілюванню — це чудовий спосіб відкрити область навколо очей, що дає набагато більше свободи в плані можливостей макіяжу, — пояснює Френч. Зникає "рамка", на яку треба зважати, тож ви можете зробити майже будь-яку форму будь-якого розміру та створити щось драматичне". Від малювання абсолютно нових брів (наприклад, тонкої, як бритва, дуги епохи нульових) до розширення форми графічного дизайну очей – неймовірного ефекту, що відкриває цілий новий світ.

Як безпечно вибілити брови вдома?

Пам’ятайте: щоб уникнути пошкодження або подразнення, вибілювальний засіб завжди треба використовувати дуже обережно й тільки відповідно до інструкцій на пакованні. Для повної гарантії під час освітлення брів Ісамая Френч рекомендує звернутися до професіонала або попросити друга, який добре знайомий з процесом, зробити це за вас уперше, щоб ви могли спостерігати та ставити запитання.

Перш ніж почати, і Френч, і Скотт радять використовувати засіб для захисту шкіри, як-от вазелін або мазь Aquaphor, щоб захистити шкіру навколо брів. "Після того, як змішали порошок вибілювача для волосся з кремовим проявником, візьміть щіточку від туші й ретельно нанесіть на волоски від коренів до кінчиків, використовуючи залишки крему, щоб повністю покрити брови, доки їх не буде видно", — каже Френч. "Накрийте плівкою або фольгою, щоб не засохло. Це нормально, якщо ви відчуваєте тепло й поколювання, але якщо розумієте, що щось не так, витріть і змийте. Зачекайте приблизно 10 хвилин і після цього перевіряйте що три хвилини, доки колір повністю не зникне". Щоб зупинити процес, Скотт пропонує використовувати шампунь і воду – це допоможе ретельно змити вибілювач і зупинити хімічну реакцію.

"Дайте бровам повністю висохнути, щоб оцінити колір і вирішити, чи бажаєте ви ще раз обробити їх вибілювачем", — каже Скотт і попереджає, що між заходами варто зачекати принаймні 20 хвилин. "Не робіть більш як два вибілювання за один день. Якщо після двох процедур ваші брови не освітлилися достатньо, вибілювач, імовірно, треба потримати на ваших бровах трохи довше. Я зазвичай намагаюся наблизити колір брів до тону шкіри, а не робити його цілком платиновим, тому що жоден нюд не є універсальним". Якщо волосся набуло небажаного помаранчевого або жовтого відтінку, обидва професіонали радять нанести синій або фіолетовий тонер на кілька хвилин, щоб прибрати мідне забарвлення.

Якщо вирішите повернути бровам оригінальний колір, скористайтеся набором для фарбування волосся на обличчі – вибирайте колір, що на один відтінок світліший за ваші оригінальні брови. "Вибілені брови швидко вбирають колір і легко темніють", — каже Скотт. Але ви цілком можете знайти ефектний новий образ і більше простору для гри з макіяжем без брів – і вийти далеко за межі звичного.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.