До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Інсайдер: засновниця Irene Bukur – про спа, догляд та б'юті-секрети

Засновниця марки української косметики Irene Bukur Ірина Букур – про улюблені б'юті-засоби, свою косметичку та процедури з догляду.​

Ірина прибігає на зустріч захекавшись – затори. Кидає на стілець рюкзак зі знаменитої колаборації Louis Vuitton і Джеффа Кунса. Каже, купила його завдяки неймовірно гармонійному поєднанню кольорів: коралового із зеленим, ніжно-блакитного з жовтим. У Ірини сім'я, троє дітей, великий косметичний бізнес. Вона живе між Україною та Швейцарією, намагається встигати все, – і так, щоб ще залишався час на подорожі та б'юті-шопінг. В останньому з нею мало хто зрівняється: Ірина розбирається в косметичних формулах, як технолог і хімік, але при цьому цікава і захоплена новинками, як справжній б’ютіголік. Про свої улюблені марки та засоби, відкриття, покупки і б'юті-трюки Ірина розповіла Vogue.ua.

Реклама
Про SOS-засоби

Я багато подорожую, періодично змінюю кліматичні і часові пояси, після чого шкіру доводиться реанімувати. Я можу дозволити собі будь-які засоби, – так, у мене є креми по 800 євро, виготовлені за індивідуальним рецептом в швейцарській аптеці. Але ніщо не зрівняється з моєю Фітомаскою "Ефект миттєвої краси". Вона – моя швидка допомога, анти-стрес, ліки від недосипу.

Ще один мій рятівник – бальзам "Регенератор". Почервоніння, подразнення або будь-які інші проблеми зі шкірою він вирішує швидко та ефективно. Регенератор у мене є в кожній кімнаті, оскільки він може знадобитись в будь-який момент моїм дітям. Плюс він завжди є в моїй дорожній сумці. Саме ці засоби найчастіше мене просять привезти мої швейцарські подруги. Звичайно, я везу. І все частіше думаю про розширення дистрибуції бренду за межі України.

Про улюблені засоби

Косметика Irene Bukur адаптована під міський клімат, тому в горах (а там я проводжу взимку багато часу) користуюся засобами швейцарської марки Cellcosmet: за своєю насиченістю вони ідеально підходять для гір. В цьому році ми почали працювати над власним засобом, який можна буде рекомендувати любителям гірського відпочинку. Якраз зараз тестую нову нічну відновлюючу sleep-маску.

Протягом всього року користуюся захисним флюїдом SPF 50 Clarins. Він добре захищає шкіру від фотостаріння, але в ньому мені не достатньо зволоження. Тому спільно з технологами в Україні і в Швейцарії ми розробляємо власний крем з SPF 50, який одночасно застосовуватиметься, як інтенсивний зволожуючий засіб.

Якщо говорити про догляд за волоссям, то мій улюблений засіб – Фітоконцентрат. Він допомагає зміцнити моє волосся, і саме з його допомогою я врятувала його після народження другої дитини.

Фітоконцентрат для волосся, Irene Bukur

З останніх засобів мій улюблений – це швейцарська сироватка Pure Vitamin C. Такий засіб я шукала шість років. Я привозила сировину і давала завдання технологам, але поки в Україні немає можливості використовувати подібні технології. Тому ми виготовили її в Швейцарії. Чистий активний вітамін С поміщений у герметичну капсулу, завдяки цьому він активний і ефективний на 100%, плюс володіє унікальною проникаючою здатністю. За допомогою вітаміну С і цілого комплексу омолоджувальних і відновлювальних компонентів шкіра змінюється буквально на очах – підтягується, розгладжується, наповнюється енергією і внутрішнім сяйвом.

Про б’юті-шопінг

У Швейцарії я купую аптечну косметику, у Франції – засоби для тіла на натуральних оліях – лавандовій, розмариновій. За великим вибором косметики вирушаю в Sephora, а також стежу, що нового з'явилося в Duty Free.

