До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

#decluttering: шоу, програми та Instagram-акаунти, які надихають на генеральне прибирання

Decluttering — ключове слово нинішнього карантину. Кого не спитай, всі роблять генеральне прибирання, розчищають гардеробні, комори, антресолі, збуваються зайвого — і намагаються в такий спосіб отримати ілюзію хоч якогось контролю над власним життям. Зрозуміло, у прибирання є психотерапевтичний ефект. Vogue.ua вирішив зібрати акаунти, застосунки та TV-шоу, які надихають і допомагають навести лад.

Фрагмент інтер’єру в домі режисера Луки Гуаданьїно
Одержимі чистотою

Obsessive Compulsive Cleaners — шоу британського каналу TLC, у якому зустрічаються два світи, два паралельні всесвіти: люди, які страждають на обсесивно-компульсивний розлад, і ті, хто схильний до патологічного накопичення й захаращення. У будинках перших — стерильна чистота, вони витрачають на прибирання по кілька годин щодня й тримають вдома промислові запаси антимікробних засобів. Будинки других більше подібні до звалищ, де панує антисанітарія. Перші допомагають другим навести лад і позбутися мотлоху. Перегляд шоу може викликати бурхливі емоції, але фінал завжди дарує дивну насолоду. І, звичайно, надихає на прибирання.

Реклама
Tidying Up with Marie Kondo

Марі Кондо — найвідоміша клінерка й популяризаторка прибирання у світі. Вона випустила кілька книг про наведення ладу в домі й у житті, придумала технологію позбавлення мотлоху й спільно з Netflix запустила реаліті, яке миттєво стало суперпопулярним. У кожній серії Марі приходить у нову сім’ю — і вчить основам своєї філософії. Коротко: кожна річ у домі має бути в радість. У просторі, де всі речі дарують позитивні емоції, легше дихається й ліпше живеться. Хто ми такі, щоб із цим сперечатися.

Марі Кондо
@cleanlinesorganizinganddesign

В Інстаграм @cleanlinesorganizinganddesign небагато підписників, але здорові поради з прибирання на час карантину. Якщо дотримувати їх щодня, то вже через пару тижнів дім виблискуватиме чистотою.

@cleanlinesorganizinganddesign
@organizewithtracy

Трейсі Бауерс відома як клінінг-інфлюенсер, в її Інстаграм — 83 тисячі підписників. Вона часто влаштовує прямі ефіри й запрошує користувачів прилучитися до процесу прибирання.

@organizewithtracy

Такі фото мотивують негайно впорядкувати свої гречані запаси з художнім смаком. У закріплених сториз у Трейсі — безліч ідей з організації простору в різних зонах дому. Одна з найважливіших і найкорисніших її порад — "зберігайте подібне з подібним". Якщо втілити цей принцип, то підтримувати лад буде просто.

@organizewithtracy
@thehomeedit

@thehomeedit — зоряний клінінг-сервіс, послугами якого користуються знаменитості. Вони допомагали навести лад у домі Єві Чен, Крістіні Еплгейт, сімейству Кардаш’ян, Еммі Робертс, Гвінет Пелтроу, Менді Мур (список можна продовжувати). За акаунтом — дві бізнес-партнерки, матері з двома дітьми кожна, Клеа Шірер і Джоанна Теплін. У них гарне почуття гумору — і кольору.

@thehomeedit

В Інстаграм @thehomeedit — 1,5 млн підписників, а у 2018 на Netflix вийшло реаліті Master the Mess про те, як навести лад. У шоу всього один сезон.

Gemini

Gemini — застосунок для смартфона, який допомагає швидко розібрати завали світлин. Він допомагає виявити й видалити невдалі дублі, які ми іноді робимо десятками в пошуках удалого кадру, а потім вони засмічують пам’ять наших смартфонів — і хмарні сервіси. У разі завантаження надається безплатний пробний період на 3 дні; річна передплата коштує 12 доларів.

Hoarding: Buried Alive

Це шоу було знято задовго до того, як прибирання стало мейнстримом, 10 років тому, але враження справляє разюче. Hoarding: Buried Alive — американський документальний серіал про людей, які страждають патологічним накопиченням. Дуже мотивує якщо не розібратися зі своєю колекцією туфель або косметики, то поглянути на свою пристрасть новим поглядом. Обережно: впливає гнітюче.

Hoarding: Buried Alive
Consumed

Канадський серіал про захаращення теж розповідає історії одержимих накопиченням людей. Команда фахівців допомагає їм вивезти всі завали добра на склад, облаштовує їхній житловий простір, а потім дає змогу забрати зі складу ті речі, без яких сім’ї дійсно не можуть обійтися. Ведуча Джілл Поллак — харизматична й енергійна жінка, яка справді допомагає подивитися на своє життя з боку.

Джілл Поллак

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.