Чому всі відмовляються від туші: новий тренд краси 2024

Якщо уважно придивитися до образів визнаних красунь та інфлюенсерок, можна помітити: вони відмовляються від туші. Розповідаємо, чим можна пояснити цей тренд, та наводимо приклади яскравих образів без туші

Ніщо не здатне порушити єднання святої трійці макіяжу: туш, консилер і бальзам для губ. Якщо знаменитість їде у відпустку, то вона неодмінно скаже, що це три предмети, без яких (у дев’яти випадках із десяти) і їхати нема чого.

Насправді трійця макіяжу стала офіційним-beauty гардеробом для естетики clean girl face — можливо, з поправкою на рум’яна в якості важливого доповнення. А запит "туш, консилер, рум’яна та бальзам для губ" отримав мільйони переглядів у TikTok. Однак тепер все йде до того, що один пункт із цього переліку дедалі частіше оминають.

Блогерка Гейлі Полк каже про свій новий образ: "Знаю, здається, що чогось не вистачає, але насправді, це розкішно. Ви можете мати повний макіяж, але без туші, — в цьому реально щось є. Дуже подобається".

На початку року візажист акторки Флоренс П’ю, легенда індустрії Алекс Бабскі виклав в інстаграмі фото акторки з прем’єри "Дюни. Частина 2" з підписом: "Сьогодні суперсвіжа @florencepugh (ми навіть пропустили туш)".

На фото брови Флоренс підведені та м’яко окреслені, губи та щоки набули рожевого відтінку, а очі, здається, м’яко відтінені сіро-коричневим серпанком. Але вії — помітно голі.

Так само, під час свого виступу на цьогорічній церемонії "Греммі", Кайлі Дженнер обрала надзвичайно мінімалістичний макіяж , відмовившись від тіней і туші. "Я думаю, що менше — значить, краще. Я просто приймаю свою природну красу, свої веснянки та густі брови", — зазначила вона в інтерв’ю Hommegirls.

І хоча сьогодні Гейлі Бібер рідко можна побачити без яскравого блиску для губ її власного бренду, штучних веснянок і легких рум’ян, вона регулярно "забуває" про туш.

Коли наприкінці минулого року ми розмовляли з найкращими візажистами щодо прогнозів в макіяжі на 2024 рік, вони відзначили рух у бік більш природніх образів. Зіркова візажистка Еш К. Холм зазначила: "Незалежно від того, збираєтеся ви на пізній сніданок або на побачення, ваші вії мають бути природними та злегка піднятими. Ваші вії, тільки краще". Схоже, що TikTok і знаменитості слідують цьому тренду.

Текст: Elle Turner

За матеріалами glamour.co.uk

Популярне на VOGUE