До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Детокс: як допомогти печінці впоратися з навантаженням

Як допомогти печінці, коли свята, нарешті, позаду?

Фото: ALIQUE

Байдуже, підносили ви келих на пікніках чи смакували пасками, одне можна сказати напевне: печінці може знадобитися допомога. Печінка — орган, що відповідає за розщеплення й перероблення алкоголю й інших надмірностей, які ми споживаємо. Щоразу, коли їй доводиться фільтрувати алкоголь, деякі з її клітин вмирають. Хоча вона досить витривала й може відновлюватися, надмірне вживання алкоголю може вплинути на цю її здатність.

Реклама

Безумовно, допомога ззовні — це не заміна збалансованому, здоровому способові життя з помірним споживанням алкоголю, але є низка різних домішок, які можуть допомогти підтримати печінку в її повсякденній функції. Їх варто використовувати в період свят і застілля. Вміла підтримка природної функції печінки може допомогти з похміллям і поліпшити самопочуття, тому дієтологиня і редакторка британського Vogue Роуз Фергюсон поділилася своїми головними порадами щодо домішок, які допоможуть печінці цієї весни.

Ліпосомальний глутатіон

"Глутатіон, відомий як головний антиоксидант організму, має вирішальне значення для захисту клітин від окисного стресу й ушкоджень, спричинених токсинами. Завдяки антиоксидантним властивостям, що стимулюють детоксикацію, він також сприяє зміцненню імунної системи й може допомогти в лікуванні неалкогольної жирової хвороби печінки".

Альфа-ліпоєва кислота

"Надмірне вживання алкоголю й неправильне харчування з великою кількістю цукру й перероблених продуктів може спричинити проблеми зі здоров’ям печінки, від яких важко вилікуватися. Альфа-ліпоєва кислота (або АЛК) може підтримувати процес регенерації, допомагаючи виробляти глутатіон, який здебільшого і є їжею для печінки. Це також допомагає захистити клітини від вільних радикалів".

Альфа-ліпоєва кислота, Viridian
N-ацетилцистеїн (NAC)

"N-ацетилцистеїн — це харчова домішка цистеїну, важливої амінокислоти, що є попередником глутатіону — найсильнішого антиоксиданту в організмі. NAC також може безпосередньо боротися з вільними радикалами, впливає як по-справжньому потужний антиоксидант, захищає ДНК, клітини, тканини й органи від ушкоджень, запалень і шкідливих речовин. Неоціненно для підтримки печінки".

Пробіотики

"Дослідження підтвердили, що вживання пробіотичних домішок може мінімізувати алкогольні ураження печінки, а також поліпшити її функцію. Symprove пропонує фантастичний рідкий пробіотик, який треба вживати щоранку натще. Якщо відчуваєте здуття живота або дискомфорт після вечірніх коктейлів, це може означати, що травна система потребує TLC".

Розторопша плямиста

"Розторопша чудово підтримує печінку в періоди вседозволеності, і це прекрасний спосіб м’яко вивести токсини з організму. Вона також добре поєднується з продуктами, корисними для печінки".

Текст: ROSEMARY FERGUSON

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.