До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які татуювання будуть актуальними у 2022-му: думка українських майстринь

Українські тату-художниці розповіли vogue.ua, які татуювання будуть популярними у 2022 році. Флористичні мотиви й мікрореалізм серед тенденцій, на які варто звернути увагу.

У 2022 році бажання зробити татуювання базуватиметься на мотивації підкреслити внутрішню силу й любов до себе. Татуювання давно є одним із популярних способів самовираження, а в новому році рішення прикрасити своє тіло малюнком буде продиктоване боротьбою зі стереотипним мисленням і страхами. Особливо це буде помітно серед жінок. "Жінки стають дедалі самодостатнішими, їм не потрібне схвалення збоку. Вони мають право приймати рішення щодо свого тіла самостійно і припинити відкладати свої бажання на потім", — каже Уляна Нешева, майстриня і засновниця студії 6:19.

Реклама

Також у 2022 році татуювання продовжуватиме асоціюватися з трансформуючим досвідом. "Татуювання може мати дуже сильний терапевтичний ефект, коли хочеться відпустити минуле і, до прикладу, перекрити старий малюнок або шрам новою тату", — каже Валерія Ярмола, майстриня студії 22. Уже кілька років поспіль зростає запит на тату серед жінок віком 50+. Приємно усвідомлювати, що така тенденція уже не здається незвичайною, активно стає новою нормою. "Кожне татуювання — це мистецтво. Зазвичай жінки сприймають тату як прикрасу, яка підкреслює лінії тіла. При цьому кожна вкладає у малюнок свій сенс", — каже Дар'я Інк, майстриня студії Your Spott.

Тонкі лінії

"Уже кілька років популярні татуювання у графіці. Найчастіше це тонкі лінії, які не перевантажують малюнок і не створюють відчуття масивності", — каже Валерія Ярмола. Така техніка нанесення тату називається linework. "Мінімалістичні татуювання, виконані в цій техніці, можуть бути строгими, але елегантними. З їхньою допомогою можна підкреслити лінії тіла й показати характер", — каже Уляна Нешева.

Орнаменти

Орнаменти — малюнки, які є відсиланням до етнічних мотивів. Ця тенденція також простежується в моді, макіяжі, манікюрі й дизайні інтер'єрів. При цьому орнаментальна стилістика прагне легкості, відходячи від масивних атрибутів. "Зараз орнаменти тонкі й легші, ніж кілька років тому", — зазначає Ярмола.

Леттерінг

Прості й лаконічні написи — одна з непохитних тенденцій у тату-мистецтві. "Зараз популярні написи почерком близької людини", — зазначає Дар'я Інк. Також, за словами Валерії Ярмоли, дівчатам уже не цікаві вензелі у написах — клієнтки приходять із запитом на тонкі друковані літери. Для менш строгого леттерінгу можна спробувати рукописні шрифти з різнокольоровими літерами.

Мікрореалізм

Мікрореалізм — велика техніка, що прийшла до нас із Кореї, вона дозволяє наповнити цікавими деталями навіть невелику тату. "До прикладу, за допомогою техніки single needle tattoo — коли деталізоване татуювання виконується лише однією голкою — виходять дуже тонкі й делікатні мінімалістичні роботи", — каже Уляна Нешева.

Це можуть бути як кольорові, так і чорно-сірі татуювання з різноманітним сюжетом. Головне — висока деталізація та мінімалістична композиція", — пояснює Валерія Ярмола.

Whip shading

"Уже ккілька років дуже популярна техніка whip shading. Плавні переходи дозволяють створити обсяг у великих роботах, не перевантажуючи їх, але залишаючи легкість і прозорість", — каже Уляна Нешева.

Акварель

"Зараз великий попит на легкість, яку може дати акварель. І це не обов'язково кольорові сплески. Акварельне татуювання поєднує величезний спектр різних стилів", — каже Валерія Ярмола.

Повітряність

Зі слів Ярмоли, зараз серед усіх стилів у тату-мистецтві простежується легкість. Це не означає, що масштабні проєкти відійшли в минуле. Просто загальна композиція й відчуття від татуювання стали більш легкими", — каже вона.

Мінімалізм

Майстри стверджують, що мінімалізм — це дуже широка тематика для татуювання. Створюючи лаконічний, тонкий і смисловий малюнок, можна використовувати відразу кілька стилів і технік. При цьому, зі слів Дарії Інк, такі роботи на шкірі видаються дуже ніжними.

Ф'южн

Сміливі експерименти з різними концепціями, стилями, квітами й задумами — популярний тренд серед тих, хто хоче самовиразитися і запам'ятатись. Позаяк зараз ми перебуваємо на етапі пошуку більшого відчуття внутрішньої свободи, "у 2022 році багатьом припадуть до смаку експериментальні стилістики", — каже Ярмола.

Символізм

"Символізм у тату дозволяє відчути себе сильнішим, що дуже важливо у наш час. Ми прагнемо підтримки, хочемо бути сміливішими, цінуємо кожну хвилину нашого життя, шукаємо щастя і спокою", — пояснює Уляна Нешева.

Так, татуювання стає окрасою тіла й символом чогось особливого. "Це може бути подія в житті, яку хоче запам'ятати клієнт, або закладений у тату таємний сенс, зрозумілий тільки власнику", — говорить Дар'я Інк.

Флористичні мотиви

"Флористичні мотиви завжди є актуальними. Вони наближають нас до того, чого в нашому житті стає менше. Мільярди видів унікальних рослин можуть підказати неймовірні лінії й образи, адже природа все вже вигадала за нас", — каже Уляна Нешева.

Японські мотиви

"Мені близькі японські мотиви і, загалом, тема Японії. Натхнені Японією татуювання завжди цікаві й вирізняються унікальною концепцією", — каже Дар'я Інк.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.