До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Джуліанна Мур – про хлорофіл, думки про старіння та стосунки з дочкою

Лауреатка численних нагород, американська акторка й письменниця Джуліанна Мур відома передусім завдяки своїм яскравим ролям у багатьох фільмах – від "Все ще Еліс" до "Кінець роману", – а також як авторка серії дитячих книжок "Полуниця з веснянками". Цього липня вона стала амбасадоркою бренду косметики Hourglass, до того ж очолює власну компанію We Glow разом зі своєю донькою Лів. А ще Джуліанна Мур знайшла час поспілкуватися з редакторкою відділу краси та здоров’я Vogue Ханною Коут – зокрема, про хлорофіл та свій погляд на старіння.

Джуліанна Мур
Про те, як прокидається вранці

Перше, що я роблю зранку – п’ю воду з хлорофілом. Хтось дуже давно сказав мені, що це справді корисно для шкіри, тому я випиваю дві великі склянки води з кількома краплями хлорофілу. Потім я п’ю чай і дивлюся новини на своєму iPad. Крім того, я щоранку присвячую трохи часу грі New York Times під назвою Spelling Bee, яка здається мені дуже заспокійливою. Люблю повільно починати день. Я хотіла б вистрибнути з ліжка, але не можу.

Реклама
Про вечірній догляд за шкірою

Я завжди ретельно знімаю ввечері весь макіяж і обов’язково наношу зволожувальний крем. Іноді використовую ретиноїди – у британської марки Teresa Tarmey є справді приголомшливий ретиноїд, який мені подобається, а в Hourglass є бальзам для очей, просто фантастичний. Мені подобаються засоби, що справді зволожують.

Hourglass Equilibrium® Intensive Hydrating Eye Balm
Про ванни

Я приймаю ванну з англійською сіллю щовечора – я люблю ванни! Якщо є час, можу і вранці, і ввечері. Нещодавно був у мене такий період, коли через робочий графік треба було вставати рано-вранці, – я однаково сиділа у ванні принаймні п’ять хвилин, тому що це для мене чиста насолода. Англійська сіль коштує небагато – ви можете придбати її в будь-якій аптеці, я не купую вишуканої – її треба використовувати дуже багато.

Про те, що надихнуло на створення дитячих книжок "Полуниця з веснянками"

Творчий натхненник – мій син, якому тоді було сім років. Він щойно підстригся, і йому не подобався вигляд його обличчя чи вух, і його дорослі зуби вилізли – а знаєте, коли великі зуби в дітей прорізуються, це їх лякає. Це було вперше, коли я бачила його в такому стані: "Я не знаю, чи мені це подобається". Це зворушило мене, тому що він був ідеальною, вродливою дитиною. Я також згадала, що, коли я була в такому самому віці, мене називали "полуничкою", і це мене дуже ображало, та виявилося перспективним. Тож я почала писати цю книжку для нього та його сестри про те, як приймати те, що вам, можливо, не подобається. У сюжеті полуничка дорослішає, і її веснянки не зникають, але їй це вже байдуже. Я не хотіла писати історії про те, як стати лебедем, тому що найголовніший сенс не в тому чарівному перетворенні. Сенс у тому, що ти розвиваєшся – і з тобою стаються речі, які для тебе важливі та не важливі. І ростуть зуби!

Як наносити основу для досягнення природних результатів

Тональна основа Hourglass Ambient Soft Glow Foundation має одну чудову властивість – її можна наносити кілька разів, тож використовуйте стільки, скільки забажаєте, щоб отримати потрібне покриття. Візажисти кажуть, якщо її трохи змішати з будь-яким вашим зволожувальним кремом, вона перетвориться на відтінковий зволожувальний крем, який також можна використовувати окремо як повноцінну основу. Дуже класну основу, адже вона не важка, ви все ще можете побачити якість шкіри, що не має вигляду маски. Колірна гама чудова – я змогла знайти той відтінок, що повністю відповідає моєму тону шкіри, а це непросто. У мене світла шкіра, і я не хочу змінювати кольору шкіри за допомогою тонального крему.

Про дорослішання жінки в Голлівуді

Я щиро вважаю, що зараз це менш складно, тому що голлівудська індустрія віддзеркалює нашу культуру загалом, а наша культура змінюється, отже, гадаю, що Голлівуд теж змінився. Коли люди говорять про старіння як про щось принизливе, це справді божевілля, тому що це просто факт. Те, що ми робимо щодня! І це привілей – просто старіти, тому що альтернативи більше немає.

Кожен етап життя – цінний, цікавий та унікальний. Я переконана, що найголовніше – бути присутнім там, де ти є, і глибше проникати у власне життя. Старіти – це про те, як я можу бути кращим партнером. Як знайти глибину у своїй роботі. Що я можу зробити для світу. Яка я мати. Дорослішання – це позитивна подорож.