У мене немає звички неодмінно привозити щось з поїздок. Частіше я намагаюся створити щось своє, що дасть wow-ефект. Але те, що я тестую завжди, – це зволожувальні засоби різних брендів; вірю, що якісне зволоження – запорука молодості і краси шкіри. Якщо сподобався пробник, купую повну версію і користуюся 2-3 тижні поспіль.

Про аромат

Мій улюблений – Jour D'Hermes, вірна йому багато років. Мені важливо, щоб аромат не просто подобався, але і щоб був фоном, щоб не домінував. Тоді я розумію, що він точно мій.

Про сімейні б’юті-правила

Щовечора моя мама робила цілий ритуал по догляду за собою – очищення шкіри, маска на обличчя, крем. Звичайно, особливого вибору у неї не було, тому маска найчастіше була домашнього приготування, а крем – єдиний, який був доступний в магазині. Але головне, що я з тих пір зрозуміла, – доглядати за собою потрібно повноцінно та регулярно. Ще одна процедура, яку мама робила з неабиякою постійністю, – це зарядка для м'язів обличчя, зокрема, вправи від другого підборіддя. Дивлячись на те, який вигляд має моя мама в свої 70 років, я розумію, що все було не просто так.

Бабуся постійно заварювала нам з сестрою кропиву, любисток, якими ми ополіскували волосся. Але збір трав, їх заварювання – на все це потрібен час. Тому ми в Irene Bukur розробили Трав'яний збір і Сироватку з екстрактом любистку. Вони допомагають зберегти здоров'я волосся, захищають його від гарячої укладки і сонця.

Якщо говорити про поради професіоналів, то головну рекомендацію я почула від свого першого косметолога-дерматолога, яка сказала мені, що простіше попередити проблему, ніж її вирішити. А для цього потрібен комплексний підхід. Восени – курс пілінгів (ретиноловий, з АХА-кислотами), які оновлюють шкіру, освітлюють пігментацію, звужують пори. Після пілінгів – курс мезотерапії або біоревіталізації, щоб забезпечити зволоження, якого так потребує шкіра. Взимку – насичені живильні креми та маски. Санскрін з SPF 50 я використовую цілий рік. Він необхідний влітку – на море, восени – після пілінгів, взимку – в горах.

Навесні я проходжу курс моделюючих масажів і радіохвильового ліфтингу. Моделюючий масаж робить з м'язами обличчя те саме, що фітнес з тілом, тобто тримає їх в постійному тонусі. А оскільки м'язи кріпляться до шкіри, то їх тонус допомагає підтягнути і зберегти чіткий овал.

Влітку обличчя відпочиває. Головні засоби в цей період – хороший зволожуючий крем і санскрін, який придушує меланін. Я наношу його кожні 2-3 години. Нещодавно привезла з Африки капелюх – і зрозуміла, яким має бути справжній капелюх від сонця: з широкими крисами, щоб захистити і волосся, і обличчя. На пляжі наношу на волосся кокосову олію або відновлювальну маску: вони захищають від сонця і морської води, і волосся залишається шовковистим.

У мене дуже активна міміка, але ботокс не люблю. Рятує косметика з міорелаксантами і пептидами. Двічі на тиждень роблю маски: восени – ензимні, навесні – з вітамінами (особливо С), влітку – відбілюючі і зволожуючі. Зараз з'явилася нова лінія Myo Filler з міорелаксантами: вона розслабляє м'язи, а до того ж відмінно зволожує, заповнює мімічні зморшки і "гасить" активну міміку.

Про Spа

Одне із улюблених спа – в Rixos Прикарпаття. Ми з сім'єю їздимо туди 9 років поспіль. Правильна їжа, гідромасаж, класичний і тайський масаж, масаж обличчя і тіла – все це допомагає привести тіло і дух в гармонійний стан.

Вірю, що правильне харчування – це запорука не лише красивої фігури, але й здорової шкіри та волосся. Тому мені дуже сподобалася аюрведична клініка Bad Ems в Німеччині. Нас з чоловіком вчили правильно харчуватися, дотримуватися правила "6 смаків" (баланс солоного, солодкого, гіркого, кислого, гострого та пікантного), розбиратися в оліях та спеціях. Так, наприклад, кардамон у каві нейтралізує токсичність напою.

