До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі сукні поло цього сезону

Сукні поло – ще одна відроджена тенденція цього сезону. Універсальна теніска вміло підлаштувалася до потреб осінньо-зимового гардероба, і з легкої руки дизайнерів сукні поло зійшли на вершину модних трендів. Vogue.ua зібрав найкращі моделі в поточних колекціях і зʼясував, на які варіанти варто звернути увагу вже зараз.

David Koma
JW Anderson

Характерні комірці з’явилися наприкінці XIX століття й були невіддільною частиною спортивної уніформи для гри в поло й катання на конях. Тоді наявність ґудзиків на комірцях була потребою, щоб вони не розгорталися під час їзди верхи через вітер. Однак прабатьком сучасних поло заведено вважати Рене Лакоста, французького семиразового чемпіона турніру Великого шлему, який вважав уніформу для тенісу завеликою й незручною. Саме "Лакост" у 30-х роках XX століття розробив футболки поло з короткими рукавами, м’яким коміром і тією самою культовою емблемою-крокодилом, що стала відомою на весь світ.

Реклама
Stella McCartney
Tommy Hilfigier

Сукня поло з’явилася набагато пізніше — наприкінці 1970-х, коли жінки вже могли дозволити собі відкриті ноги й відверті вирізи. Широку популярність вона дістала завдяки тенісисткам, які вподобали сукню поло за свободу в рухах, комфорт і зручність. У сезоні осінь-зима 2022/2023 бренди представили безліч варіацій: від широких силуетів, як у Tommy Hilfigier, до більш приталеного крою, як у Y/Project.

MSGM
Jil Sander

Серед головних опинилися й сукні поло в смужку та з картатим принтом. Шукати такі варто в MSGM, Stella McCartney, які до своєї моделі також додали асиметричні елементи, та Kenzo. За завжди трендовим флористичним мотивом варто звернутися до колекції Jil Sander, а блискучі сукні, що якнайкраще пасуватимуть для вечірніх виходів, презентували JW Anderson та David Koma.

Y/Project
Kenzo

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.