До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 цікаві факти про санскрін

Три цікаві факти про санскрін, які корисно знати кожному.

У дерматолога Саманти Бантінг, що стала знаменитою завдяки YouTube, є правило тринадцяти точок. Стільки плям санскріну вона розставляє на обличчі, щоб розрахувати оптимальну кількість засобу. По три – на лоб і на кожну щоку, по дві – на ніс і підборіддя. Всього чверть чайної ложки крему треба розподілити по всьому обличчю рівним шаром (навіть біля очей) і дати засобу висохнути перед нанесенням макіяжу. Саманта робить це кожного дня і рекомендує всім своїм клієнтам – хоч і живе в похмурій Англії. Найкращий санскрін, каже вона, – той, який ви наносите щедро і кожного дня. Їй вторять всі колеги.

Реклама
Найкращий санскрін – той, що ви наносите щедро і кожного дня

Нещодавно влада Палау заборонила санскріни з оксибензоном і ще дев'ятьма "хімічними" фільтрами. Попри те, що санскріни безпечні для людини, вони змиваються в океан і там шкодять коралам. The Independent повідомляє про цифру 14 тонн у рік. Поки Палау – перша держава, яка прийняла такі заходи, але якщо її приклад наслідуватимуть інші, то попит на "мінеральні" санскріни зросте.

Креми, змиті в океан, шкодять коралам

UVA-промені проникають навіть через скло. Тому так важливо наносити санскрін навколо очей, мазати його в машині і навіть у літаку біля ілюмінатора. Це не жарт: вважається, що всього за одну годину на висоті пташиного польоту ми отримуємо таку ж дозу опромінення, як за 20 хвилин у солярії. А ще пілоти частіше хворіють на рак шкіри.

Важливо наносити санскрін навколо очей, мазати його в машині і навіть у літаку біля ілюмінатора

Текст: Маша Ворслав

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.