Рецепт дня: освіжне середземноморське гаспачо для спекотних днів

Спека за вікном не тільки змушує нас постійно думати про кількість випитої води та правильно підібраний гардероб, а й спонукає корегувати меню. На допомогу можуть прийти холодні перші страви — освіжні та поживні водночас, наприклад, гаспачо. Ця класика середземноморської кухні має велику кількість варіацій — своїм фірмовим рецептом з нами поділився Стефано Антоніоллі, шеф-кухар BankHotelLviv.

"Вперше я скуштував цю національну страву іспанської кухні під час професійної екскурсії в Барселоні, у традиційній крамниці Pinotxo, яка знаходиться в найколоритнішому, на мою думку, ринку у світі — La Boqueria. Тоді іспанські колеги проводили для нас професійну презентацію, показували і навчали процесу приготування та давали пробувати цей смачний шедевр.Суп гаспачо справив на мене сильне гастрономічне враження. Я трохи почаклував на кухні і додав деякі авторські штрихи до автентичного рецепту. І ця страва досі залишається у моєму літньому меню як один із фаворитів — і гостей, і моїх особистих, — розповідає Антоніоллі. — Моя місія як амбасадора середземноморської кухні і бренд-шефа BankHotelLviv — познайомити українців із традиційною кухнею регіону, а також із авторськи інтерпретованою гастрономією. Я завжди віддаю перевагу, за можливості, локальним продуктам і попри все ціную якість. Також у моїх пріоритетах сезонність — і у виборі страв, які я готую, і навіть у подачі. Наприклад, цей гаспачо я раджу скуштувати на нашій оновленій терасі Rooftop Wine & Cocktail TERAZZA, яка розташована на сьомому поверсі готелю. З панорамним краєвидом на історичний центр міста він смакуватиме ще яскравіше, я вам обіцяю".

Гаспачо з креветками на 4 особи:

Інгредієнти:

1. Бланшуємо томати в окропі. Перекладаємо в холодну воду з льодом, знімаємо шкірку та видаляємо насіння.

2. Солимо, перчимо і смажимо з оливковою олією, болгарським перцем та перцем чилі. Після цього ставимо суміш в духовку і запікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів. Виймаємо з духовки, обмотуємо деко з овочами фольгою і даємо відпочити 10 хвилин.

3. Очищаємо огірок від шкірки та насіння. З'єднуємо з томатами в блендері. Додаємо сіль, перець, оливкову олію, винний оцет, часник і м’якушку тостового хліба, нарізану шматочками. Все подрібнюємо до однорідності й залишаємо в холодильнику на пару годин.

4. За 2 години виймаємо з холодильника і наливаємо суп у тарілки.

5. Окремо бланшуємо тигрові креветки.

6. Подаємо гаспачо в холодній тарілці. Всередину тарілки викладаємо тигрові креветки, а зверху прикрашаємо листками базиліка.

Популярне на VOGUE