До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

З чим носити вишиванку цієї весни

Вишиванка – один із важливих елементів української культури. Національні сорочки та сукні з льону чи бавовни з вишитими візерунками мають сакральне значення для українців. Раніше наші пращури вірили, що символи на вишиванках здатні оберігати від бід, приносити удачу та процвітання. Згодом вишиванки перекочували до міського гардероба. Сьогодні вишиванки носять не лише в дні національних українських свят, а й у повсякденному житті, міксуючи їх із джинсами, штанами чи спідницями. Vogue.ua зібрав 5 модних прикладів, з чим носити вишиванку цієї весни.

З денімом

Один з найлегших і наймодніших способів вписати вишиванку в повсякденний гардероб – комбінувати її з денімом. Носіть сорочки з вишитими візерунками в парі з прямими білими джинсами, як пропонують бренди ETNODIM і Varenyky Fashion, або із синім денімом за прикладом бренду Vita Kin. Ви можете заправляти вишиванки в джинси, так і носити їх навипуск.

Реклама
Соло

Сукня-вишиванка – універсальна річ у гардеробі, адже її можна вдягнути як на національне українське свято, так і на весілля до подруги чи на день народження. До того ж вишиванки мають стильний вигляд у парі з кедами в міському образі або з босоніжками на морі. Пропонуємо цієї весни робити ставку на білу вишиванку з візерунками синіх маргариток за прикладом модної блогерки Бланки Міро. Доповнити вишиванку можна за допомогою яскравої сумки, зручних лоферів та панами, виготовленої в техніці кроше.

Зі штанами

Нині в період війни в Україні особливо важливо підтримувати нашу армію й підносити моральний дух усього народу. Зробити це можна за допомогою одягу в блакитно-жовтих відтінках або з патріотичною символікою. Чудовим прикладом стануть вишиванки, як ключовий елемент української культури, що чудово римуються зі штанами. Королева Іспанії Летиція 3 березня зявилася на публіці в сорочці з вишивкою, скомбінувавши її з елегантними штанами із защипами. Носити вишиванку також можна зі шкіряними, вельветовими або лляними штанами, як пропонують модні бренди у своїх колекціях.

Зі спідницею

Вишиванка славиться не лише своїм символізмом і патріотичним духом, а й практичністю. Сорочки з вишитими візерунками сміливо можна носити не лише з джинсами та штанами, а й із жіночними спідницями. Напівпрозорі, шовкові, лляні, джинсові або із заходом — кожна з цих спідниць стане ідеальною парою до вишиванки в модному образі.

З велосипедками

Сьогодні велосипедки не лише головний елемент спортивної форми для тренувань, а й модна деталь у повсякденних весняних образах. Головні фешн-інфлюенсери носять їх з маскулінними жакетами та босоніжками на підборах, комбінують з кросівками й худі в стилі принцеси Діани, або поєднують з об’ємними кардиганами. Цієї весни пропонуємо опанувати новий модний прийом — поєднання трикотажних шортів з вишиванками. Погодьтеся, має свіжий і цікавий вигляд.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.