Ідеальна страва осені: готуємо грибну галету за карпатським рецептом

Від сьогодні на полицях книгарень зʼявилася нова книга видавництва Creative Publishing – "COOKING IN THE WILD | Сучасна гастрономія в глибинах Карпат". Це видання показує, як кулінарія може бути невіддільною частиною нашої природи, любові до традицій і дбайливого ставлення до довкілля. В книзі зібрані унікальні рецепти та фотоматеріали, що були створені під час проєкту "ТОПОТ", мета якого – повернення до джерел національної гастрономії та популяризація природної їжі Карпат.

Усі рецепти, що представлені у книзі, – це не лише страви, але й історії. Вони про те, як українські шеф-кухарі відкривають нові грані знайомих інгредієнтів, збираючи їх у лісах та на гірських галявинах. Одним із таких захопливих рецептів є грибна галета на вугіллі, створена шефинею Катериною Єфімчук. Вона розповідає, як одного осіннього дня, прогулюючись серед моху і золотого листя, уявила собі галету, яку можна приготувати на вугіллі просто посеред лісу.

Єдиний нюанс – через умови, в яких готували шеф-кухарі (ліс, імпровізація та відсутність ваг), у книзі немає чітких вказівок на кількість інгредієнтів. Тому, ми пропонуємо вам відтворити цей рецепт на власний розсуд, спираючись на інтуїцію та відчуття смаку.

Рецепт грибної галети на вугіллі

Авторка рецепта: Катерина Єфімчук

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Замісіть пісочне тісто з борошна, вершкового масла, цукру, солі та води. Дайте йому відпочити.
  2. Підготуйте гриби: почистіть, промийте та відокремте ніжки від шапинок.
  3. Ніжки грибів підсмажте на вершковому маслі, додайте бринзу.
  4. Розкачайте тісто, сформуйте коло. Викладіть начинку з грибів та бринзи, зверху розкладіть шапинки грибів.
  5. Загорніть галету у фольгу та покладіть її у вугілля. Запікайте 15-20 хвилин.

Цей рецепт є прикладом того, як простота та натуральність можуть створювати вишукані страви, навіть в умовах дикої природи.

Книга "COOKING IN THE WILD | Сучасна гастрономія в глибинах Карпат" вже чекає на вас у книгарнях. Видання стане джерелом натхнення для всіх, хто любить природу, гастрономію та унікальні кулінарні традиції нашого краю.

Популярне на VOGUE