До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Ви не жили, якщо не стриглися під горщик!" – Шарліз Терон про секрети краси, волосся та догляд за шкірою

Мати двох дітей, володарка багатьох нагород та обличчя парфумів Dior J'adore Шарліз Терон уже понад 15 років розповідає про власну любов до ароматів, фізичні вправи та про своє вар’ятство, коли йдеться про волосся.

DAN JACKSON for Parfums Christian Dior
Про власні ритуали краси

Я сама виховую двох дітей, тому в мене не так багато вільного часу, але, відверто кажучи, коли він і з’являється, то це не про б’юті-ритуали, а зовсім про інше. Наприклад, який серіал Netflix я можу подивитися? Або яку книжку можу почитати? Та я маю двох дочок, які люблять церемонії краси. Моя молодша часто ініціює ніч масок – ми наносимо маски, а вона завжди керує процесом. Їй це точно подобається, є багато запитань, як-от: "Можна я зроблю тобі макіяж?" або "Можна я помащу тебе лосьйоном?". Вона обожнює косметику та раз по раз краде мої засоби.

Реклама
Про ранковий догляд за шкірою

Ми прокидаємося дуже рано. Автобус дівчат вирушає о сьомій ранку, тож ми встаємо десь о 5:45. Зазвичай я дуже швидко вмиваюся, чищу зуби й завжди, завжди наношу протисонцевий крем. Я не виходжу без нього, хоч там що, навіть якщо надворі зовсім похмуро, я однаково використовую протисонцевий крем. Прямую до спортзалу відразу, як відряджаю дочок, щоб нічого не заважало. Коли повертаюся, приймаю душ – і тоді вже зволожую шкіру.

Про відносини з ароматами

Найбільше мені подобається в ароматах, що це найменше, що ви можете зробити для себе, а ефект – величезний. Я відчуваю, як аромат поліпшує настрій – це так легко, і я, звісно, користуюся цим сповна. До того ж аромати асоціюються з теплими спогадами – наприклад, коли мої діти кажуть щось на кшталт: "Це пахне тобою, мамо". Так запах отримує зв’язок з тими неймовірно цінними моментами, через які я й люблю аромат. Гадаю, що це, мабуть, одне з того, що ми не цінуємо так сильно, як воно того варте. У мене немає ритуалів, пов’язаних з ароматами, але я завжди маю парфуми у своїй кімнаті чи ванній. Я проходжу повз флакон і думаю: "О, зараз трошки нанесу".

Звичний блонд Шарліз замінила на воронячі локони заради нової ролі. Steve Granitz
Про прийоми макіяжу, яких навчилася

Що старшою я стаю, то менше прагну матувати твоє обличчя й носити тонну пудри. Я вважаю, що природний вигляд акторів – це те, що так цінується в кіно. Цей підхід я перенесла й на червону доріжку, і навіть у знімання для журналів. Не вдаюся до тих особливих трюків, що роблять обличчя матовим. Я розумію, що ніхто з нас не хоче мати вигляд спітнілої свині, втім, не думаю, що безліч матувальних прийомів і хитрощів пасують жінкам старшого віку. Тому не обов’язково використовувати пудру.

Про улюблені зміни з волоссям

Моя улюблена зачіска – завжди остання. Нам з моїм перукарем (Адіром Абергелем. – Ред.) знадобилося майже два місяці, щоб зрозуміти це (Шарліз нещодавно показала чорне волосся для своєї ролі в "Старій гвардії". – Прим. ред.).

Він дуже творча людина, ми багато подорожуємо разом, і любимо надсилати одне одному рекомендації та ідеї. Здається, я та Крістен Стюарт – двоє найбожевільніших людей, коли йдеться про волосся. Я справді не боюся жодної зачіски. Він: "Підстрижімося під горщик!". А я: "Точно! Нумо під горщик". Ви не прожили свого життя, поки не підстриглися під горщик! Так, це весело. Я справді пишаюся тим, до чого ми прийшли.

Шарліз демонструє свій горщик на червоній доріжці
Про спортивні тренування

Мені дуже подобається вранці тренуватися в спортзалі – це час, коли я маю найбільше енергії. Мене це дуже мотивує та стимулює, і це найкращий кофеїн у світі. Мій мозок погано працює, якщо не тренуюся. Між сьомою та восьмою ранку я неодмінно вдаюся до фізичних вправ: або в тренажерному залі, або займаюся пілатесом вдома, або рушаю в піший похід – одна година, яку я зазвичай витрачаю на себе. Для мене це спосіб почати день і почуватися врівноваженою.

Про фізичні вправи для покращення настрою

Я ніколи не виконую вправ, які ненавиджу. Все, що я роблю, мені подобається, а ще я люблю врізноманітнювати та змінювати свою фізичну активність. Наприклад, вирішую підіймати вагу та починаю працювати з кимось, хто змушує мене робити те, чого я раніше не робила, – цей постійний виклик мені подобається. Люблю пілатес, я працюю з однією тренеркою вже майже десять років. Вона живе неподалік від мене, до того ж у мене вдома є реформер, тому ми здебільшого тренуємося вдома. Вона просто чудова. Зараз я знімаюся в бойовику, тож глибоко вивчаю бойові мистецтва, вони дуже захоплюють мене, це такий виклик для мозку.

Про косметичні засоби, які завжди в сумці

Бальзам для губ, протисонцевий крем і серветки WaterWipes!

Текст: Lauren Murdoch-Smith
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.