Сніданок має бути не лише поживним, здоровим і смачним, а ще й піднімати настрій. Отримувати задоволення від життя можна починати з самого ранку. Що для цього обирають для сніданку в різних країнах світу?
Яєчня, подана в соусі з томатів, перцю, цибулі та всього, чого забажає душа. Приваблість страви — у збереженні апетитності за будь-якої кулінарної імпровізації. На пательню можна сміливо додавати улюблені продукти або ті, що є в холодильнику.
Багате на продукти асорті, яке, втім, створює єдиний ансамбль. Кожен знайде собі щось до смаку. І навіть якщо в малих дозах спробувати все, відчуття легкості не покине шлунок.
Звичну вівсянку в Ісландії присмачують насінням, фруктами і овочами. Часто в кашу додають риб'ячий жир, щоб зробити її ще кориснішою. Абсолютно здоровий сніданок може бути смачним — доводять мешканці Країни льоду.
Рис для страви насі лемак варять на кокосовому молоці, що надає йому особливої м'якості і ніжністі. Традиційно рис доповнюють сушеними анчоусами, смаженим арахісом, свіжимими огірками і звареним круто яйцем. Характерний східний присмак страви дарує креветкова паста і самбал на основі червоного перцю.
Українська манна каша з безнадійною "дитячою" репутацією могла б позаздрити індійській "колезі", з якої в країні готують найпопулярнішу страву — упму. Причому роблять це легко і невимушено: обсмажують овочі (цибулю, моркву, помідор, капусту та ін.), додавши трохи гірчиці, лаврового листа, арахісу, часнику, імбиру, каррі. Потім досипають на пательню трохи манки і обсмажують разом з овочами. Наприкінці заливають кип'яченою водою і доводять манку до готовності на повільному вогні.
Для англійського сніданку потрібно все, що є в холодильнику — сосиски, яйця, овочі, бекон, гриби — засмажити на грилі або прямо на пательні. Потім недбало кинути на тарілку і полити консервованою квасолею. Ну дуже смачно і калорійно.
Французька легкість і безпосередність позначилася і на улюбленому сніданку нації — хрусткому круасані з шоколадом і чашечкою гарячої кави з молоком. Апетитно, красиво і надихаюче — все, як любить найромантичніша нація світу.
Підсушений хліб щедро натирають часником і покривають м'якоттю помідора – такий вигляд має класичний пан кон томато, яким іспанці люблять починати день. Але ніщо не перешкоджає прикрасити брускету хамоном, часточкою апельсина або шматочком сиру. І, звісно, оливковою олією.
Сніданок шведа невигадливий і апетитний: сендвіч з рибою або морепродуктами, покритий овочами, сиром і майонезом. Для більшої ситності — відварені яйця. Зелень допоможе розставити смакові акценти.