Ділимося найпростішим рецептом яблучного пирога з нагоди відомого слов’янського свята Яблучного Спаса (19 серпня), коли, згідно з народними повір’ями, літо готове змінитися осінню.
Яблучний пиріг
Інгредієнти:
2—3 середні яблука (або 5 маленьких);
1 склянка борошна;
1 склянка цукру;
2—3 середні яйця;
розпушувач (на кінчику ножа);
сіль (на кінчику ножа);
вершкове масло.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °C.
- У великій мисці змішайте яйця з цукром, щоб цукор розчинився.
- В окрему миску просійте борошно і додайте до нього сіль і розпушувач. Добре перемішайте.
- Тепер поступово додайте сухі інгредієнти до рідких, добре вимішуючи тісто за допомогою вінчика. Тісто має вийти м’яким і порівняно рідким.
- Яблука очистьте від кісточок і серцевини, наріжте середніми кубиками, і додайте в тісто. Змішайте тісто з яблуками так, щоб воно покривало кожен шматочок яблука.
- Металеву форму для випікання застеліть пергаментом і злегка змастіть його маслом (у разі використання силіконової форми цього робити не треба).
- У підготовлену форму викладіть змішане з яблуками тісто. Рівномірно розподіліть його і випікайте пиріг упродовж 30 хвилин.
- За 30 хвилин перевірте пиріг на готовність за допомогою дерев’яної палички, зубочистки або шпажки — проткнувши тісто, вона має залишитися сухою.
- Готовий пиріг дістаньте з духовки та дайте йому охолонути впродовж 10—15 хвилин.
- Подавати можна з кулькою морозива.