Люблю масаж в 4 руки, мета якого – розчинити стрес. Деякі їздять за цим в Індію, але ми поки туди не дісталися. Ну і, звичайно, дуже люблю йогу – цю унікальну систему розтягування кожного м'яза, при якій тисячі маленьких клітин-лікарів перевіряють і регенерують клітини нашого організму. Лікар індійської спа-клініки наводив до прикладу кішок: більшу частину часу вони лежать, але у них чудова реакція і швидкість. Чому? Вони часто тягнуться, розтягуються, таким чином відчуваючи кожен свій м'яз.

Відвідали ми і SHA Wellness Clinic в Іспанії. Основний принцип лікаря Міра "Ми – те, що ми їмо". Макробіотика, "техніка довгого життя", допомагає відновити гармонію тіла, розуму і духу. Доводиться виключити м'ясо, хліб та алкоголь. Зате завдяки цій техніці люди позбавляються від серйозних проблем зі здоров'ям. Звідти ми привезли звичку їсти кіноа, дикий рис, різні види сочевиці.

Мій особистий спа – походи в гори. Коли я піднімаюся на висоту 1500 м, отримую колосальну енергію, яка очищує свідомість, думки, почуття. Виникає відчуття повного перезавантаження всього організму.

Про косметологів та улюблені процедури

Мій косметолог-дерматолог в Швейцарії – Діана Збіден, в Україні – Алла Христюк. Довіряю фахівцеві з моделюючого масажу – Олені Пшигоцькій. Мені її дуже бракує в Швейцарії.

Окрім мезотерапії, біоревіталізації, моделюючого масажу, душу Шарко і RF-ліфтингу є ще одна процедура, яку я відкрила для себе минулого року, – плазмоліфтинг.

Я погано переношу уколи, але зрозуміла, що багато чого залежить від лікаря, і мені з цим пощастило. Плазмоліфтинг володіє дивовижним ефектом: яскраво виражений ліфтинг шкіри, сяючий колір обличчя, розгладжені зморшки.

Від природи у мене тонке і слабке волосся. Багато років посилено доглядаю за ним та шкірою голови – кріотерапія, дарсонваль, маски. Так вдається не тільки відновлювати волосся після гарячої укладки, але і зберігати його здоров'я. У цьому мені допомагає перукар і стиліст Віктор Задворний.

Про їжу

Я дуже багато подорожую, і в цей час важко дотримуватися всіх правил харчування. Намагаюся це робити в Києві, тому тут в ресторани ми ходимо зрідка. Є один улюблений ресторан – Vino e Cucina. Але, зазвичай, ми їмо вдома. Не так давно ми запрошували кухаря, який готував для нас, дотримуючись рекомендацій аюрведичної клініки або клініки макробіотики. Зараз теж намагаємося дотримуватись принципів здорового харчування. Але головний принцип я перейняла від мами – це принцип маленьких порцій, коли об’єм їжі, який з'їдається за раз, повинен бути розміром з кулачок. Це краще від будь-яких дієт допомагає зберегти фігуру.

Люблю французьку кухню – особливо, хліб. Такий буває тільки там – і ще у французькій частині Швейцарії, де ми живемо. Люблю французькі вина. У них важче розібратися, ніж в італійських, але ми з чоловіком цікавимося виноробством.

Дуже запам'ятався ресторан китайської кухні в Emirates Palace – це готель в Абу-Дабі. Також рекомендую гастрономічний ресторан, який знаходиться в готелі The Yeatman (Португалія). У Швейцарії обожнюю ресторан на території замку Грюєр – там подають найсмачніше фондю з сиру грюєр. Це дуже калорійно, але шалено смачно.

Читайте также:

20 лучших бьюти-средств для путешествий и не только

Бьюти-шопинг: где покупают косметику инсайдеры

Ролевая модель: Наталья Гоций о секретах красоты

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.