До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що таке стиль weird girl з Tik Tok і чому це зараз модно

Самопроголошені "weird girl" ("дивні дівчата") демонструють свій стиль по всьому TikTok, але що саме стоїть за естетикою "дивних дівчат"? Зібравши понад 100 мільйонів переглядів на TikTok, користувачі демонструють свої найдивовижніші вбрання, заохочуючи глядачів носити кітчеві аксесуари, барвисті візерунки та змішані текстури. Вони демонструють мікроспідниці у поєднанні з гетрами та навушниками, або ж потерті болеро з картатими мішкуватими брюками та непоєднуваними аксесуарами. Стиль "дивної дівчини" охоплює все, що може запропонувати мода, і ми не можемо натішитися.

Джіджі Гадід

Белла Гадід стала дівчиною-знаменитістю, яка одягається в стилі "дивної дівчини". Її останній ансамбль, у якому вона скомбінувала пару шкарпеток до колін Nike з чорними туфлями та шорти у шотландську клітку, був класичним прийомом цього стилю – несподіваним, ексцентричним, але чомусь усе ще модним. Її сестра Джіджі Гадід також нещодавно спробувала приміряти стиль дивних дівчат, вийшовши на вулиці Нью-Йорка в товстому в'язаному жилеті та флісовому капелюсі-відрі.

Реклама
Белла Гадід
Белла Гадід

Але що саме, на думку користувачів TikTok, робить одяг "дивним"? Так, одяг із секонд-хенду, що пережив бум після пандемії, є зараз модною тенденцією; те саме стосується і плетених речей, принтів tie-dye та експериментів з кольорами. Хоча на поверхневому рівні ця естетика може здатися ще однією формою максималізму, одягатися як дивна дівчина — це набагато більше нюансів, ніж просто підхід "чим більше, тим краще". Одягатись як дивна дівчина — це, по суті, кидати виклик умовностям.

Белла Гадід
Белла Гадід

"Дивна дівчина" приміряє базову естетику, від кокетки до фетишкору, і замість того, щоб вибрати одну, вибирає їх усі та використовує речі, які вже є у її власному гардеробі. Вона відкидає категоричні тенденції, набуваючи експериментального характеру особистого стилю, що і є модою. Позаяк межі між "хорошою" і "поганою" модою стають дедалі більш розмитими, важливо запитати: чи потрібні вони нам узагалі? Після багатьох років прискорених циклів тренду, можливо, "дивна дівчина" у витонченому вікторіанському корсеті, штанах з принтом тай-дай та стрінгах на платформі — це кінець, на який ми всі чекали. Сама Белла Гадід сказала Wall Street Journal: "Коли я виходжу з дому вранці, думаю про те, чи робить одяг мене щасливою? Чи добре я себе в цьому почуваю і чи почуваюся комфортно?" Тому що саме в цьому зрештою полягає естетика "дивної дівчини" — одягатися без вибачень і, насамперед, для себе.

Джіджі Гадід
Белла Гадід
Белла Гадід

За матеріалами: vogue.co.au

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.