До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найяскравіші моменти показів сезону весна-літо 2023

Від Кім Кардаш’ян, що стала дизайнеркою, і Періс Гілтон, яка дефілювала подіумом, до зіркового повернення Лінди Євангелісти та сукні Coperni, витвореної зі спрею, – vogue.ua зібрав найяскравіші моменти під час модних показів сезону весна-літо 2023 у Нью-Йорку, Лондоні, Мілані та Парижі.

Кейт Мосс на шоу Bottega Veneta
Bottega Veneta

З огляду на величезну кількість чудових суконь, що демонструються в італійській столиці моди щовересня, ніхто не сподівався, що джинси й картата сорочка стануть чудовим образом сезону весна-літо 2023. Так, Кейт Мосс зʼявилася на подіумі Bottega Veneta саме в такому одязі, ніби Алісія Сільверстоун у відеокліпі Aerosmith. Та справжня несподіванка в тому, що весь образ Кейт був шкіряним.

Реклама
Періс Гілтон на шоу Versace
Versace

Кім Кардаш’ян була не єдиною королевою реаліті-шоу, яке зчинило фурор у Мілані цього сезону. Періс Гілтон закрила показ Versace в рожевій мінісукні з блискітками. Підтримка дизайнерки Донателли Версаче – це лише остання стадія перетворення Гілтон у справжню ікону попкультури.

Історична сукня Coperni
Coperni

Coperni завершили своє шоу найкращим футуристичним елементом сезону. Белла Гадід вийшла на подіум лише в спідній білизні, а команда експертів розпилила ідеальну мінімалістичну сукню просто на її тіло. Все це сталося завдяки партнерству з Fabrican, компанією, яку заснував доктор Манель Торрес і яка створює запатентовані матеріали для розпилення з банок, що згодом твердіють у тканини, які можна носити. Виступ став настільки вірусним, що модна індустрія й досі ділиться своїми думками про нього.

Ода океану від Botter
Botter

Чи є кращий спосіб акцентувати на небезпеці, що загрожує океанам, ніж рукавички-презервативи, наповнені блакитною водою Карибського моря? Це саме те, що зробили дизайнери Botter Лізі Херребрюг та Рушемі Боттер під час свого показу сезону весна-літо 2023, який мав на меті принести "воду на подіум". Разом із сукнями з ламінарії та їстівними водяними бульбашками, зробленими з морських водоростей і рослин, які продемонстрували гостям як альтернативу пластику, можна сказати, що своєї мети Botter усе ж змогли досягти.

Гучне повернення Лінди Євангелісти
Fendi Baguette party

Лінда Євангеліста закрила вечірку Fendi Baguette в Нью-Йорку, одягнувши величну бірюзову накидку, що відповідає її поверненню в моду та нагадує: вона є однією з вічних ікон індустрії. 2022 рік знаменує собою нову еру для супермоделі, і, судячи з бурхливих оплесків на шоу, усі її підтримують.

Річард Квінн присвятив 22 образи королеві
Richard Quinn

Британія все ще оплакувала смерть королеви в останній день Тижня моди в Лондоні. Та менше ніж за два тижні після цього Richard Quinn представив 22 образи на своєму шоу сезону весна-літо 2023, натхнені стилем монархині. Від Квінна, який присвятив усю колекцію королеві, це було особливою даниною. Чотири роки тому вона вручила дизайнерові премію королеви Єлизавети II й у першому ряді спостерігала за його дебютом на Лондонському тижні моди. Квінн, який день і ніч працював зі своєю командою 10 днів поспіль, щоб створити серію завуальованих і рясно прикрашених чорних образів, назвав це "працею кохання".

Твінсбург Gucci
Gucci

Креативний директор Gucci Алессандро Мікеле приголомшив глядачів незабутнім фіналом шоу, коли на подіумі з’явилися 68 пар однояйцевих близнюків. Шоу під влучною назвою "Твінсбург" було даниною особливому зв’язку між матір’ю Мікеле Еральдою та її сестрою-близнючкою Джуліаною, яку він також називає своєю матір’ю. "Дві надзвичайні жінки, які зробили своє посестринство найвищою метою свого існування, — прокоментував Алессандро в нотатках до шоу. – Саме неможливість ідеальної ідентичності живить магію близнюків".

Шер закрила шоу Balmain
Balmain

Поява Шер на подіумі Balmain, мабуть, була найдивовижнішим моментом під час Тижня моди в Парижі. Легенда попмузики, яка все ще зачаровує публіку у свої 76 років, закрила шоу, на якому було представлено 112 образів, зокрема й чоловічі та кутюрні, у боді зі спандексу з великими плечима та глибоким декольте, а також на небезпечно високих платформах.

Кім Кардаш’ян стала куратором Dolce&Gabbana
Dolce&Gabbana

Колекція Dolce&Gabbana сезону весна-літо 2023 здивувала кураторством – не співпрацею – Кім Кардаш’ян. Внаслідок цілковитої відмови від футуристичної естетики авторства Каньє бізнес-леді перетворилася на Fellini-esque femme fatale, коли заглибилася в архіви бренду.

Саморефлексія JW Anderson
JW Anderson

Виступаючи перед натовпом журналістів у своєму закладі Las Vegas Arcade у Сохо, Андерсон порівняв враження від перегляду шоу з "альтернативною реальністю" – досвідом, який не відрізняється від спільнот, що культивуються онлайн через ігри. Символом саморефлексії на подіумі стала мінісукня, виготовлена зі світловідбивного купола, наче автомобільне дзеркало чи пара протисонцевих окулярів, що віддзеркалювала образи глядачів на собі, асимілюючи їх у колекцію.

Емілі Ратаковскі на шоу Nensi Dojaka
Nensi Dojaka

Емілі Ратаковскі вже звикла до шоу в Нью-Йорку, Парижі й Мілані, але цього сезону модель також з’явилася і в Лондоні. Наступного дня після участі в шоу JW Anderson кастинг-директор П’єрджорджіо Дель Моро додав її до модельного колективу Nensi Dojaka. ЕмРата закрила шоу бренду, разом з такими моделями, як Джилл Кортлев, Палома Елсессер і Саша Квенбі.

За матеріалами vogue.co.uk.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.