До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про виставку "Золото", яку підтримує Dior

У Марселі, в Музеї цивілізацій Європи та Середземномор'я відкрили виставку "Золото", яка триватиме до 10 вересня 2018 року. Її головним спонсором став Christian Dior Parfums.

Золото – об'єкт бажання і завоювання, традиційний символ сили і багатства, але його пластичність і краса повсюдно експлуатуються в б'юті-індустрії. Історія Будинку Dior теж пов'язана з золотом. Золото – матеріал, до якого в Будинку Dior ставляться з великим пієтетом. Друг месьє Діора, філософ і поет Жан Кокто розповідав, що в прізвищі кутюр'є об'єдналося два кодових слова: Dio, що в перекладі з латині означає "божественний", і "Or", – "золото". Божественне золото часто ставало об'єктом препарування в б'юті-колекціях Дому та в ароматах.

Реклама
Помада Diorific, Dior з різдвяної колекції макіяжу 2017

Виставка об'єднає історію з сучасним мистецтвом і покаже шедеври, які підтверджують захоплення людства золотом в останні три тисячоліття. Коштовності, статуї, реліквії, а також релігійні та церемоніальні предмети розкриють привабливість золота і його накопичення, божевільного прагнення до дорогоцінного металу і його негативний вплив на людство і навколишнє середовище.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.