До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які б'юті-процедури потрібно пройти до 30 років?

Від обов'язкових процедур до велнес-ритуалів, розповідаємо про те, які б'юті-процедури потрібно пройти до 30 років.

Волосся

Знайдіть свого майстра

Реклама

Якщо у вас ще немає "свого" майстра з волосся, вам потрібно його знайти. Важливо знайти людину, якій ви довіряєте і яка класно стриже та фарбує, з якою у вас збігаються погляди і яка цінує ваш час.

Комбінуйте процедури для догляду за волоссям

Сяяння для волосся чи засіб з кератином — завжди корисно змішувати кілька засобів, що відповідають вашому типу волосся, в процесі роботи. Ідеально робити це кожне друге відвідування майстра, проте достатньо буде просто пам'ятати, коли ви робили процедури востаннє.

Доглядайте за волоссям удома

Недостатньо покладатися лише на професійний догляд у стінах салону. За волоссям потрібно доглядати вдома, набуваючи необхідних навичок з допомогою свого майстра, підбираючи правильні засоби для вашого типу волосся і регулярно виконуючи домашній ритуал.

Зуби

Розгляньте можливість відбілювання

Ця необов'язкова процедура залежить від ваших естетичних уподобань, але якщо ви збираєтеся відбілити зуби, спробуйте зробити це. Як і у всьому, що стосується краси, є багато способів відбілити зуби, включаючи професійне або домашнє відбілювання (за допомогою спеціальних смужок і паст). Детально про відбілювання зубів можна почитати тут.

Ходіть до стоматолога

Так, стоматолога дійсно потрібно відвідувати двічі на рік. Кожен стоматолог рекомендує проходити чекап зубів кожні шість місяців, тому не відкладайте на потім те, на що потрібно всього лише подивитися. Потім все може бути складнішим.

Зробіть посмішку мрії

Сьогодні існує безліч варіантів того, як зробити зуби такими, якими ви хочете їх бачити. Від різних ортодонтичних систем до імплантатів і вінірів — усе залежить від ваших бажань, потреб і можливостей.

Шкіра

Відвідайте дерматолога

Від зневоднення до акне, незалежно від того, на якому етапі процвітання знаходиться ваша шкіра, консультація дерматолога може вивести сяяння вашого обличчя на абсолютно новий рівень. Персоналізований план лікування — це те, що слід розглянути, щоб підібрати догляд відповідно до потреб вашої шкіри. Спеціальні процедури, які підходять особисто вам — ще один привід відвідати дерматолога.

Знайдіть свого косметолога

Мікродермабразія, лімфатичний масаж обличчя, світлотерапія і всім знайомі маски для обличчя — це лише деякі пункти з косметологічного меню, доступного нам сьогодні. Ми рекомендуємо знайти досвідченого косметолога, з яким ви почуваєтеся комфортно і натхненно, щоб використовувати його рекомендації в догляді і регулярно проходити важливі для вашої шкіри процедури.

Знайдіть професійну косметику, яка підходить особисто вам

Якщо ваша шкіра потребує трохи більше, ніж просто нанесення стандартних інгредієнтів, спробуйте засоби, які діють агресивніше, але настільки, наскільки це потрібно вашій шкірі. Так, ви зможете контролювати стан вашої шкіри за допомогою експертних формул, якими легко користуватися самостійно.

Робіть процедури в домашніх умовах

Після того, як ви отримали і, за можливості, прислухалися до рекомендацій фахівців, продовжуйте дотримуватись їхніх порад самостійно. До прикладу, порада постійно використовувати SPF — експертна. І просто чудово, що ми інтенсивно впроваджуємо її в своє життя.

Велнес

Нутриціолог

Напевно, ви все одно рано чи пізно планували цю зустріч. Так навіщо відтягувати? Нутриціолог, дієтолог і навіть натуропат можуть допомогти почати шлях до гарного самопочуття, про який, можливо, ви якраз мрієте.

Персональний тренер

Багато хто починає старанно займатися спортом тільки тоді, коли треба підготуватися до особливих дат (до прикладу, весілля, ювілею або випускниого) — обмежений термін підштовхує нас до того, щоб піти в тренажерний зал і заблищати у всій красі. Але йдеться не лише про пошук особистого тренера, який мотивуватиме і контролюватиме, а й про те, щоб зустріти професіонала, який допоможе адаптувати тренування так, щоб воно сподобалося вам настільки, що ви зможете тренуватися самостійно, де б ви не перебували. Можливо, ви навіть визначите для себе улюблений вид активності — хай то йтиметься про барре, пілатес чи йогу.

Масаж

Цей пункт піднімає питання самоцінності і турботи про себе. Якщо у вашому житті немає регулярного масажу, вам дійсно варто переглянути цей пункт. Регулярний професійний масаж допоможе розслабитися і зняти напругу, а також розслабить утомлені м'язи. Також можна вивчити інші ритуали догляду за собою, серед яких сауна і голковколювання. Час подбати про себе, зовні і всередині!

Відвідайте лікаря

Ближче до 30 років ми стаємо усвідомленішими щодо власного здоров'я. Звідси виникає потреба робити регулярні чекапи всього організму, до прикладу, здавати кров і проходити огляд на ІПСШ. Звісно, це звучить не так гламурно, як догляд за обличчям, але це точно не менш важливо.

Поліпшуючі процедури

Для густих брів

Якщо у вас уже є досвідчений фахівець з брів, значить, ви все робите правильно! Головне — знайти такого фахівця, який вам подобається і вміє працювати з вашою природною надбрівною дугою. Коли це завдання вирішено, ви можете спробувати інші процедури для брів, як-то фарбування, перманентний макіяж брів, татуаж і багато іншого.

Приділяйте увагу віям

Ще одна необов'язкова процедура, яка обіцяє дивовижний ефект. Придивіться до ламінування, тонування і татуажу — часто ці процедури легко поєднати з доглядом за бровами.

Що з нігтями?

Не слід випускати з поля зору акуратні манікюр і педикюр, які колись вважалися гламурною ознакою догляду за собою. Так, є варіанти різнокольорових покриттів, від гель-лаку до акрилу, але це не єдина перевага гарного манікюру. Регулярне відвідування хорошого майстра допоможе зміцнити і відростити нігті, що допоможе оздоровити нігтьове ложе.

Повірте в силу лазера

Лазерна епіляція — це не обов’язкова для всіх процедура: у когось просто не так багато волосся на тілі, а хтось уже видалив його намертво. Але для тих, хто дуже стурбований волоссям на тілі через статеве дозрівання, або для тих, хто страждає від подразнення шкіри внаслідок щоденного гоління, лазерна епіляція може стати рятівною необхідністю, враховуючи, що з кожним роком вона стає дедалі доступнішою. Спеціалізовані клініки пропонують послуги для різних частин тіла. Від звичайної епіляції ніг і пахв до всіх проміжних ділянок — усього один прийом у фахівця може спонукати до запитання: чому ви зважилися на це лише зараз?

Текст: Danielle Gay, Ana Eksouzian-Cavadas

За матерфалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.