Про догляд за волоссям

Мій перукар познайомив мене за британським брендом Philip Kingsley — ці шампуні й кондиціонери фантастичні. Суперзасіб Olaplex – це ще один мій мастхев. Нещодавно я була на пляжі, і моє волосся стало надзвичайно висушеним, тому вранці я передусім наділа маску Olaplex і тримала її близько години, а потім помила голову – це справді чудово. Я також використовую напівстійку фарбу для волосся, вона виявилася ніжнішою для мого волосся, адже зберігає природніший колір – це для мене важливо.

Про знімання кампанії Ambient Soft Glow Foundation разом з дочкою

Я дуже зраділа зніманню разом з донькою. Я була така горда. Несподівано опинитися з 20-річною донькою в професійній ситуації, де вона справді була на висоті – як же я пишалася цим. Це був чудовий день для нас – і що цікаво, вся суть реклами полягає в тому, що, коли ми з тими, кого ми любимо, з ким у нас є зв’язок, ми маємо кращий вигляд та оживаємо. І це насправді сталося! Якоїсь миті мені здалося, що я зараз заплачу.

Про здоров’я

Я захоплююся аштанга-йогою вже років 20. Йога-студію під’єднали до Інтернету під час пандемії, і це справді круто, тому що тепер я практикую звідусюди, хоч би де була. У мене там досі є вчителі, і це чудово.

Джуліанна Мур у юності, 1985

Нещодавно в Лос-Анджелесі, у Ricari Studios мені зробили божевільний лімфатичний масаж. Неперевершена процедура! Ви вдягаєте дивний трикотаж, а потім вони беруть цю машинку, яка звучить "гррр". Одна жінка працювала нею з одного боку мого тіла. А з другого боку інша жінка використовувала бразильську систему під назвою гуа-ша. Потім вони перегорнули мене, і це було неймовірно. Після цього я відчувала виснаження. Наприкінці мені зробили лімфодренаж обличчя. Мені сподобалося!

Про тренування

Йога — це єдиний вид фізичних вправ, якого я неухильно дотримуюся. Мені дуже подобається заходити в цей стан. Я відчуваю, що мені, напевно, варто знову почати підіймати важку вагу, але мені це дуже набридає – я хочу, щоб було цікаво. Раніше я бігала, та це надто важко для моїх стегон, тому я просто намагаюся ходити дуже швидко.

Про улюблений догляд за обличчям

Засоби для догляду від Teresa Tarmey – фантастичні. Я також ходжу до хлопця, на ім’я Фабріціо Ормонде – тут, у Нью-Йорку. Радіочастота змінила правила для мене. Це справді чудово, тому що це абсолютно неінвазивний спосіб підтримувати шкіру в тонусі. Я використовую своє обличчя для життя, і мені треба переконатися, що я схожа на себе, і що моя міміка – жива. Радіочастота – це спосіб зробити це. Це може зайняти багато часу, але ви побачите неймовірні результати.

Про поради щодо краси, які прийшли зі знімального майданчика

Мені так пощастило в моїх фільмах, адже я працюю з художниками, справжніми митцями зачісок і макіяжу, і багато з того, що вони можуть зробити, – будьмо відвертими – ми не можемо! Мені здається, єдине, чого я навчилася, — це переконатися, що моя шкіра має сяйливий вигляд. Коли працюємо на камеру, ми хочемо, щоб шкіра відбивала світло, і те саме відбувається в реальному житті. Також важливо зрозуміти, що ви можете зробити, щоб покращити свій вигляд, а не намагатися стерти якусь особливість, щоб відтворити ключові риси, які вам подобаються. І повернімося до волосся: якщо ви знайдете інструмент, що допоможе вам протриматися з укладанням якомога довше, – це одна з речей, на яку я чекаю.

Макіяж на вечірній вихід

Якщо я була зайнята весь день, я додам трохи олії для обличчя, щоб трохи його просвітлити. Мені подобається використовувати коричневий лайнер – гарний, м’який коричневий – а потім тіні такого самого відтінку. Мета полягає в тому, щоб поглибити очі, але це не надто багато. І моя шкіра від цього має свіжіший вигляд.

Джуліанна Мур
Мудру життєву науку вона передала своїй доньці

Я завжди казала їй не чіпати своїх брів. У неї дивовижні брови. Я пам’ятаю, коли я почала вовтузитися зі своїми, мені було 12 років, це було жахливо та знищило їх. Тоді, звісно, мені вдалося їх відростити, а потім раптом настали 90-ті, і я зробила це знову! Я робила це стільки разів, що тепер мої брови – лише тінь від тих, що були. Тому я кажу їй: "Не чіпай їх, будь ласка!" Це моя найбільша порада.

Про те, що в пляжній сумці

Знаєш, я ніколи не сиджу на пляжі. Ми живемо біля пляжу, але я ніколи не сиджу на ньому через сонце. Однак у нас є дві собаки, і я люблю брати їх зранку на пляж, щоб вигуляти. З моїх кишень завжди вилазили різні речі, як-от повідець, ласощі, телефон і навушники, і я знайшла справді чудову плетену пляжну сумку, яку можу перекинути через плече. Я сказала чоловікові: "Дивись, я це зробила!" А він відповів: "Тепер ти схожа на собачницю". Це мій пляжний вигляд. (Сміється.)

Текст: Hannah Coates (vogue.co.uk)

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.