Що зараз носять чоловіки: найстильніші образи з подіумів

За останнє десятиліття чоловіча мода еволюціонувала від малопомітного явища до справжнього феномену. Це підтверджується й тим, що наступного року виставка Інституту костюма та супровідний бал Met Gala вперше з 2003 року зосередяться саме на чоловічій моді. Вона стала індикатором індустрії: зміни вказують на швидкість і напрямок розвитку тенденцій.

Віллем Дефо під час шоу Miu Miu весна-літо 2025

У сезоні весна-літо 2025 в центрі уваги опинився костюм — символ маскулінності. Дизайнери показали його в різних варіаціях: від об’ємних, як у Матьє Блазі для Bottega Veneta, до витончених і укорочених, як у колекціях Алессандро Мікеле для Valentino та Шона Макгірра для McQueen. У Ralph Lauren костюм залишився класикою, а інші бренди поєднували його з короткими шортами або легкими спідницями. Костюм завжди був засобом для самовираження, чи то шляхом руйнування стереотипів, чи навпаки — демонстрації стриманості.

Весняні жіночі колекції цього року вразили м’якістю, але чоловічі образи виділялися своєю силою та акцентом на сексуальність. Що носять модні чоловіки сьогодні? Це може бути строгий двобортний піджак, як на показі Ralph Lauren, але частіше цього сезону можна побачити короткі шорти, що оголювали стегна, як на показах Coach, Our Legacy та Mugler. Це захоплення стегнами значно посилив актор Пол Мескаль, зірка фільму "Гладіатор II", чия поява у коротких шортах стала втіленням образу сучасного чоловіка.

Іще одним модним акцентом стали вирізи на спині. Дизайнер Патрісіо Кампільо підкреслив цю зону, створюючи укорочені піджаки та низько посаджені штани. Демна з Balenciaga акцентував на наднизьких джинсах, додаючи образу еротичності через можливість випадково побачити щось інтимне. У колекції також були обтислі футболки та поло у стилі 2000-х.

Чоловіча мода пройшла шлях від офісного стилю до вуличного, від маскулінності до андрогінності. Але секрет чоловічої привабливості полягає не тільки в одязі, а й у тому, як його носити. Незалежно від того, чи це обтисла біла футболка на показі Miu Miu, чи елегантний вишуканий костюм Bottega Veneta, ключем до успіху завжди є впевненість у собі.

LEMAIRE
CONNOR MCKNIGHT
ALAINPAUL
TIBI
PRIVATE POLICY
CHOPOVA LOWENA
PETER DO
MM6 MAISON MARGIELA
TOMMY HILFIGER
PONTE
MAINS
COMMISSION
RALPH LAUREN
LUAR
VALENTINO
BALLY
BOTTEGA VENETA
COACH
OUR LEGACY
MIU MIU

Популярне на VOGUE