До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Beauty-образи з показу Marni: погляд української візажистки

У НЙ відбулося шоу Marni весна-літо 2023. За макіяж відповідала команда, яку очолював зірковий візажист Ядим. Однією з понад 20 візажистів і візажисток у команді стала українка Ольга Остапчук, яка поділилася з VOGUE UA деталями образів

"Напиши, що Ядим котик. У нього дуже класний вайб, дуууже", – пише мені в директ Оля Остапчук, візажистка, яка брала участь у підготуванні моделей для шоу Marni. Оля, яка багато працювала на зніманнях для модних брендів і Vogue (її роботи можна побачити тут і тут), була єдиною українкою у великій команді, що готували дівчат та хлопців для виходу на подіум.

Реклама
Marni ss2023

"Почасти мистецька школа, почасти сучасна богема, – beauty-коди Marni такі ж сильні, як і раніше. Цього разу вони були навіть ще яскравішими, оскільки були навіяні небесами, що символізують народження та відродження кожного дня", – пише про образи Marni британський VOGUE.

Marni ss2023

Шоу, яке відбулося під мостом у Дамбо, розкривало тему світанків і сутінків: напівпрозорі трикотажні вироби, оксамитові костюми та сукні з психоделічними принтами з насиченою колірною палітрою, натхненою мінливим освітленням італійської сільської місцевості. Проте не одягом єдиним: деякі моделі вийшли з обличчями, наче зануреними в градієнт відтінків кольору палаючих небес.

Marni ss2023

Оля каже, що напередодні шоу Ядим демонстрував усі образи з докладною інструкцією, як їх відтворити. "Можна сказати, що я потрапила на майстер-клас, – сміється візажистка, – гарно опрацьовані брови, хайлайтер, що світився рожевим, та виразна корекція".

Малгоша Бела Marni ss2023

Жодному візажистові не диктували, якими саме засобами треба робити макіяж: кожен був вільний вибирати сам. Помилки в кольорі, попри це, були унеможливлені: "Перед шоу влаштували проби, і я знала, яку косметику та текстури треба змішувати, навіть якщо потрібного продукту в мене не було". Оля має на увазі, зокрема, хайлайтер Madina, яким користувався Ядим.

Хайлайтер-стик Madina

Цікавий факт: на губи всім моделям наносили блиск, проте на подіумі вуста були на вигляд радше матовими. Оля каже, що декому з моделей Ядим просив трішки забрати блиск, – як, наприклад, Маріїкарлі Босконо, – і це давало фінальну оксамитову матовість. Звісно, одним блиском не обійшлося: макіяж губ робили олівцем та скульптором, а вже потім наносили блиск. Це надавало ефект припухлості, а з боку видавалося, наче на кожній дівчині – помада, до того ж кольору, який ідеально їй личить. "Складно пояснити, це більше анатомічна штука, яка дає саме такий візуальний результат саме в тому світлі. Він – ювелір", – захоплено каже Оля про Ядима.

Маріякарла Босконо на шоу Marni ss2023

На показі доводиться працювати з однією-двома моделями не більш як годину. За цей час Оля підготувала одну модель від А до Я, а також допомагала поправити макіяж іншим моделям – шкіра та тіло мали сяяти. Навіть попри те, що організація процесів за лаштунками була на космічному рівні, однаково було складно, – зізнається візажистка.

Лара Стоун на шоу Marni ss2023

Перед тим, як випустити моделей на подіум, Ядим перевіряв макіяж кожної й поправляв у разі потреби. "В мене жодних правок не було", – скромно каже Остапчук. Судячи з усього, її робота справді сподобалася – і головному візажистові, і моделі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.