Свято наближається: синабони з карамеллю, покроковий рецепт із фото

FOOD
20 грудня 2024

"Гейлі Бібер присвятила синабонам лімітовану різдвяну колекцію власного бренду Rhode, блиск із якої зі смаком синабону розкупили за лічені години, — розповідає зіркова візажистка, гастроентузіастка, foodie Наталія Стрільчук. — Дійсно, синабон — найтрендовіший смаколик сезону, Lamborghini домашньої випічки". Ось рецепт фантастичних синабонів, покрокове фото приготування яких зробив найкращий food-фотограф країни Дмитро Бахта.

Навіть якщо ви в аскезі або просто не вживаєте цукор, глютен тощо, я все одно закликаю вас робити домашню випічку. Бо випічка пахне щастям і наповнює дім духом любові. Це я точно знаю!

Для синабончиків нам потрібне дріжджове тісто, і для цього знадобиться поставити опару.

Інгредієнти для опари

Приготування

Підігріваємо молоко та розчиняємо в ньому дріжджі.

Ретельно помішуючи, розчиняємо.

Якщо ви використовуєте сухі дріжджі, змішуйте їх із борошном.

Борошно треба обовʼязково просіяти, щоб наситити його киснем: так тісто буде пухкішим.

В окремій мисочці змішуємо борошно з цукром.

Заливаємо туди молоко

Накриваємо опару плівкою.

Ніжно огортаємо теплим пледом.

Прибираємо на 30–50 хвилин у тепле темне місце.

Подивіться, яка пишна опара в нас вийшла: саме вона є основним інгредієнтом і дає всьому початок.

Інгредієнти для тіста

Приготування

Відправляємо в миску яйця та цукор.

Перемішуємо віничком.

Додаємо опару та сіль. Ретельно перемішуємо.

Додаємо розмʼякшене масло.

Додаємо борошно в два етапи.

Тут ніжне нагадування, що борошно попередньо просіюємо.

Замішуємо тісто.

Накриваємо плівкою, огортаємо пледом та відправляємо підходити на 1–1,5 години.

Тим часом зробимо начинку та заливку.

Інгредієнти для начинки

Змішуємо цукор з корицею.

Окремо знімаємо цедру апельсина.

Інгредієнти для заливки

Маскарпоне обʼєднуємо з вершками.

Додаємо цукрову пудру.

Ретельно перемішуємо до однорідності.

Дістаємо тісто, воно має майже вдвічі збільшитись в обʼємі.

Розкочуємо тісто в формі прямокутника приблизно 60 х 40 см та змащуємо його маслом.

Ніжно, рівномірно до краєчків покриваємо маслом всю площину.

За цим посипаємо тісто цукрово-коричною ароматною сумішшю.

Посипаємо апельсиновою цедрою.

Починаємо обережно, не дуже щільно скручувати синабоновий рулет.

Нарізаємо синабони за допомогою зубної нитки — так ми отримаємо рівний зріз, не стискаючи шари.

Завширшки вони мають бути приблизно 3 см.

У кожної булочки обовʼязково підгинаємо під низ краєчок, щоб вона була кругленькою і не розкрилась при випіканні. Викладаємо синабони у форму для випічки, покриту пергаментом, подалі один від одного: їм потрібне місце, щоб підрости.

Накриваємо рушником та відправляємо в тепле місце ще на 30–50 хвилин.

Булочки підросли та поважно розподілилися по формі для запікання.

Відправляємо їх запікатись на 20–25 хвилин за температури 180 оС.

Просто погляньте на них і уявіть аромат.

У такі моменти шкодую, що гаджети ще не вміють передавати пахощі.

Поки синабони гарячі, щедро заливаємо їх вершковою заливкою.

Так, усією.

А ніхто й не казав, що це дієтично.

Даємо настоятись, скільки терпіння вистачить. Коли викладаємо до подачі, зверху поливаємо карамеллю. В мене це місо-карамель від пекарні DOU з Одеси.

Ховаємо ваги десь подалі в шафі, заварюємо мар’яж та забуваємо про все.

Фото: Дмитро Бахта

Популярне на VOGUE