До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Эволюция стиля: Джордж Майкл

25 грудня 2016 року не стало співака Джорджа Майкла. Згадуємо гардероб одного з головних секс-символів попсцени.

George MichaelДжордж Майкл, Сідней, 1985

На музичний Олімп Джордж Майкл злетів на початку 1980-х у складі групи Wham. Тоді він одягався в дусі атлетичної моди того часу: футболки із закоченими рукавами, спортивні шорти під високі трикотажні шкарпетки, білосніжний денім. Артист швидко зрозумів, що тіло — головний доказ, тому демонстрував його з очевидною приємністю. Майкл носив обтислі джинси, виставляючи на позір міцний зад, і нерідко забував одягти верх — шкіряні куртки-косухи з торочками, що недбало хилиталися на голому засмаглому торсі. Разом з іншими рок-зірками покоління, Принцом і Фреді Мерк’юрі, він легалізував вигляд кучерявих грудей на великій сцені й ТБ. Завдяки йому волосся на чоловічому тілі стало чи не головним аксесуаром десятиліття.

Реклама
George MichaelДжордж Майкл, Лондон, 1986
George MichaelДжордж Майкл на виступі в США, 1980-ті
George Michael MTV Music Awards 1989Джордж Майкл на церемонії вручення нагород MTV Music Awards, Лос-Анджелес, 1989

У модний пантеон Джордж Майкл увійшов з відео Too Funky — палкі супермоделі Лінда Євангеліста, Надя Аверман і Тайра Бенкс зображували актрис його імпровізованого театру мод. Сховавшись за темними стеклами класичної оправи Ray Ban, Майкл грав у режисера-енігму. У нього взагалі добре виходило зберігати таємниці. Ну, хіба що, до безславного затримання в громадському туалеті. Але навіть цей конфуз зіграв йому на руку.

George Michael ParisДжордж Майкл, Париж, 1988
George Michael Linda Evangelista Too FunkyДжордж Майкл і Лінда Євангеліста на зніманні відео Too Funky, Париж, 1992
George Michael TokyoДжордж Майкл у потязі, Токіо, 1988
Статус головної музичної секс-ікони Джордж Майкл застовпив за собою з виходом відеороботи на гіт Faith у 1987 році. У чорній шкіряній куртці, темних окулярах-авіаторах і ковбойських черевиках з металевими набійками розігрував безіменного підкорювача автотраси — за легендою такі борознять на своєму Harley Davidson курні простори Америки дорогою з нізвідки в нікуди. Щиріше за нього заряджений тестостероном образ з альбомів Tom of Finland втілювали в життя хіба що хлопці з The Village People. А сучасним попвиконавцям таке загравання з токсичною маскулінністю аж ніяк не снилося.
George Michael USAДжордж Майкл в Америці, 1990-ті
George Michael Elton JohnДжордж Майкл і Елтон Джон
George Michael London 2011Джордж Майкл, Лондон, 2011

Майкл вміло експлуатував архаїчні сюжети чоловічої сексуальності. В артиста навіть трофейні широкоплечі брючні костюми (відео Careless Whisper) перетворювалися на секс-форму. На початку міленіуму їх змінили смоляно-чорні шкіряні комплекти, як з "Матриці", і вишукані двійки (найкращим став однобортний костюм сливового кольору в кліпі As з іконою R'n'B Мері Джей Блайдж). Ефект від всіх них завжди був приблизно той самий — Джордж Майкл мав вигляд добре спорядженого героя фільмів для дорослих. Таким, напевно, він і був.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.