До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 корисні практики, які допоможуть повернути відчуття контролю

Зазнавши під час війни труднощів з виконанням повсякденних справ, відчуття втрати опори й можливості на щось впливати може надовго залишитися в нашому житті. Хоча це й нормальна реакція організму на сьогоднішні події, фахівці онлайн-платформи "Розкажи мені" зібрали корисні техніки, що допоможуть знайти опертя в простих речах. Vogue.ua публікує три найдоцільніші з них.

Першою корисною практикою буде просте планування. Його межі під час війни зазвичай скорочуються, а отже плани матимуть відтинок часу, як-от "сьогодні, кілька днів, можливо – кілька тижнів".

Реклама

Візьміть блокнот і ручку та занотуйте список завдань, сплановані за часом, які ви можете виконати сьогодні. Це мають бути прості, короткі, зрозумілі завдання, які можна виконати впродовж дня. Коли виконаєте завдання, обов’язково викресліть його як виконане. Поруч запишіть час, коли ви насправді виконали його.

Техніка "Контроль тіла".

Залежно від настрою, обставин, подій, ситуацій, змінюється не тільки емоційний стан, а й тілесні прояви. Людина, яку переповнюють гнітючі думки й тяжкі переживання, має відповідний вираз обличчя й поставу. Іноді навіть може здаватися, що на плечах така людина носить важкий тягар.

Тілесні реакції тісно пов’язані з тим, що "в нас на душі", проте це двосторонній процес. Щоб покращити свій емоційний стан, іноді досить попрацювати над своїм зовнішнім виглядом, поставою, мімікою. Спробуйте експериментувати з різними образами, зачісками, макіяжем. Перевтілюйтеся та спостерігайте, як такі дослідження із зовнішнім виглядом впливають на ваш внутрішній стан.

Техніка "Порядок у всьому".

Антуан де Сент-Екзюпері писав: "Прокинувся вранці — прибери свою планету. Інакше вона заросте баобабами". Звідси й походить досить проста, але не менш впливова техніка наведення ладу в думках через упорядкування навколишнього середовища. Додатковий плюс цієї техніки ще й у фізичній активності, що, безперечно, допомагає позбутися руйнівних емоцій.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.